Samo malo, što ako si ja sam gradim kuću? Otac vrhunski građevinski tehničar, umirovljen.Uskoro i e građevinski dnevnik koji se vodi nakon prijave početka gradnje.Mnogim građevinarima veliki problem.
Samo malo, što ako si ja sam gradim kuću? Otac vrhunski građevinski tehničar, umirovljen.Uskoro i e građevinski dnevnik koji se vodi nakon prijave početka gradnje.Mnogim građevinarima veliki problem.
Pa naravno da ću mikserom i pumpom radit, brže je i sigurnije. Da. stvarno mi je žao što je do toga došlo. Sad se postavlja pitanje, kako da si siromah sa 1000 eura primanja na mjesec, što je prosjek, medijalna je 1500 niže, uspije sagradit kuću? Kako bi Edo Majka rekao, Mater vam je...Ne smiješ graditi u sam, zakon to ne dozvoljava.
Mora izvoditi obrt/firma, mora uzimati uzorke betona za analizu (znači treba mikser, a ne lopate i mješalici...), mora voditi građevinski dnevnik... Ako to nemaš, ne možeš dobiti uporabnu dozvolu...
Ili napraviš kuću sam i ne sekiraš se za papire (naročito ako već imaš priključak struje i vode).
Ako si ju nemre priuštiti, nek bude podostar, beskućnik... Uvijek postoji neka mogućnost u demokratskom društvu...... Sad se postavlja pitanje, kako da si siromah sa 1000 eura primanja na mjesec, što je prosjek, medijalna je 1500 niže, uspije sagradit kuću...
Zelena gnojidbaKaj bude tu?
Jel ovo između svake dve brazde za krumpir pocrtano? 🤭Malo od jućerašnjeg oranja pred tjedan dana podrivano
E takvih se majstora treba bojati, sve znaju, a dok odu malo toga radi 😖. Iza nekoliko takvih sam rješavao problematiku i riješio, ali ima ih...A ako delam drvenu kuću, od planjki?
Još tamo, prije korone, jedan znanac me zamolio da vidim zašto ne radi zvono na kući kod njegovog rođaka.
Navratio i saznao da otkad su ugradili FIDovku zvono na vratima ju izbacuje, isto tako i svijetlo na ulazu i svijetlo u špajzi.
1F, 8 automatskih osigurača
1. "Majstor" je naknadno ugradio FIDovku, ali samo za bojler u kupaonici.
2. Ova tri navedena potrošača ili su ukrali fazu sa FIDovke, a nisu ju vratili na njezinu "0" ili su dodali "0".
3. Vešmašina u kupaonici nema uzemljenje
4. Isključio sam FIDovku i napisao gazdi da hitno pozove majstora i otkloni ta sranja
A, očekivali ste da ne bude sranja! 🤭
Tu sam ja rigorozan. Da nisam takav tko zna kako bi završila situacija dok je naša najstarija unuka, kao curica koja jedva radi prve korake našla šaraf i odmah ga pospremila u utičnicu. Mama joj je bila na pola metra ali nije ni stigla reagirati. Rukica, dlan, je imala malo crnila, čuo se prasak, vrisak, plač, ali je naša fidovka unuku spasila. Ona je danas gimnazijalka. Sa strujom ozbiljno.Ja sam pravi biser našel u klijeti koju smo kupili prije par godina. Osigurači i fidofka uredno blombirani od strane elektre. Sad pošto su bila samo 2 osigurača,reko ajd da ja to malo rasteretim sa još kojim. Otvorim,kad ono šok. Uzemljenje uredno sprovedeno na sve utičnice,čak i na rasvjetu. Jedino je majstor zaboravil spojiti na sabirnicu. I to vod na traku u zemlji. Toliko o ispitivanju instalacije od strane "stručnjaka"
Od prašine se u kabini nije vodjelo kakove su brazde. Bude to teta roto drljaća poravnala a sijalo se bude dok opane kakova veća kiša 🤫Jel ovo između svake dve brazde za krumpir pocrtano? 🤭
Sve je počelo:Sa jednom gospođom sam se grdo posvadil.
,.......