• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Hah, mumija - mumija, ako bude trebalo bude i mumija..
Interesantno, mi svake godine idemo jednom - dva puta brati kestene i uvijek je on mrmljao, ne ide mu se, on ne bi, njemu se ne hoda po šumi....sada je išao od prve bez riječi, čak nenamršten, čak odmah dok sam rekla idemo, čist normalno ko da sam rekla idi u kafić a ne idemo u kestene, i gle vraga - polomili smo se ko zvečke. Ajd, meni je guza prošla, a veš mašina bu oprala blatnjavo.
Žao mi je još kaj ne poznajem gljive koje su bile, jedna je bila ko sunčanica ali nisam sigurna da nije to bila ona druga ko sunčanica, bile su i one što su gore ljubičasto - crvene, bile su i one šoštari ili slično, i one što su gore sive što vele da se jedu, pa nisam brala jer ne znam od kojih se ne završi u bolnici ili na groblju.
Ali budem sutra otišla tu blizu na livade - ak ne budem muža peljala u gipsaonu - znam gdje rastu livadne puhare, a njih poznajem sto posto.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,716
A...joj, i tak se gospon Joža sj...bo niz padinu.:oops: Meni se nekak' čini da se on nije ni probal zaustaviti nego se samo kotural do jarka. Možda je promjenil taktiku kaj ga se više nebu teralo u berbu.
U svakom slučaju želim mu brzi oporavak uz slatki kostanj.(y)

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Hah, mumija - mumija, ako bude trebalo bude i mumija..
Interesantno, mi svake godine idemo jednom - dva puta brati kestene i uvijek je on mrmljao, ne ide mu se, on ne bi, njemu se ne hoda po šumi....sada je išao od prve bez riječi, čak nenamršten, čak odmah dok sam rekla idemo, čist normalno ko da sam rekla idi u kafić a ne idemo u kestene, i gle vraga - polomili smo se ko zvečke. Ajd, meni je guza prošla, a veš mašina bu oprala blatnjavo.
Žao mi je još kaj ne poznajem gljive koje su bile, jedna je bila ko sunčanica ali nisam sigurna da nije to bila ona druga ko sunčanica, bile su i one što su gore ljubičasto - crvene, bile su i one šoštari ili slično, i one što su gore sive što vele da se jedu, pa nisam brala jer ne znam od kojih se ne završi u bolnici ili na groblju.
Ali budem sutra otišla tu blizu na livade - ak ne budem muža peljala u gipsaonu - znam gdje rastu livadne puhare, a njih poznajem sto posto.
Događa se, brz oporavak želim.
Usput, kad ste već spomenuli kestene, jučer je otac išao obići njivu i usput donio kući da malo probamo, moram reći da su fini.

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Šuma je jako nezgodna. zmislim se kad smo pred 25-30 godina zubljali lišće. Strmina je bila velika, a mama se posliznula i na leđima krenula prema dolje. mi smo se smijali, ali kad se okrenula tak da je glava bila naprijed više nam nije bilo smiješno. Na sreću, sve se sretno završilo jer u tom 20 metarskom sanjkanju po lišću nije pogodila nijedno drvo.

Gosponu Joži želim brzi i čim bezbolniji oporavak.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Hvala na lijepim željama.

A šta da velim, upravo sam pustila vodu u kadu da ga oplahnemo, za zlu ne trebalo ako preko noći iskrsne hitnoća.
Ako bude mogao sjesti, dobro, ako ne, bumo ga samo istuširali.
Inače može hodati, samo ga boli lijeva strana ispod rebra i svako malo veli - joj. Ajd, to joj je meni dobro poznato pa ne radim dramu za sada jer pet njegovih joj vrijede ko jedan ozbiljan joj. :) Naučila sam u 40 godina. :). Za sada se ne da na hitnu, ali doktorici bude sutra išao po nalogu žene. Ilitiga mene.
Ipak ima i nešto dobroga u svemu - ja sam u prvom trenutku mislila, ode mu koljeno koje je ionako problematično i sljedeća faza je samo zamjena umjetnim. A ono noga ništa, hoda ko mladac.
Ja šumu volim, ali ne mogu u nju sama - orjentacija mi je nula bodova - uđem u Okruglom vrhu - izađem u Australiji.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Nije jedini 😂..

Ja režem čarape da ih mogu obući...

Jesenske radosti u šumi mogu biti pogubne... Počeo klizati po lišću i onda udario nogom u špic od nekog panja.. Ali ono baš udario 😂... Ovo je slika nakon par sati. Do jutra je nateklo da nejde čarapa preko toga. Prvo od boli, drugo što fizički ne može...

Al dobro.. Bio je sepet varganja 😂
IMG_20220926_184915.jpg

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Nije jedini 😂..

Ja režem čarape da ih mogu obući...

Jesenske radosti u šumi mogu biti pogubne... Počeo klizati po lišću i onda udario nogom u špic od nekog panja.. Ali ono baš udario 😂... Ovo je slika nakon par sati. Do jutra je nateklo da nejde čarapa preko toga. Prvo od boli, drugo što fizički ne može...

Al dobro.. Bio je sepet varganja 😂
View attachment 53169
Dodro je da nije ništa slomljeno.

Ih, tako sam ja nekada, pred četerdesetak godina, puštala tele da cica, i dok sam ga vodila do mame stalo mi je na nogu. Nije mi bilo ništa, otišla sam nakon toga u polje, a na večer mi je noga počela naoticati. Ujutro više nisam mogla stati na nju, stopalo je bilo naotečeno ko lopta, boljelo je i dva tjedna sam šepala. Valjda mi je nagazilo ligamente.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Interesantno, mi svake godine idemo jednom - dva puta brati kestene i uvijek je on mrmljao, ne ide mu se, on ne bi, njemu se ne hoda po šumi....sada je išao od prve bez riječi, čak nenamršten, čak odmah dok sam rekla idemo, čist normalno ko da sam rekla idi u kafić a ne idemo u kestene
Možda je čovjeku dojadil život pa iskoristil priliku :unsure: :unsure: s kim i zbog čega nebi se htel mešati 🤭 🤭 🤭

Kak god bilo, brzi oporavak želim i da nema nikakvih lomova

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Stari panj (ja), vukao panj i pao na panj!
Tjedan dana desna strana nježno samo nježno. Nakon mjesec dana došlo u neku normalu.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Možda je čovjeku dojadil život pa iskoristil priliku :unsure: :unsure: s kim i zbog čega nebi se htel mešati 🤭 🤭 🤭

Kak god bilo, brzi oporavak želim i da nema nikakvih lomova
Dakle, veliš, samoatentat mu nije uspio. :)
A bilo bi baš zgodno - graba, sam bi se malo na njega nagrnulo i ne bi bilo troška. :)
Hehe....kak sam ga mazila, pazila, posluživala....čak sam mu u kupaoni dodatno donesla i uključila radijator na struju da mu se rit ne smrzne dok se kupal. :)
Doktoru nije išel, veli da mu je poslje kupanja bilo 30% bolje, sada mu je 50% bolje, čak više ne čujem joj, očito slomljeno nikaj nije, ali sam ga noću slušala ako diše normalno, za svaki slučaj.
Daj, daj, Muhač, di bi si on našel bolju ženu od mene da je mrl, na nebu su sve sam onakve kakve njemu ne pašu, a one druge su ili v peklu ili još žive. :hahah:

Stari panj (ja), vukao panj i pao na panj!
Tjedan dana desna strana nježno samo nježno. Nakon mjesec dana došlo u neku normalu.

Sad si još pogledaj ako imaš di kakve madeže, bradavice, izrasline neke, jer vele da na starom panju svašta raste - ak nemaš ne spadaš još u panjeve. :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ih, tako sam ja nekada, pred četerdesetak godina, puštala tele da cica, i dok sam ga vodila do mame stalo mi je na nogu. Nije mi bilo ništa, otišla sam nakon toga u polje, a na večer mi je noga počela naoticati. Ujutro više nisam mogla stati na nju, stopalo je bilo naotečeno ko lopta, boljelo je i dva tjedna sam šepala. Valjda mi je nagazilo ligamente.
Gradsko dete, kaj ćeš ... 🤭 🤣
Dakle, veliš, samoatentat mu nije uspio. :)
A kak da znamo da ga nisi porinula?

Sumnjiva si ti meni...i pod njegvim "imenom" pišeš već par dana 🤭:unsure::oops:

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Gradsko dete, kaj ćeš ... 🤭 🤣

A kak da znamo da ga nisi porinula?

Sumnjiva si ti meni...i pod njegvim "imenom" pišeš već par dana 🤭:unsure::oops:
Nisam, časna pionirska. :)

Gle, nisam niti primjetila kaj sam mu otela nik, ali imam opravdanje - kako izgleda odlogiralo me a ne znam svoju šifru. Jedino što mi je bilo čudno je kuda je nestao moj predivni plavi leptirić. :hahah:

• Haha
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Daj, daj, Muhač, di bi si on našel bolju ženu od mene
I to kaj veliš, pa vi ste se okušali u onom showu ;)

Lepo mi ga pozdravi i mazi ga i pazi. Bitno da je dobro (y)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas sam između ostalog bil - dimnjačar. A poslije toga sam evo i "pečikurec".
Nakon svega natipkanog proteklih dana, evo da još malo uznemirim i zatalasam ovu, sada sve više aktualnu i nadam se jako korisnu temu ;) 🙃 :unsure:. Ne morate me odmah na prvu streliti, prvo ipak poluknite ove slike ;):
IMG_20220929_130934.jpg
Da bi znali kaj točno vidite: to je moja SSM peć za centralno na drva. Vidite u gornjem dijelu slike cijevi od ložišta prema dimnjači i u njima turbulatore. Vidite da se plamen zalaufal, a to znači da sam upravo zakuril, a ja Vam kurim "na vrhu drva" pa moja vatra gori od gore do dolje u peći, a moji mi susjedi radi toga više godinama ne spominju sve svece po spisku, jer više im ne radim dimne zavjese (hvala gospodinu @ramzay-u na savjetu). Evo vatrica se još bolje, rasplamsala, gori sve jače.
IMG_20220929_130938.jpg
Na termo-manometru se to vidi ovak:
IMG_20220929_133739.jpg
E jebiga, moram u novi post, 3 slike i amen, vrag nek nosi te probleme u okviru iste teme :cry:.

Na peći imam primitivnu tehniku, kapilarni termostat za zaštitnu pumpu kotla i termometar vode u peći:
IMG_20220929_133804.jpg
Na puferu "gore" termometar pokazuje ovo:
IMG_20220929_133714.jpg
A na dnu pufera to izgleda ovak:
IMG_20220929_133724.jpg
To bi bio dokaz da se puferi pune vrelom vodom od gore prema dolje 🥂
Opet na novi post, vrag mu sve dal.

Termometar na povratu vode u peć pokazuje ovo:

IMG_20220929_133730.jpg
To znači da se moja peć ne bude nikad zasmolila, da nema u njoj niti mrve katrana, da ne bude nikad pišala crnu vodu i ne bude naglo korodirala i propadala. Nemam Ladomat, koristim jeftini način vlastitim vijugama mozga osmišljene zaštite svoje peći s troputnim miš ventilom, s termostatom od 56 stupnjeva, cirkulacijsku pumpu i klapnasti nepovratni ventil. ;)
Eto ja sam za novu sezonu kurenja za sad spreman. U podrumu je kamion starih suhih drva, vani je na cjeloljetnom sušenju, pod krovom 12 metri bukva-grab i valjda se ne budemo smrzli.
Ak budu redukcije struje ja prebacim na termosifoniku, na prirodnu cirkulaciju, cijevi sam unapred složil colerice (1"), imam termostate za motore miš ventila, imam UPS autonomije oko 12 sati, pa nekak bu. :ppozdrav:
Sad me možete prašiti do mile volje, ak bum znal bum odgovore povedal, sad postajem kuharica, jer i jesti moramo zar ne ;)🥂:ppozdrav::sneaky:.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Jučer i danas mala turneja. Prvo smo bili malo u Kamanju pa preko Žakanja na autoput. Odlični kukuruzi u tom kraju (Jurovski Brod, Žakanje). Sljedeća stanica Labin pa Koromačno. Navečer smo završili ovdje. F45ADB58-4ED8-43E8-AA9C-5D77DA561CC3.jpeg Nakon Pule Pazin pa Žminj i na kraju ovdje… 🍻 695C808E-DA75-440E-935C-0A26257F1F24.jpeg

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
U tom sam mjestu (na prvoj slici) služil vojsku...tam negdje prije nego kaj su se mnogi forumaši i rodili...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh