• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Staje za krave, tov junadi i dr.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,867
Sad sam u zadnje vrijeme malo vise citao o soji i grasku...pa vidim da grasak ima vise proteina i ne zahtjeva dodatno obradu...zasto onda ne grasak za proteine?

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,499
Grašak ima manje proteina od soje, nekakvih 28-30%, soja oko 40%.
Al grašak je zanimljiv jer nema potrebe za termičkom obradom, a može se i silirati, pogotovo u kombinaciji s zobi ili raži.
Ali i ja se pitam @turke, kak to da sam ne uzgajaš proteine na toliku količinu ?grla

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,867
Da, krivo sam napisao.. ali i pise da protein graska nije potpuni protein kao soje...fale aminokiseline...tako da je ipak soja bolja, ali trazi dodatnu obradu...

Na vrh