• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,131
Plus, baci to...de bus 4 akumulatora spajal na to u seriju. Ima po oglasima 12V vec od 200 kn.
Ja imam 24V Koncara staroga sa NON-SMD elektronikom pa mi je i to prevec i umirovil sam ga. Uzel sam 12 V i drzi mi i solarno i pec za centralno

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Malo ispuštanja vode od tamo di joj nije mjesto....:) Dobro da žabe nisu ušle unutra:)

Prilozi

• IMG_20220712_185431.jpg
    IMG_20220712_185431.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20220712_185450.jpg
    IMG_20220712_185450.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20220712_185646.jpg
    IMG_20220712_185646.jpg
    70.5 KB · Pregleda: 34

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Plus, baci to...de bus 4 akumulatora spajal na to u seriju. Ima po oglasima 12V vec od 200 kn.
Ja imam 24V Koncara staroga sa NON-SMD elektronikom pa mi je i to prevec i umirovil sam ga. Uzel sam 12 V i drzi mi i solarno i pec za centralno
:unsure: Neobičan komentar. Da li znaš što sam naumio s time napraviti?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Nipla na metalnom kotaču od freze neće primiti mast.

Skinuo niplu, nije problem u njoj. Ona uredno prolazi. Ali kad stavim mazalicu neće ići mast unutra. Nabija pritisak i onda samo iscuri.

A točak cvili. Da napomenem sve redovno podmazivano..

Šta mi je činiti?

View attachment 51350
Vjerojatno je zaštopan daljnji put za mast,skini kotač i očisti rupu kroz koju treba mast proći,
A možda ni nema rupe nego je mazalica tek tako zašarafljena

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Može više info o UPS-u (model, cijena, trgovina, koliko dugo drži bez struje)?
Kod mene zna nestati struje pa je onda veselo, pogotovo ako nestane u nezgodnom trenutku.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kod mene zna nestati struje pa je onda veselo, pogotovo ako nestane u nezgodnom trenutku.
Model UPS a se vidi na fotografiji. Imam GEL akumulatore. Po dva u paralelu i onda u seriji. Kupio sam preko Njuškala, 2012. godine. Testirao sam ga davno, jedne nedjelje. Isključio sam mu napajanje strujom u 6 u jutro, uključio sam ga u 18 sati, na večer. Eto, toga dana je toliko na testu izdržao. Preko njega je procesor za solarno, solarna pumpa i još tri pumpe od centralnog grijanja.
Radi malo preko 10 godina, za sad ništa dirano nije.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ovo ti je moja kombinacija,drži bez struje min. 12sati
Screenshot_2022-07-15-06-22-53-415_com.miui.gallery.jpg Screenshot_2022-07-15-06-22-57-230_com.miui.gallery.jpg Screenshot_2022-07-15-06-23-03-080_com.miui.gallery.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
@mtd001,
hvala. :ppozdrav:
Iz slika ne vidim koji je model pa sam pokušal pronaći na Adlerovoj stranici. U katalogu sam pronašel model ADSL 360-12 ali nisam siguran da je isti kao tvoj.
Slično je s baterijom Sole Gel tech 12-80. Jel to model GEL 95?

Znam da se cijene u zadnje vrijeme često mijenjaju, ali ipak bi, barem za orjentaciju, dobro došlo koliko je plaćeno i od kojeg trgovca je kupljeno. ;)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
@iwanho
Ajd vidim ti kad dojdem doma s posla. Ups je kupljen kod Uzip trgovine tu kod mene i plaćen je 100€,a akumulator sam kupio u Solar shop trgovini u Karlovcu,on me došao 1250 kuna.
Screenshot_2022-07-15-09-21-00-070_com.miui.gallery.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
@mtd001,
zahvaljujem. :ppozdrav:
Cjenovno je to ok.
Nije mi ta tehmika poznata. Pretpostavljam da je ups stalno spojen na el. mrežu a potrošač(i) na ups. Dok ima struje u mreži, ona slobodno prolazi kroz ups, napaja uređaj(e) i dopunjava bateriju. Kad nestane napajanja iz mreže aktivira se pretvarač DC-AC i troši energija iz baterije.

Je li uključivanje i ponovno isključivanje pretvarača potpuno automatizirano ili sključivanje treba obaviti ručno?
Zašto se treba koristiti gel akumulator?
Ako se želi napajati više potrošača, kako se određuje potrebna snaga ups-a, jednostavnim zbrajanjem snage potrošača ili postoji još neki korekcijski faktor?
Može li se izvesti tako da dovoljno snažan ups napaja kompletnu kućnu mrežu s uređajima koji su stalno priključeni (hladnjak, zamrzivač, pumpa centralnog i rasvjeta), ili ta ideja iz nekog razloga (tehnički ili ekonomski) nije provediva?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ništa ručno,kad dojde struja automatski se sve prebacuje na struju i nadopunjuje akumulator. Zašto gel akumulator,meni rekao lik da njih možeš isprazniti nekoliko puta bez straha da ne bude dobio po lampi,duže traju. Mislim da se snaga UPSa određuje zbrajanjem snaga potrošača,ako griješim nek me netko ispravi.
Na ovo zadnje ti ne bi znao odgovoriti

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
@mtd001,
.............
Može li se izvesti tako da dovoljno snažan ups napaja kompletnu kućnu mrežu s uređajima koji su stalno priključeni (hladnjak, zamrzivač, pumpa centralnog i rasvjeta), ili ta ideja iz nekog razloga (tehnički ili ekonomski) nije provediva?
Za ovo čađavo (motori), kad se pokreće, treba skoro duplo W, a ako kreću istovremeno onda si.......

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
I treba hrpu akumulatora za cijeli dan, po meni još uvijek dosta skupo je to za neku dužu autonomiju.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh