sttipa
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2013
- Poruka
- 2,271
E, tako se zavrsavaju poslovi!!!!Malo smo proslavili novi asvalt v goricama View attachment 52310
Svaka cast!!!!
E, tako se zavrsavaju poslovi!!!!Malo smo proslavili novi asvalt v goricama View attachment 52310
Moja se malo odmara zadnjih dva dana, jer zeza neka kisica.Rajtanje od danas (rekel sam sebi da je ovo zadnje rajtanje pri meni)
View attachment 52250
Već sam i elevator riješil, ode pa pa
View attachment 52251
Ne mora kupiti ništa za taj potez, al je takva i zarada 😁. Ovo za sušaru komb i silose nitko nije ni kupio u istoj godini sve od manjih proizvođača.Ivan, kupiš kombajn i prodaješ s polja i najmanje muke i posla.
Nema od toga nist.Ivan, kupiš kombajn i prodaješ s polja i najmanje muke i posla.
Po cijenama vršenja što se spominju, kupiti neki kombajn za osobne potrebe cijenovnog ranga oko 20tak tisuća eura, i kroz par godina se otplati samo na svojim površinama.Ne mora kupiti ništa za taj potez, al je takva i zarada 😁
Kod nas se teško spušta vlaga na 14 posto, eventualno ove godine s obzirom na veliku sušu, pamtim i sunčane oktobre, ali ne sječam se tko je kod nas došao sa suhim kukuruzom na vagu bez posezanja za sušarom bez obzira na fao grupu. Znalo je biti 16 pa na dalje...Daju se preurediti skladista za klip u skladistenje za zrno, takodje znatno manje prostora je potrebno kad se skladisti u zrnu. Treba voditi racuna o odabiru sjemena, Pionir ili Dekalb grupe 300 i sjetva pocetkom aprila, sve to kad se ispostuje moze se imati vlaga oko 14% tokom oktobra, vec kad se udje u novembar losije je vrijeme, kraci dan i vlaga se tesko spusta.
Takodje treba imati na umu da je manji rastur kad se kombajnira u odnosu na branje beracem a tek koliko je fizickog rada potrebno za krunjenje.