• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Dobro Kupljenac, ti, ako sam dobro skužila - nemaš i nisi imao koronu, jel?
Koliko to tebi već traje, kada i kako je počelo, koji ti se problem najprvo pojavio?

I da, kada dođeš doktoru, bilo LOM, bilo specijalisti, MORAŠ pitati, predlagati, biti uporan i naporan. Povjerenje u liječnika nikada ne smije biti neograničeno i bespogovorno, mi koji smo u određenim godinama to znamo iz osobnog iskustva.
I sam medicinski sustav veli i daje pravo pacijentu tražiti još dva lječnička mišljenja i potvrđivanje dijagnoze besplatno. Znači, ideš jednome doktoru, imaš pravo na teret zdravstvenog sustava u tome zdravstvenom sustavu obići još dva iste kategorije.

Vidi moj primjer - mnogo žena kada dođu u neke godine imaju problem sa inkontinencijom iz više razloga - zbog spuštene maternice, oslabljenja mjehurnog mišića, bolesti nekih, upala......pa sam tako imala i ja. I završila nakon LOM prije dvje godine kod urološkog specijaliste.
Preporuka LOM je bila napraviti ultrazvuk bubrega - napravio je urolog, bilo je sve ok. Nalazi krvni i mikrobiološki - ok. I počne mi on, nakon pregleda, pisati anamnezu i preporuku liječenja - i pitao me, koliko mi uložaka treba dnevno - jer urin kaplje nekontrolirano malo pomalo konstantno - i zato se ima pravo dobivati uloške u ljekarni besplatno kao neophodno pomagalo. Ja ga gledala zgranuto - nemam još niti šezdeset godina, mogu teoretski živjeti još trideset, pa zar ću trideset godina svakodnevno koristiti uloške? Za onesvjestiti se od šoka. I zapitam ja njega - pa zar se to ne može liječiti? Veli on - a može, postoje tablete za jačnje mišiča. Zamisli - postoji način liječenja, a SPECIJALISTA mene želi ostaviti na svakodnevnim ulošcima sljedećih tridesetak godina.
Onda saznam iz razgovora sa ljudima u okolin - bude li potrebe jednoga dana, postoji i operativni način sanacije ugradnjom nekakve mrežice.....a mene specijalista - kojega sam usput rečeno u Čk čekala ravnih 6 mjeseci na listi čekanja bi na uloške. Uz te uloške, zbog konstantne vlažnosti uz to se javljaju razne upale, pa i njih treba povremeno liječiti.
A već treća - četvrta tableta sanirala je problem. Nakon dva mjeseca problem je nestao. Pojavi li se opet, neću trčati po uloške nego po novu turu tableta koje sam dobila samo zato što sam nešto pitala.
Da nisam pitala, danas bih bila na ulošcima. No, ko što sam rekla, davno sam naučila da doktora treba poštovati jer da ih nema, mnogi bi ostali i bolesni i mrtvi, ali ne i bespogovorno uzeti zdravo za gotovo i njihove dijagnoze i načine liječenja.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dobro Kupljenac, ti, ako sam dobro skužila - nemaš i nisi imao koronu, jel?
Koliko to tebi već traje, kada i kako je počelo, koji ti se problem najprvo pojavio?
Imal sam koronu, prvi simptom 28,12,nakon toga testiranje skoro svaki dan, jer sam imal one brze testove, reko možda lažu. Ali i pravi test je porvrdil da sam pozitivan.
I nakod korone nakon 10 dana izolacije javili se bolovi u leđima, ljeva strana lopatice, bolovi si nesnošljivi i sad još, kaj got popijem protiv bolova niš ne pomaže.
Jedino kad dobim infuziju sa mješavinom nekom. Upravo sad nabravil CT, nalazi budu za 10 dana, niko niš nezna kaj bi mi bilo, bolovi su takvi da me spiga i cijeli se preznojim od bola.
Alo @Kupljenec javi se kako si?
Zasto si tu?
Zabrinuti smo za tebe?
Bolovi bili jaki i opet završil na hitnoj.
Kupljeneeeec? Deee siiii?
Evo me 😊

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
No konačno vidimo da si živ. :)

Bol u lijevoj strani leđa - imamo nekakva vlastita iskustva, hehe....gle, ovako - ispod desne lopatice to boljelo za popizditi, morala sam leći na lijevi bok, i ruku ispružiti i prebaciti preko glave - zapravo pokraj glave - maksimalno istegnutu prema podu - onda je bilo podnošljivo i nakon nekog vremena bol je privremeno prolazila.
To je od pritiska na živac, živac se upali, i tako.....
E sada, što se te nepodnošljive boli tiče, liječi se - bol - onime što ti već imaš protiv bolova - zato ja imam Skudexu. I još svakako.
Ali, ima nekih pola godine kako sam gledala na tv Osiječku bolnicu i njihovog jednog liječnika - ne sjećem se imena - koji takvu bol liječe injekcijom - direktnim deponiranjem lijeka u živac - ili okolinu živca, ne drži me za riječ - i ta jednokratna terapija drži tri mjeseca. Za sada se taj zahvat izvodi jedino u Osiječkoj bolnici - ili se onda izvodio, primjenjuje li se ta tehnika sada već i u kojoj drugoj, nisam popratila.
Raspitaj se, traži informaciju.

Pogledaj i ovo:

KBC-ov je Zavod za liječenje boli i službeno najbolji u RH

U KBCO-u na uputnicu obavljaju zahvat koji kod privatnika stoji 18.000 kn

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Irvine156,odličan posao,ja bih još na cilindre koji reguliraju valjak postavio blok ventile jer bez njih ne drže ravnomjerno i valjci se iskreću.Mi smo ugradili na imt-ov dragon i puno bolje radi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh