• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Prema razvoju događaja koji se inače događa kada su u pitanju prosvjedi to izgleda ovako:
1. Prosvjedi
2. Pregovori
3. Propali pregovori
4. Nastavak prosvjeda
5. Interventna murja čisti prosvjednike

Znači slijedi točka 4. i 5.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
kad sam napisao da bi bilo za nas same najbolje da nitko nije ne izlazi na izbore, pa neka oni gore glasaju sami za sebe , već se jedan kolega uzbunio kako to ja nisam u pravu...jer po njegovom mišljenju zato nam tako i je jer velika masa ljudi ne izlazi na izbore......po meni nam je ovakvo stanje jer još uvijek i ovaj mali dio glasača koji izađu na izbore spadaju u grupu uhljeba na ovaj ili onaj način , a nemaju kritike ni moći da promjene politiku dragog vođe i zato nam je to tako kako je.....

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Pojavil se nova politička stranka "Republika". Nisam baš oduševljen programom.
Pa da ne bih samo ja pisao što ne štima, bilo bi dobro da kolege forumaši daju ocjenu programa na ovoj poveznici: Naš program – Republika .
Spominju se i poljoprivrednici.

POLJOPRIVREDA I RIBARSTVO
CILJEVI
-----------
UBRZATI PROCES DODJELE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

NEOBRAĐENO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE STAVITI U FUNKCIJU

KRŠKE PAŠNJAKE KOJI SU U UPRAVI ŠUMA VRATITI MINISTARSTVU POJOPRIVREDE

INVESTICIJSKE MJERE ZA RURALNI RAZVOJ ZA MALE I MLADE POLJOPRIVREDNIKE

RAZVOJ RURALNOG TURIZMA

IZGRADNJA INFRASTRUKTURE U POLJOPRIVREDI- SILOSI, SKLADIŠTA, ULO HLADNJAČE I RASHLADNI KAPACITETI

ULAGANJE U POLJOPRIVREDNU MEHANIZACIJU

ŠTO PRIJE DOSTIĆI DOSTATNOST U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI

OMOGUĆITI PRERADBENE KAPACITETE ZA NAŠE POLJOPRIVREDNE PROIZVODE I ORGANIZIRATI BURZU POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

VEĆA POLJOPRIVREDNA PROIZVODNJA OSOBITO MALIH I SREDNJIH POLJOPRIVREDNIKA USMJERENA DOMAĆIM POTREBAMA I IZVOZU;

ODRŽIVA PROIZVODNJA PREMA SUVREMENIM EKOLOŠKIM STANDARDIMA I TEHNOLOGIJAMA VEĆE PROIZVODNOSTI;

UPRAVLJANJE S 4 KLJUČNE SASTAVNICE: POLJOPRIVRDENO ZEMLJIŠTE, RURALNI PROSTOR, INFRASTRUKTURA, BILANCA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE;

MJERE
-----------
DODJELA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

KORIŠTENJE RURALNOG PROSTORA

INFRASTRUKTURA U POLJOPRIVREDI

BILANCA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE I TRŽENJE POLJOPRIVREDNIM PROIZVODIMA

ZAKONSKIM RJEŠENJIMA UČINITI VIŠE OBRADIVE ZEMLJE RASPOLOŽIVOM I VIŠE OKRUPNJENOM;

USPOSTAVITI KRIZNI FOND ZA OSIGURANJE PROIZVODNJE – STALNO DRŽAVNO POKRIĆE KOD KATASTROFA POPUT TUČE, POPLAVE ILI BOLESTI;

OMOGUĆITI POSEBNE PREDNOSTI FINANCIRANJA, RESTRUKTURIRANJA, ULAGANJA U INVESTICIJE I OBRTNA SREDSTVA POLJOPRIVREDE RIBARSTVA I ŠUMARSTVA;

ULAGATI VIŠE U KONTINUIRANO OBRAZOVANJE POLJOPRIVREDNIKA I RIBARA U UPRAVLJAČKE SPOSOBNOSTI;

IZGRADITI INFRASTRUKTURU ZA NAVODNJAVANJE I ZAŠTITU OD POPLAVA;

REVIDIRATI SUSTAV OZNAČAVANJA I OGLAŠAVANJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA;

ODREDITI POSEBAN STATUS OPG MIKRO I MALIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA;

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,488
Ostavite se politike,jer u onom trenutku kad se riješe moralni etički, i ostali društveni problemi sve drugo bude došlo na svoje mjesto.
Evo zašto se vodi rat u Ukrajini i Palestini,malo pročitajte:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ovo sve je igrokaz koji nakon kaj prestane zvoniti u ušima od pljeska ,kad se očisti dvorana i izlufta garderoba hrvatska bude spremna prihvatiti npr onoga gore za kralja..ban-a a po svoj prilici feudalca..mi smo več sad spremni prihvatiti jednostranačje jer je kakti bilo bolje..eto to nas čeka.

Sve ove sitne kakti političare u koje spada i ovaj provokator ovdje čeka nenaklepana motika i čobanska frulica.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pa zapravo je sad više svejedno, jer uništili su sve što se uništiti moglo, ostala je pustinja od nekad pristojne zemlje. U pustinji opstaju samo škorpioni, zmije, poneki kaktus i ne treba nam drugog kruga pakla.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
To je upravo taj stav koji njima treba..sve uništrno, nema niceg pa si možemo to uzeti baš sve bez da itko mrdne.
Kaj se svi bore za nas kad je sve uništeno??tko se bori za nešto kaj ne valja?!??
I ne nije svejdno,tebi je svejedno jer si star i umoran a tvoja školovana djeca mogu sutra naći posao u bilo kojoj zapadnoj zemlji..A sva ona koja to ne mogu sad moraju dokazivati sebe medu svim ti pridošlicama,a ti im svojom mudrošču šalješ poruku sve je uništeno..

Taj stav i mudrost starijih i kakti mudrijih..umirovljenika..koji još pamte jednostranačje jer je bilo bolje..To njima treba da uvjere svojim sjedima mlade da to što dolazi prihvate bez razmišljanja..

Zato je dozvoljena stranka umirovljenika..ej hrvatsko kome si se dala!..

Imamo sigurno više 20 parlamentnih stranaka..registriranih vjerojatno više od 200.

Ej 20 programa !..nama treba jedan program a ne 20..

SAD ima dvije stranke..a ni smo kaki napredno demokratsko društvo pa imamo 20..fuj!

Zašto švedska nema stranku crnih ,bijelih,roma,tursku stranku,stranku albanaca..i još desetke nacija koliko ih ima gore..to se zapitajte.

Posljednje uređivanje:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,714
Mogu delati sve kaj hoće uz ovakvi narod. I to jasno vele kaj slučajno ne bi bilo nepoznanica. Uz ovakav narod (mi smo više par plemena koja svaka gleda svoje interese) omogućeno im je da delaju kak hoće i to uglavnom za sebe. Po staroj dobroj praksi podijelili narod i upravljanju sa njime bez većih problema. Evo digli se poljoprivrednici na noge i to samo jedan mali dio. Za par dana i to su uspjeli podijeliti. Agica se putem ili na putu predomislila. Dali su joj mikrofon vu ruke, malo poslikali, možda tutnuli kaj sa strane i problem je nestal. Svi ostali šute ili jamraju doma pri toploj peći.
Nema sreće dok narod ne dođe k pameti/svijesti, a za to bu trebalo pričekati neke druge generacije.

To je upravo taj stav koji njima treba..sve uništrno, nema niceg pa si možemo to uzeti baš sve bez da itko mrdne.

Taj stav i mudrost starijih i kakti mudrijih..umirovljenika..koji još pamte jednostranačje jer je bilo bolje..To njima treba da uvjere svojim sjedima mlade da to što dolazi prihvate bez razmišljanja..

Zato je dozvoljena stranka umirovljenika..ej hrvatsko kome si se dala!..

Imamo sigurno više 20 parlamentnih stranaka..registriranih vjerojatno više od 200.

Ej 20 programa !..nama treba jedan program a ne 20..

SAD ima dvije stranke..a ni smo kaki napredno demokratsko društvo pa imamo 20..fuj!
Kad smo kod broja stranaka da li možda znaš koliko sindikata ima u Hrvatskoj?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kad smo kod broja stranaka da li možda znaš koliko sindikata ima u Hrvatskoj?
Vjerojatno onoliko koliko trpi ustav ili koji vrag..kaj če mi sindikat kojeg plača zakonodavac..pes ne grize ruku koja ga hrani.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,714
Zadnja brojka za koju znam je da ih je bilo cca 170 u Hrvatskoj. To je da informacija da poludiš. Nama bi i jedan sindikat trebao biti previše pogotovo ako je predstavnik sindikata ujedno i zaposlenik firme i ima službeni auto i dobru plaću. Na to nitko ne reagira. Svaki od tih sindikata ima i nekakve članove koji se ne pitaju koja je svrha svega toga osim da sindikalistima bude dobro. Članovi dobe čestitku za rođendan, šunkicu za Uskrs, sindikalnu feštu na kraju godine i oni zadovoljni.
Takva je situacija i sa strankama. Davno sam izašel iz sindikata. Rekel sam im da budem ponovno član kada budu oni živjeli samo od sindikalne članarine i kada budu zastupali interese radnika. Ništa se nije promijenilo od onda. Tako je i sa strankama. Dok je takvih članova sindikata, stranaka i biračkog tijela neka žive demokracija i radnička prava.

A što je to sindikat?
To ti je ono gda svi skupa idu na izlet i svi h...ebu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh