• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Nadam se da može...danas sam malo obišao meso u sušari i vidim dvije debele crne muhe kako zuje okolo...ne mogu do mesa jer je zaštićeno mrežicom ali nije mi jasno gdje i kako ti stvorovi preživljavaju...izgleda da se zima zamaknula tj. do siječnja nema pravih minusa..
Srećom sam generacija koja pamti prave zime i zaleđene rijeke i snijeg po kojem možeš hodati kakvu koru ima...otac je po mene u osnovnu školu dolazio sa sanjkama i vukao me na njima do doma...neprocjenjivo.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Trebam vasu podrsku ljudi,ako zelimo bijeli bozic,ja sam samo jedna kap koja zeli bijeli bozic,ima li vas vise?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nadam se da može...danas sam malo obišao meso u sušari i vidim dvije debele crne muhe kako zuje okolo...ne mogu do mesa jer je zaštićeno mrežicom ali nije mi jasno gdje i kako ti stvorovi preživljavaju...izgleda da se zima zamaknula tj. do siječnja nema pravih minusa..
Srećom sam generacija koja pamti prave zime i zaleđene rijeke i snijeg po kojem možeš hodati kakvu koru ima...otac je po mene u osnovnu školu dolazio sa sanjkama i vukao me na njima do doma...neprocjenjivo.
Kod mene još komaraca, nisu aktivni ali se nisu ni zavukli.
Upravo slikano

Sječam se, ima tome 15 let. Bili smo kod kolege na fešti u klijeti.
Zimsko vreme, vani minus 10, a sunce vani.... Vreme zdravo da nemre biti zdravije.
Došli smo za dana jer smo stigli roštilj ispeči, a čim smo došli smo zakurili unutra. Druženje, kartana.... trajalo je do jutarnjih sati.
Kad smo odlazili muhe je toplina probudila pa su se pojavile ali si ju mogel prstom gurati....

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas je bio moj dan za hobi. Malo sam se zabavljao od jutra, u toplom podrumu, pokraj peći za centralno.
Obzirom da sam u međuvremenu uspio defektirati i otkloniti glavne probleme, s nestrpljenjem sam pristupio montaži dijelova na "sklopivi električni bicikl".
Prvi korak današnje montaže je bila ugradnja GEL akumulatora u originalnu kutiju (jako starih, koje sam jedva probudio iz mrtvila, samo radi defektaže). Iza toga sam ih još malo prikopčao na originalni punjač, tek da vidim da li i on funkcionira, ili ne.
GEL akumulatori u kutiji.jpg
Slijedilo je vaganje kutije s akumulatorima (nisu lagani imaju 7,5 kg :() tek da znam razliku u težini između GEL-a i Litij-ionskih, onoga dana kad budem išao kupovati nove... Nakon što sam (produžnim kablom) spojio akumulatore na instalaciju bicikla, kontrolne lampice su pokazivale "jako dobar" napon / napunjenost.
GEL aku težina i napon.jpg
Prenio sam bicikl iz podruma van na dvorište i tek onda sam ugradio kutiju s akumulatorima na njega.
Iako sam testiranja rada elektronike, senzora i motora ovih dana napravio još u podrumu, na stalku za popravak, da si okončam svaku nedoumicu i zadovoljim znatiželju, napravio sam i prve metre probne vožnje, vani po dvorištu.
GEL akumulatori na biciklu.jpg
Zadovoljan sam probama, jer sada sva oprema funkcionira ispravno i normalno, a za akumulatore znam da su "oživljeni mrtvaci".
Ali to mi budu sada pa na dalje malo slađe brige i dileme, koje i kakve nabaviti ;), pa uz to i nabava nekakvih LED žaruljica za prednje i stražnje svjetlo, pa zamjena potrgane ručice kočnice, itd.
Dobar si hobi moram čuvati, da se radi njega mogu i dalje u danime zime u podrumu grijati.

Sjetio sam se i dok sam radio na ovome, da sam točno na današnji dan, prije 14 godina, uspješno okončao jedan "tadašnji hobi projekt" na kojem sam radio malo više od godinu dana. Dobar razlog da se sada malo počastim i nazdravim u to ime, danas imam barem dva dobra razloga ;)🍷🥂

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
@Kupljenec voda je za piti ,udaljena je od kuce mozda 5km .Masa ljudi dolazi sipati inače ovo kazu da je partizanska voda i da je bila u JNA mapama. Mnogi su se prepirali oko te vode da je zagrade ,uzmu sebi u bivsoj jugi ali nisu smjeli.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh