• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Nemoj da bacas pare nego stavi mrezicu za fasadu
To štakori i miševi probuše.

U ZG negdje i Španskom bila je tvornica pletiva. Tamo sam kupio zaštitu na prozorima od inoxa. Ne pitaj koliko je koštala :eek:
Pital sam tam prije 2 godine kad sam isto radil na kukuružnjaku i cijena je bila 2,5x viša nego u Srbiji

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
To štakori i miševi probuše.

Pital sam tam prije 2 godine kad sam isto radil na kukuružnjaku i cijena je bila 2,5x viša nego u Srbiji
Kod mene je trenutno 4. godinu ta mreza i jos je cela

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Mene je strah to staviti. Ja imam 2x2mm mrežicu na kukuružnjaku 3 god i nema problema. A inace je bilo sve puno miševa i štakora… Mrežu za fasadu lako probuše… A kad gledam cijenu silos za 35 tona me izađe 500€ sve skupa…

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Trapezni navoj ali nije standardni fi 104x8 ,ovo ide na kamionsku cisternu za plin.U rupi imaju kanali gdje ide teflon onda ubaci crijevo tu i pritegne holenderom ,tako mi je reko mehaničar koj je to donio.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Pa to si izradio sve na novo? Ili si staro popravljao?
Si imao kaliber za "ide" i "ne ide?" 😄
Kako si probao gvint?

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Na novo napravio ,donio je uzorak sa kojeg su skinute mjere.Navoj sam izmjerio jednim instrumentićem za mjerenje profila puznih vijaka ,a isao sam navoj dublje 2 desete. Tako da nebi trebalo biti problema opet moze donijeti da se pročisti ako sta bude. Ovaj komad mesinga 25kg bio sirov ,320 eura poskupilo sve u pm.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Unaprijed znam da se mnogima moj komentar na temu nafte baš i ne bude dopao.

Sve kad tad dođe na naplatu, a sada nama polako dolazi na naplatu naša "bahatost" u pogledu totalnog zanemarivanja željezničkog transporta.
Bezbrojni nam kamioni i šleperi tutnje po cestama i jako ih uništavaju, a večina bi tog transporta mogla biti obavljena putem željeznice. Desetke bi vagona vukla jedna lokomotiva s jednim strojovođom. Jasno da bi se lokalna distribucija i dalje morala vršiti kamionima, ali bi kamionski promet bio itekako manji. Manje bi se na taj način trošilo i rasipalo nafte.
Ionako gotovo svakodnevno zna po pruzi iči samo lokomotiva, po voznom redu, bez ijednog vagona, kao da im to služi tek da se strojovođa vrati na kraju smjene u polaznu stanicu 😖.
Jednako tako bi lokalni "šerifi, vlasnici-prijevoznici" da upotrijebim bebekove riječi "manje mijaukali" da im presušuje rezervoar radne snage - ponestaje im vozača. Sad zašto točno njima ponestaje vozača, najbolje da preskočimo kao temu...
Evo o ovome sam tipkao neki dan, i malo prije juri i trubi prugom lokomotiva bez vagona. E jesmo mi u HR bogati ili "blesavi". Ja, na temelju viđenih stotina prolaza lokomotiva bez vagona, tvrdim da imamo blesave, nestručne i nesposobne organizatore željezničkog prometa. Na kojem god nivou ih vrednovali od Vlade, do onih dolje zaposlenih u HŽ koji nemaju pojma što (nam) rade. I tako više puta na dan - mi smo 😖😖😖
IMG_20211014_121432.jpg
IMG_20211014_121433.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Ista stvar ti je tu kod nas. Jedino što je još aktualno je vlak koji prevozi pijesak za potrebe firme koja proizvodi staklo, sve ostalo nažalost, ili je zapušteno ili zjapi prazno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kolega @plus, već nekoliko godina HŽ nije jedini prijevoznik na našim prugama. Ima ih jedno 7...8 (u stranom vlasništvu), a samo jedan od njih je HŽ Cargo (nekad je imal 100%, danas valjda 1/3 tržišta, ako i toliko). Zato su HŽ "rastepli" na više firmi (isto kak i HEP na HOPS, ODS..., struju kupujemo od hrpe njih...).

Teško je reći čija je lokomotiva na slici, ali se slažem da smo, očito, dobre sluge, ali loši gospodari, kak s državnom tak i z privatnom imovinom...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ma zapravo "fučka se živo meni" može tuda (po toj trasi pruge) voziti itko, ili nitko, ja sam na to ne mogu nikako utjecati.

Ja gledam na to šire, pa u HR vidim samo jednu prugu, jedan dalekovod, plinovod, naftovod, vodovod, a to što "oni" uspijevaju istovremeno po jednoj pruzi voziti dva, ili tri vlaka, ili po jednoj žici dalekovoda slati struju od barem 4 trgovca strujom, ili po plinovodu transportirati plin od barem 3 distributera, sve to skupa je samo jedna bezočna kapitalistička "platforma za iscrpljivanje HR naroda", ništa drugo.

(Nemojte se bojati, jasno mi je kako to u stvarnosti i obračunski funkcionira, jer sam se s tim bavio zadnjih desetak godina profesionalno, za potrebe firme u kojoj sam bio zaposlen, ali to za ovu temu nije bitno.)

Uz to su na organizacijskim funkcijama tih "žila kucavica" neodgovarajuči i neodgovorni kadrovi.

(Ja osobno poznajem najmanje jednog, a taj trenutno kao vedri i oblači s određenim strateškim HR resursom, iskreno ama baš nitko tko ga od nas privatno poznaje ne bi mu dao ni dvije krave na pašu voditi, jer bi pritom najmanje jednu izgubio u prvih pola dana. Najteži oblik uhljeba za potrebu održavanja saborskog vladajučeg glasačkog stroja...
Ma ima i još jedan, meni poznat, jako identičan prethodno spomenutome, do sada je vedrio i oblačio u nekoliko HR kapitalno-strateških firmi, a privatno mu je sve propalo 😖, nesposoban za običan život, a malo posebniji "gad" od političkog uhljeba. No to je opet skliznulo u loše političke vode pa zato prestajem tipkati...)

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Ovo je baš zgodni slučaj da vidimo kak je sve naopak.

Ovo bi bila jedna od otpisanih skoro pedeset godina starh lokomotiva koje je po kili (ili blizu toga) HŽ prodal Amerikancima NRE.Oni su platili Gredelju da ju obnovi i takvu sređenu iznajmili Austrjancima (OBB) koji kod nas imaju firmu za željeznički ptijevoz RCC Croatia.
To kaj oni vuku pune ili prazne vagone,voze se samo sa lokomotivom njihova briga,njihova nafta.Plaćaju korištenje trase HŽ Infri ko i Turci cestarinu na autocesti,dalje je njihova računica.

Je a ima Hž Cargo, ne plaća struju ,ne plaća trase,ne kupuje niš,prodaje sve kaj se da prodati, uskoro nebu vozil ni pune ni prazne vagone.Jedino budu prešli na crno bojenje dizelki kolko ulja bacaju i u kakvom su stanju.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Nije danas, jučer je, tehnički za traktor:
Osiguranje............................445 kuna
Tehnički.................................202 kune
Ostale papirnate pizdarije ....228 kuna
875 kuna

Status