S
sokac
Guest
pa ovako laicki receno, mogla bi ubrati list i koristiti kao dodatak prehrani, naime ja sam poslije razmisljao o susenju lista jer se "slatkoca" tj kolicina steviozida sacuva (naravno uz pravilno susenje i skladistenje), pa se ti suseni listovi mogu samljeti u prah koji se takodjer koristi u prehrani, sto se tice pripravka koncentriranih otopina, stvarno ne bih htio nešto krivo napisati, al jos nisam skuzio kojom bi se metodom mogli izolirati, vjerojatno je neka ekstrakcija, no ne znam uz kakvo otapalo... sto se pak otkupa tice to mi se cinilo jos predaleko za razmisljat, no vjerujem da bi se nasle pojedine tvrtke, a pogotovo onda kad se aspartam konacno makne sa trzista, jer mu po mome misljenju tamo odavno nije mjesto...
btw...
tanita, ma da u pravu si, no jednostavno sam htio isprobati nesto novo, a ova me biljka fascinirala iako to i nije neki razlog za ulupat kapital... cuo sam za sjetvu, a pogotovo onog tamnog sjemena jer sam vidio da njegova klijavost doseze cak oko 90%, pa onda mi jedino preostaje pozeljeti ti puno srece i sto vise tamnog sjemena :lol: sretno !!!
btw...
tanita, ma da u pravu si, no jednostavno sam htio isprobati nesto novo, a ova me biljka fascinirala iako to i nije neki razlog za ulupat kapital... cuo sam za sjetvu, a pogotovo onog tamnog sjemena jer sam vidio da njegova klijavost doseze cak oko 90%, pa onda mi jedino preostaje pozeljeti ti puno srece i sto vise tamnog sjemena :lol: sretno !!!