• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sto kupiti

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Pozz ovako kupujem traktor u rasponu 180 do 200 ks al 99% da ce biti od 180 ks ,i ovako odluka je pala na dva i naravno dvoumimo se pa me zanimaju neka iskustva itd ,znaci ovako il steyer 6185cvt ili deutz fahr 6185 TTv ili rc shifit i eventualno Case , al ova prva dva su najuži izbor ,ovak zanima me zna li ko što o tim modelima ,koje su mane prednosti i na kraju krajeva u sveukupnom pogledu koji je bolji ,hvala.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,035
Vjerujem da si svjestan u kojem će smjeru rasprava otići..preporučam onoga za kojeg imaš osiguran servis i servisere koji te nebudu muljali i hebali da ti ne dođu 3 tjedna ako ti traktor stane u sred sezone..osobno bih išao na masseya;) a od navedenih case;)

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Zasto case ? ,massey kod mene ne prolazi imam negativnih iskustava s njim tako da nije opcija.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,716
Case i Steyr bi trebali biti blizanci. Ili nisu?
Ne poznam te velike modele jer ih pri nama i nema. Većina traktora velike snage u našem kraju su ili Fendt ili Renault/Claas.
Glede Masseya: ne znam koji bi to bil model. Neki modeli su po getribi Fendt i kao takavi su vjerojatno dobar izbor.

Kod takvih kompliciranih i skupih strojeva najvažnija je brza i pouzdana tehnička služba (serviseri) ... i imati kakvog Zetora 160-45 ili Ursusa 1604 za rezervu.

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Jesu ,case i steyer braca al opet isto ko u vw grupaciji zna se ko je na celu grupacije a pri tom i tko je najkvalitetniji iako se ugrađuju isti djelovi itd ,ma sto se tice masseya ne dolazi u nikakav obzir , a fendt je tiha patnja al to neki drugi put ,a sve se uzima u obzir i razmatra servis itd ,a dobar stari sestak je uvijek je tu kad zakazu dugmici

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,035
Imaš johna ako se ne varam,što i dalje nije ista boja u igri?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,716
JD IVT i nije baš nekaj (barem koliko sam nalazil po forumima).
Ili je nekaj drugo u pitanju?

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Imam jd ,ima svega po malo zasto ne JD od servisa ,pa nadalje i glavni razlog previše novaca a malo toga nude ,tehnološki nisu baš puno promijenili kod ovih novih serija uspoređujuci s mojom starijom serijom ,ako hoces full opremu JD onda se to priblizava cijeni fendta ,tak da samo odustao od jd i došao do tog ok ceg se dvoumim ,vidit cemo danas il sutra kad mi pošalju ponude pa cemo onda odlucit i otic možda pogledat kojeg u radu tako sam bio nešto dog s trgovcima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,716
Jesi li razmišljal i o Claasu?
Ako nikaj drugo, skupi barem ponudu od njih (naravno ak imaju model kakav želiš).

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Neznam koliko su te razlike u cijeni, al imaš ikakve mogućnosti strpit se i skupit za Fendta to bi ti bila moja amaterska preporuka.

Ako to nije opcija, išao bi na SDF ili NH...

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Ovak o classu nisam ni razmišljao do neki dan dok ga nisam vidio na gudovcu ,sve u svemu trebao bi bit dobar traktor ,al eto ja se odlucio za ovu dvojicu nekak da si skratim "muke" a opet nezz sto bi na kraju ,zwer sto se tice fendta ne mogu se strpit a nit napravit ništ po tom pitanju ,premalo sam stavio novaca za traktor u projektu za fondovee tak da mi fendt ne ulazi u igru nikako cijenom .

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Deutz ti je sigurno bolji izbor od svih navedenih.Jednostavan i pouzdan traktor,pouzdaniji od Deree-a i od Masseya.Oustalom Fendt koristi Deutz motore u nekim modelima,to ti sve govori.Fendt je dobar,lijep,ušminkan i sve je to dobro ali brate preskup za Hrvatsku.Samo održavanje i nedaj Bože popravci su nerealno skupi.John deere i sam kažeš ima svoje muhe,najveći problem je servisna mreža kod nas.Mi ga zato nismo kupili onda davno.I fore od strane Novoccomerca tipa novi John Deere stoji u polju neispravan i nemože ni upaliti niti mrdnuti ikuda,a taman mu izašla garancija i frajeri iz servisa kažu da im se traktor mora dovesti u radionu jer je takva politika firme.Dobio sam bruh od muke kad mi je čovjek to pričao,dakle dileri i servis kod nas je koma što se tiče JD-a.Massey ti je isto što i Fendt ali jeftiniji i lošije kvalitete,u AGCO-u je Fendt i Challenger broj jedan a ostalo je za njih manje bitno.Massey Ferguson je danas kopija Fendta.Isti motor,getriba,ovjes,elektronika,jedina razlika je u boji i obliku haube.Deutz je Deutz,ako ga uzmeš nećeš požaliti.Opg Šolčić ima 6 komada sve novo kupljeno prije dosta godina.I nikada nije bilo problema sa niti jednim,prošle godine je prodao jednog sa preko 19 000 sati i kaže osim redovnog servisa i održavanja nikada nikakav ključ nije bio na njemu zbog nekog drugog razloga.Ovi drugi mu imaju od 11 000 do 16 000 sati i ista stvar,nikakvih problema sa njima.A sve ih voze radnici koji se stalno izmjenjuju,dok se vozi silaža pa prolaze pokraj moje kuće to je nenormalno kako se ti idioti iživljavaju na tim traktorima,ali oni samo idu i idu i nikada ne staju.Imao je i Case-a novijeg kojeg je dobio sa farmom koju je kupio nedavno ali ga je prodao nakon što mu je dva puta u godini dana otišla lamela i kupio opet nekog Agrotrona umjesto njega.Ti odluči sam

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Realno da nisam sam sebe za.....o bez imalo razmišljanja bio bi to fendt a ovako mora bit nešto drugo ,massey kod mene u dvor nikad više nece doc 2003 je došao i tad je završio kod mene ,prvi kvar je imao na 50 rh ,znam je da je deutz dobar traktor ima mi kolega s kojim surađujem agrotrona 150 al ipak iskreno govoreci i možda kao buduci vlasnik ipak se vidi da je malo ipak niza klasa od fendta il john deera ,ja od pocetka nekako naginjem steyeru i on me jednostavno privlaci , a sad kojeg god kupio znam da vjerovatno necu pogriješit al hito sam cuti nekakva mišljenja ako se ko susretao s konkretnim modelima ,svima koji su se ukljucili u raspravu zahvaljujem.:(y):

Najnoviji postovi

Na vrh