• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štelanje ventila

dzoksinjo

Član
Tu od
10 Stu 2019
Poruka
32
Pozdrav, nakon zamjene brtve glave i štelanja ventila traktor puno jače dimi, pogotovo pri hladnom paljenju. Je li moguće da je uzrok tome da ventili nisu dobro podešeni? Traktor u leru radi na dosta velikim obrtajima pa mislim da dobiva i previše goriva koje ne izgori dobro, kako da to smanjim na bosch pumpi?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,762
Paljenje zakretanjem pumpe, ali ja si nekak mislim da se paljenje nije moglo nikam pomaknuti zbog zamjene brtve glave.

dzoksinjo

Član
Tu od
10 Stu 2019
Poruka
32
I prije je zadimil kod hladnog paljenja i jedan cilindar kasnil s paljenjem nekolko sekundi ko da ga je zalijalo, a sad jace dimi cijelo vrijeme. Dizne otvaraju na 110 bara, veli bošista da nisu loše. Mislim da dobiva previse goriva jer je i ler gas visok, da mu probam smanjiti gas ili nekaj drugo?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,762
Nisu loše, ali nisu ni dobre....
Neznam, ali ako diza zalije cilindar onda tu nema kompresije da upali ubrizganu naftu.

Daj neki video da vidim kak to jako dimi na hladno, a kak radi na toplo.

dzoksinjo

Član
Tu od
10 Stu 2019
Poruka
32
Nisu loše, ali nisu ni dobre....
Neznam, ali ako diza zalije cilindar onda tu nema kompresije da upali ubrizganu naftu.

Daj neki video da vidim kak to jako dimi na hladno, a kak radi na toplo.
Evo video hladnog starta, sad dimi i crno. Mislim da nakon montaze glave i stelanja ventila nije bilo tolko crnog,samo bijelo, ali sam ga jucer vozio i ostavio da radi 1h i sad je ovako...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,762
To ne radi nikak.
Ja bi prije zakretanja pumpe ipak dal složiti dize da budu ispravne, a ne prolazne.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,763
Po dimu koji je pol crn pola bijeli , to znači da 50 % goriva se zapali a 50% se ne zapali u cilindru pa izbacuje bijeli dim. U dva cilindra dolazi do paljenja dok u ond dva druga nikako . :rolleyes:

dzoksinjo

Član
Tu od
10 Stu 2019
Poruka
32
Ne mislite li da bi se tako nesto događalo zbog krivo podešenih ventila? Nigdi ne mogu naci podatak za taj model pa smo nastelali 0,35 usis i 0,45 ispuh. Mozda ima fazu u koju se mora staviti ili nesto tako..? Prije zamjene brtve nije ni priblizno tako dimio a dizne su iste.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Glava poravnana? Ispitana? Ventili isprobani dali drže, ili frezani sicevi i brušeni ventili?
Sve očiščeno kako se spada?

dzoksinjo

Član
Tu od
10 Stu 2019
Poruka
32
Glava poravnata, brusenje ventila,obrada sjedista ventila, ocisceno i namontirano ali na zazor iz youtubea koji mozda nije za taj motor. Zato me zanima je li moguce takvo ponasanje motora ako je fulan zazor ventila za npr 0,10mm?

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
158
Ne mislite li da bi se tako nesto događalo zbog krivo podešenih ventila? Nigdi ne mogu naci podatak za taj model pa smo nastelali 0,35 usis i 0,45 ispuh. Mozda ima fazu u koju se mora staviti ili nesto tako..? Prije zamjene brtve nije ni priblizno tako dimio a dizne su iste.
Podešavanje ventila na traktoru John Deere Lanz 700 zavisi od specifikacije motora, ali se standardno preporučuju sledeće vrednosti:

• Usisni ventil: 0,20 mm
  • Izduvni ventil: 0,30 mm
  • brizgaljke sve u zrak i prikopcajte ih i verglajte;ako bacaju sve u magli nije do njih

Najnoviji postovi

Na vrh