• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,945
Da nije kao onaj naš uslikavajući "koji nemre zaprti usta jer ima bele zubi, a u isto vrijeme ga ima po cele kugle zemaljske" - Zamolio nekog kamionđiju da lupi sliku?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Možda je to kaj je @MUHA napisal, ali imam dojam da ni on nije siguran. Svejedno mu zahvaljujem.
Nisam siguran.
malo sam guglal o tome došel do zaključka da je to sklop koji "pegla" signal a koristi se na koje kakvim uređajima koji koriste neku frekvenciju.
U biti ti bi s tim dobil čišči signal

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Jel vidite ljudi kak je dosadno bez našega Kupljenca, pozaspalo pola foruma, a šta druga polovica radi? 🤣

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628
Nisam siguran.
malo sam guglal o tome došel do zaključka da je to sklop koji "pegla" signal a koristi se na koje kakvim uređajima koji koriste neku frekvenciju.
U biti ti bi s tim dobil čišči signal

Prva ima PLL, druga nema. Pri dnevnom svjetlu svjetlu na prvoj bolje vidim brojke. Kak bu u mraku ?

Ako se dela o sinkronizaciji s vurom iz Njemačke, to mi niš ne znači, ali ako dobijem čišći signal prijema, onda je već za razmisliti.
koju odabrati.
1639137210028.png 1639137227571.png

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
@iwanho, mislim da sam shvatil tvoje pitanje, jer je riječ o vuri z radiom: "jedna vura ima PLL prijemnik, druga nema" .
Na ovoj koja nema, imaš gumb za traženje stanica, dakle analogni, "mehanički" radio, a ona s PLL tjunerom traži stanice "na tipke" i vjerojatno ima memorije.
Radije kupi takvu, jer bolje "drži stanicu" i lakša je za korištenje.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628
Fala.
Prema informacijama koje sam dobil od prodavača (web trgovina) obje vure imaju digitalni radio i pretraživanje stanica na tipku -/+ te memoriranje 10 stanica. Razlikuju se u dizajnu i jedna nema ,a druga ima PLL.
Ako si ti u pravu, onda su nekaj krivo napisali u opisu i uputama za korištenje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
Onda PLL shvati kao onaj prijemnik koji se sam prilagođava najboljem signalu.
U svakom slučaju PLL prijemnik je bolji od onoga koji nije.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Jel vidite ljudi kak je dosadno bez našega Kupljenca, pozaspalo pola foruma, a šta druga polovica radi? 🤣
Naj se srditi,ali nekak k'o da si njegova škola😉

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628
Onda PLL shvati kao onaj prijemnik koji se sam prilagođava najboljem signalu.
U svakom slučaju PLL prijemnik je bolji od onoga koji nije.
Fala lijepa. (y) :ppozdrav:

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Fala.
Prema informacijama koje sam dobil od prodavača (web trgovina) obje vure imaju digitalni radio i pretraživanje stanica na tipku -/+ te memoriranje 10 stanica. Razlikuju se u dizajnu i jedna nema ,a druga ima PLL.
Ako si ti u pravu, onda su nekaj krivo napisali u opisu i uputama za korištenje.
Ovo je najčitljivije kaj sam uspel izguglati a da donekle razumijem o čemu je riječ.

Što je fazno zaključana petlja (PLL)?

Fazno zaključana petlja (PLL) je elektronički krug s naponom ili naponskim oscilatorom koji se stalno prilagođava kako bi odgovarao frekvenciji ulaznog signala. PLL se koriste za generiranje, stabilizaciju, moduliranje, demoduliranje, filtriranje ili oporavak signala iz "bučnog" komunikacijskog kanala gdje su podaci prekinuti.

PLL se naširoko koristi u bežičnim ili radiofrekventnim (RF) aplikacijama, uključujući Wi-Fi usmjerivače, radio stanice, voki-toki radio, televizore i mobilne telefone.

Najjednostavnije rečeno, fazno zaključana petlja je upravljački krug s povratnom spregom zatvorene petlje koji je osjetljiv i na frekvenciju i na fazu. PLL nije jedna komponenta, već sustav koji se sastoji od analognih i digitalnih komponenti - međusobno povezanih u konfiguraciji "negativne povratne informacije". Smatrajte to analognim razrađenom krugu pojačala baziranog na operacijskom pojačalu (op amp).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
U jednom danu neizvediva misija, jedino ako je bil probni let

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh