Nije bitno što ja ne radim, ali iznad mene je vrlo živahno, non stop bruje avionski motori, odvijaju se intenzivne škole letenja i spuštanja. Ako se ne varam u zraku su studenti prometnog fakulteta, na dvomotornom avionu, pa u jednomotornom niskokrilcu, ali i padobranci koji iskaču iz visokokrilca, Cesne mislim da je 172. Za moj ukus to je praznik tehnike. I naša željeznička pruga je tjednima vrlo živahna, vidim da jure teretni vlakovi prema KC puni kamena, vračaju se vagoni puni zemlje, tutnje specifični vlakovi, mislim da su za prijevoz žita. Vuku ih neke "novo viđene lokomotive" u novim bojama i obilježjima, a bome je prošao vlak s nikada do sad ovdje viđenom lokomotivom, jednostavno je bila "lijepa" a totalno drukčija.
Ipak kod vlakova je praznik za oči prolazak novih HR proizvodnja putničkih vlakova. Šteta je što voze prazni.
Da ja sjedim u hladovini sjenice, hladim se dodatno s goričnim proizvodima, ali, dok su ovdje još bezbrojni spavali ja sam bio aktivan. Čak sam i s nedavno novokupljenim minivašem na staroj krami i spužvom auto oprao, po hladu, za rana 🙃🤓