• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Staro, a novo imate li?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Mi se čini sa slike il jedna ima ljevi navoj a dr desni :^):

Da ti budem iskren nisam probal al stari ima fini a od pumpe je grubi navoj.
Bum moral sprobat al kad sam skidal pumpu odsarafljival se u desno.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
ak se odšrafljivao desno onda se znači šrafi ljevo,tj ljevi je navoj,a mislim da se i na slici vidi da je ak me oko dobro služi:icon_winkle: Imao takvih radilicqa ni sam neznam kolko i od kosilica i od pumpa i od mopeda i sve ih pred koju godinu prodao un staro željezo,još me danas dečeci iz sela znaju pitat za djelove.u srednjoj školi slagao tomose i prodavao ih,e to je bila volja,do pola noči šrafio

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
ak se odšrafljivao desno onda se znači šrafi ljevo,tj ljevi je navoj,a mislim da se i na slici vidi da je ak me oko dobro služi:icon_winkle: Imao takvih radilicqa ni sam neznam kolko i od kosilica i od pumpa i od mopeda i sve ih pred koju godinu prodao un staro željezo,još me danas dečeci iz sela znaju pitat za djelove.u srednjoj školi slagao tomose i prodavao ih,e to je bila volja,do pola noči šrafio

Joj i ja sam svasta kak velis do pol noci i bil mi je gust,tu je bila jawa175,jawa 350,apn,automatika bar 10,stara lada riva,bebeta,bt....
Ovo bum iskoristil ak bu trebalo sve je ko novo a staro je 37god.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Automatike nisam volio jer živim na brdovitom terenu pa sam više preferirao apn il petnajsticu,a kasnije kupio mz 150 i 250 e to su bili strojevi:(clap):

U svakom slučaju djelovi če ti dobro doč ak još koristiš kosilicu il neke sl kaj ima tomosov motor

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Automatike nisam volio jer živim na brdovitom terenu pa sam više preferirao apn il petnajsticu,a kasnije kupio mz 150 i 250 e to su bili strojevi:(clap):

U svakom slučaju djelovi če ti dobro doč ak još koristiš kosilicu il neke sl kaj ima tomosov motor

Joj frend mi je imal mz 250 starija verzija sa prednjim dobosom,stavil je na njega obje gume gljive i rezonantni auspuh i isel je ko blesav,a ima 5 brzina.
Da jos uvijek kosim sa k500 i super kosi i lagana je za gurat.stara je 25 god a radi koda ima 2god.:)

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Znaci ipak su iste znaci dobra je moja solucija raskopaj pa vidi jel odgovara pa to je tomos sve je skoro isto:(giggle):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Znaci ipak su iste znaci dobra je moja solucija raskopaj pa vidi jel odgovara pa to je tomos sve je skoro isto:(giggle):

Da upravu si sve je isto osim u navoju i na pumpi je stariji tip radilice bez bocnih rupa al to je to.:)

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
sve su to sitnice koje se daju prilagodit samo slazi sad ce bit i dijelova!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Da ga je*eš te dve radilice nisu iste :icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
sve su to sitnice koje se daju prilagodit samo slazi sad ce bit i dijelova!!

Da to su sitnice,sad stvarno imam komplet sve osim nekih djelova struje.
Fergazer je bing sa plasticnom casicom i netko je sve natopil s uljem i cilindar i fergazer i sve je zato ocuvano i ko novo,samo je na vrhu klipa malo garezi bilo.
U filteru zraka sam nasel gnjezdo i dreka od miseva.
Djelovi pumpe ko ispod cekica,samo novi dihtunzi i radi.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da ga je*eš te dve radilice nisu iste :icon_scratch:

Na oko ne izgledaju al jedna je brusena rubovi ta je 73god a druga spigana je 85god i busena je sa dvije rupe,rupica na strani paljenja za kajlu magneta su na istom mjestu.
Duzina klipnjace i samih vratila iste.
Kaj se tebi cini da nije osim hoda navoja?

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
kolko sam videl po slikama sigurno nisu iste...pogotovo ako te nebudu zahebavali kaj ti je ova radilica nešto slabija nego od kosilice,tj ima manje utega i slabiji je zamah...na kosilici je sigurno desni navoj i na nožu i gore gdje dojde cim špulja(špaga za povlačenje) e sad u detalje ti nebi znao,možda kolega muhaničar bi to trebal bolje znati objasniti pogotovo kaj se tiče zamaha radilice..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Navoji nisu isti to je jasno, ali to nije problem.
Jedna ima klasične ležaje (mislim da 6203), a druga podesive, ni to nije problem.
Probaj ih vagnuti pa buš videl, ali ja mislim da nisu utezi isto teški.

Mada ni to nebi smel biti neki problem

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Mali plavi mi je bacil bubu u uho kaj se tice tezine koljena zbog kosilice,bas ih bum zvagal da vidim jel ima razlike.
Lezajevi su na pumpi drukciji al to nije frka kupim klasicne upresam samo moja kosilica ima jos jedan lezaj blize nozu radi opterecenja.
E imam neki sarafic loji kad se odsarafi ima kanalic u kuciste radilibe i neznam za kaj mu je ta rupica?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Neznam o kojem šarafiču je riječ

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
de molim te ako možeš još taj ležaj tj.kučište tog pomočnog ležaja poslikaj ,nisam nikad to vidio pa zato,čisto me interesira kak to zgleda...

a daj šarafič ,jel misliš na onog kaj se nož zašarafi na kosilici ,ili bi na pumpi se trebal držati lopatice koje tjeraju vodu?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
de molim te ako možeš još taj ležaj tj.kučište tog pomočnog ležaja poslikaj ,nisam nikad to vidio pa zato,čisto me interesira kak to zgleda...

a daj šarafič ,jel misliš na onog kaj se nož zašarafi na kosilici ,ili bi na pumpi se trebal držati lopatice koje tjeraju vodu?
Taj treci lezaj dode u to kuciste do lezaja radilice samo udaljen 1cm od njega jer u kucistu ima mjesta.
Bum sutra poslikal i kuciste i taj sarafic.
A taj sarafic je s vanjske strane se moze skinut i rupa je skroz na skroz do donje strane kucista radilice.
Mozda je to za ubacit ulje ak bude duze stajala ili za ubacit mjesavine ak nece upalit pa da svjecicu ne skidas kad joj hoces dat malo goriva da lakse upali?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
po mom mišljenu to bi trebal biti čep za ispuštanje ulja..

Da al fora je kaj recimo na kosilici motor je polenut i ta rupica je sa strane,a i unutra nije ulje jer se dvntaktni motor i radilica i lezajevi se podmazuju iz ulja u mjesavini.
Danas kad dojdem s posla bum zvagal radilice i ak su iste tezine to bu to.
Recimo nova radilica bez lezaja je 450kn,a klip s karikama je 200kn.

Najnoviji postovi

Na vrh