Deutz ti je sigurno bolji izbor od svih navedenih.Jednostavan i pouzdan traktor,pouzdaniji od Deree-a i od Masseya.Oustalom Fendt koristi Deutz motore u nekim modelima,to ti sve govori.Fendt je dobar,lijep,ušminkan i sve je to dobro ali brate preskup za Hrvatsku.Samo održavanje i nedaj Bože popravci su nerealno skupi.John deere i sam kažeš ima svoje muhe,najveći problem je servisna mreža kod nas.Mi ga zato nismo kupili onda davno.I fore od strane Novoccomerca tipa novi John Deere stoji u polju neispravan i nemože ni upaliti niti mrdnuti ikuda,a taman mu izašla garancija i frajeri iz servisa kažu da im se traktor mora dovesti u radionu jer je takva politika firme.Dobio sam bruh od muke kad mi je čovjek to pričao,dakle dileri i servis kod nas je koma što se tiče JD-a.Massey ti je isto što i Fendt ali jeftiniji i lošije kvalitete,u AGCO-u je Fendt i Challenger broj jedan a ostalo je za njih manje bitno.Massey Ferguson je danas kopija Fendta.Isti motor,getriba,ovjes,elektronika,jedina razlika je u boji i obliku haube.Deutz je Deutz,ako ga uzmeš nećeš požaliti.Opg Šolčić ima 6 komada sve novo kupljeno prije dosta godina.I nikada nije bilo problema sa niti jednim,prošle godine je prodao jednog sa preko 19 000 sati i kaže osim redovnog servisa i održavanja nikada nikakav ključ nije bio na njemu zbog nekog drugog razloga.Ovi drugi mu imaju od 11 000 do 16 000 sati i ista stvar,nikakvih problema sa njima.A sve ih voze radnici koji se stalno izmjenjuju,dok se vozi silaža pa prolaze pokraj moje kuće to je nenormalno kako se ti idioti iživljavaju na tim traktorima,ali oni samo idu i idu i nikada ne staju.Imao je i Case-a novijeg kojeg je dobio sa farmom koju je kupio nedavno ali ga je prodao nakon što mu je dva puta u godini dana otišla lamela i kupio opet nekog Agrotrona umjesto njega.Ti odluči sam