• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Pa kak?
Brotvan+ mast+ zajec i vu rol na 150 C sat- sat i pol
"Zajec v protvanu" me niti malo ne veseli, jer sam vremešni, sijedi i previše puta nam je to bilo glavno jelo- eto iskreno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
(Prije svega žao mi je što se može izravno postaviti samo 3 fotke, pa ako ovako nije OK neka to moderator spoji u jednu cjelinu - lijepo molim)
Jučer je (u goricama) bio, prohladan, ali prekrasan sunčani dan.
Jutros je kod nas malo zabijelilo (ova je fotka napravljena tek iza 13 sati, dok sam se vratio doma "s turneje kroz dvije županije, cca 62 km, za rezervnim dijelovima):
IMG_20211209_133540.jpg
Po povratku doma odmah sam priključio "nabavljene" GEL akumulatore, "na buđenje iz zimskog sna". Za to koristim obični punjač kupljen na "staroj krami". Imam ja i originalne, odgovarajuče punjače koji su "hrpa elektronike" - ali njima se ne sviđa "raditi", oni su gospoda, a ovaj je "obični šljaker" pa služi svrsi. U kontrolno- znatiželjnom prolazu pokraj garaže, to izgleda ovako:
IMG_20211209_132602.jpg

IMG_20211209_132215.jpg
(Ne morate baš odmah uočiti da sam žice do akumulatora precvikao na pola, ogulio im krajeve, usukao i "brže-bolje" zakopčao na punjač, da probam puniti. Ne nisam ih niti stigao izolirati, jer moja je znatiželja bila suviše velika ;) . Radije uočite da na punjaču instrument pokazuje jedno, a moji digitalni radionički mjerni instrumenti nešto sasvim drugo ;).)

I sad da bi Vas makar još malo udavio s još slikica, razočarano konstatiram, da moram stati u novi red 😖, jer "nemam slobodu" kontinuiteta, za nastavak maltretiranja kolega svojim hobi-foto-bedastočama.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Pošto se vani mijenja "klima", selim ja svoje hobi zanimacije iz garaže u podrum, pored peči za centralno grijanje. Dosta sam se ja nauživao zime i snijega po terenima, godinama, brrrrr...
IMG_20211209_133057.jpg
Malo po malo donosim i pun stol je več svega i svačega, ma važno da mi tu bude toplo, valjda se nekako budem u tome snašao.
IMG_20211209_131321.jpg
Da ne bi bilo da nemam "traktorskoga, jakoga", (punjača akumulatora) imam ja i njega ali za ovo ne treba, taj je i zadnji išao okolo po kućama, pa se pri zadnjem povratku doma kotrljao, skakao s gornje stepenice, prema nižima onako kao u filmu: "tonjk, tonjk, tonjk", a nastradala mu je samo plastika na grebenastoj sklopki za izbor radnog napona (iznos radnog napona naravno ne piše, jer sam ga izradio nekada u žurbi, ja znam što je gdje i kako je i tako je to ostalo do dana današnjega).Više ga od tada ne posuđujem - nikome.
Ovo mi bude sad glavna preokupacija - testirati, defektirati, pokrenuti, jer ako ne pokrenem može mi supruga uvesti sankcije i/ili me čak za primjer nepotrebnog trošenja objesi na stup srama za primjer drugima, kako se ne treba igrati novcima:
IMG_20211209_130635.jpg
Stajem da Vas ne davim previše ;):ppozdrav:

Posljednje uređivanje:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Zdravo zivo forumasi i prijatelji,evo upravo lezim na kutnom trosjedu i grijem ledja.Naime u Nedjelju namocio malo ledja,padala lagana kisica a pralo se meso od dima.Sad me malo jeebu ledja valjda misici,no ovaj pijesak u vrecici(navodno vulkanskog porijekla)ugrijem u mikrovalnoj na 2min. i legnem na njega,isti ucinak ko termofor.
Vec je malo popustilo,no svejedno molim za dobar narodni savjet,utrljati rakiju i sl.,pomozte junaci. 🙃

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,227
Zdravo zivo forumasi i prijatelji,evo upravo lezim na kutnom trosjedu i grijem ledja.Naime u Nedjelju namocio malo ledja,padala lagana kisica a pralo se meso od dima.Sad me malo jeebu ledja valjda misici,no ovaj pijesak u vrecici(navodno vulkanskog porijekla)ugrijem u mikrovalnoj na 2min. i legnem na njega,isti ucinak ko termofor.
Vec je malo popustilo,no svejedno molim za dobar narodni savjet,utrljati rakiju i sl.,pomozte junaci. 🙃
Ne znam kaj ti je pa preporučujem nekoliko vraštva!
1. nikak ne utrljavati rakiju ....iz vana!
2. "kazniti" malo onog mesa + luk + kiselo zelje
3. nek te žensko počinje masirati ----pa onda obrnuto!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,049
.
IMG_20211209_131321.jpg

Da ne bi bilo da nemam "traktorskoga, jakoga", (punjača akumulatora)
To je za mene punjač, mozda on ne "pegla" struju ali puni i po potrebi more ko starter poslužiti (y)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,227
Ma kakav punjač pa onda akumulator :unsure:
Ovaj dinamo 24V i 150A treba nakalemiti na neki motor (benzinac ili elektromotor) od kojih 4 kW

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,839
ko god si želi puno snijega, neka krene prema meni kad počne padat...
dam vam greblu u ruke i pokažem vam kak se čiste plastenici...
kaj se mene tiče, sve do 5 cm mi je prihvatljivo, preko toga dobivam mlade... 🤭

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh