• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
To samo naši "dušebrižnici" znaju koliko traktor vrijedi s kojim ZARAĐUJEMO ZA ŽIVOT, ti isti pacijenti imaju mobitele od 1.5k eura za drka*e po fejsu,tiktoku i sličnim stvarima,imaju televizore od 85" ,nose cipele/tenisice za 200+ eura ,a problem im je kupiti zimske gume na autu da dođu na posao tokom zime bezbrižno.
Vrijednosti automobila da ne spominjem,nit me briga,ali sve je to nešto da budu viđeni,i ne žive od toga...
A koliko vrijedi moj ili tuđi traktor s kojim radim svaki dan,to ih najmanje treba biti briga.
Nek dođu provesti dan samnom u štali,u blatu,dreku,ali dobit će fancy japanke i lopatu,pa nek se bore pol dana s time,a onda ću ih na kraju dana pitati dal bi htjeli isti posao raditi s traktorom od 100k eura..mislim da je jasno što budu odabrali..

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
706
Citat iz gornjeg linka:
"U Njemačkoj postoji 256.000 poljoprivrednih imanja na kojima radi oko 937.000 ljudi.".
Država s 83,2 milijuna ljudi.

Hrvatska 3,2 milijuna i 130.000 poljoprivrednih gospodarstava na kojima radi realno 50.000 ljudi... i onda se pitamo zašto je prosjek mehanizacije tako star u odnosu na njih. No.
Da se događa agenda u cijelom svijetu protiv načina poljoprivredne proizvodnje i guranja nekih "zelenih" i alternativnih izvora proteina umjesto mesa malo je reći.
Sto je rekao Klaus Schwab, 2030 neće više biti junetine. Možda je neće potpuno ugasiti kao proizvodnju, ali da će se smanjiti drastično u to ne treba sumnjati. Pogledajte samo europske brojke po broju stoke i gospodarstava koja imaju istu. Ozbiljna silazna putanja.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Davno ja rekoh da ćemo tek vidjeti što nam slijedi nakon 2020 i početka gospodarskog kraha, prvo plandemija, pa sad neki kvazi ratovi koji nam svima kao crpe sredstva i te fore...
Tko nauči/zna preživjet u šumi i biti samodostatan, taj će jedini ostati normalan i preživjeti, ja vidim da ljudi u mojoj okolini već nadebelo pucaju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
Citat iz gornjeg linka:
"U Njemačkoj postoji 256.000 poljoprivrednih imanja na kojima radi oko 937.000 ljudi.".
Država s 83,2 milijuna ljudi.

Hrvatska 3,2 milijuna i 130.000 poljoprivrednih gospodarstava na kojima radi realno 50.000 ljudi...
Smatraj ovo našom prednošću, jer je manja centralizacija kontrole proizvodnje ;)

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
584
Sad su na vlasti u Njemačkoj, Zeleni, a ministrica vanjskih poslova iz redova Zelenih ne zna sastavit jednu prosto proširenu rečenicu.......a kamo li da vodi ministarstvo...
Najbolji primjer je kod nas u Zagrebu, gdje se iz redova aktivista koji su rušili Bandića, opet Zelenih, ponikao i došao na vlast Tomašević, Benčić, pa sad vidimo kako Zeleni upravljaju gradom........a nemaju svi zajedno 5 godina staža u vođenju i upravljanju nekakvog poduzeća, tvrtke, biznisa, u kojem bi naučili raditi , voditi i upravljati.......
Ovako to dragi naši Zagrebčanci ispada da je to dječja igra na Zeleni način, ali izgleda da to naše Zagrebčance niti ne ferma baš puno...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Probaj povući paralelu sa brojem političara u Njemačkoj i kod nas...
Naših 151,u DE 736,s tim da su 40x brojniji od nas...
Da nas ima ko Njemaca,u saboru bi bilo 6000 ljudi.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
HiS jel ti to navijaš za plave i poštene pa tako zboriš?

Ja da sam premijer, mogu bit glup ko turac kao što i jesam, ali ako resor vodi netko sposoban, šta ja imam s tim? Ali ako ja stavim podobnog i dam zeleno svjetlo da krade i meni stavlja u škrabicu, jesam ja dobar premijer? Ili se to smatra samo jer kradem i "vladam" na političkoj sceni zadnjih 20 godina pa da sam dobar i kvalitetan?

Tomašević je nenadano zasjeo u fotelju gradonačelnika, nije se odmah snašao, ali do kraja mandata bude, problemi nastaju na relaciji, ja bih ukrao ali mi ne daš, pa ću te zajebavati...

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
584
Pa nije bio prepotentan i zelen kao Tomašević, koji je prije nego je i postao gradonačelnik, pljuvao po Pripuzu, raskidao suradnju sa Pripuzom, rušao vrijednost ugovora s Pripuzom, i onda
kad ga je Pripuz stavio par mjeseci na led, da zeleni dozreli,
e onda se Tomašević pokrio po ušima, i potpisao novi ugovor sa istim tim Pripuzom, ali za trostruko veću cijenu....sposoban , pravi manager :hahah:
Bandića voljeli ili ne voljeli, ali činjenice govore za sebe. Bandićev Zagreb je bio čist i uredan.
Bandić je za Tomaševića raketa

Probaj povući paralelu sa brojem političara u Njemačkoj i kod nas...
Naših 151,u DE 736,s tim da su 40x brojniji od nas...
Da nas ima ko Njemaca,u saboru bi bilo 6000 ljudi.
6000 uhljeba a ne ljudi.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ubijice sa predumišljajem tipa HDZ i Bandić nisu problem? Takvi nas vode već 30 godina a sad je problem Tomašević ili Puljak koji su na vlasti 2 godine i ljudi se love za to jel je smeće na cesti 2 ili 3 dana a to kaj je lik maznul sa svojom mafijom milijarde to nije problem. Imal sam prikike raditi sa ZG holdingom u to vrijeme (radi njihove potrebe, ne moje) i to je bila doslovno kriminalna organizacija. Kad su se kokošarili na tak malim iznosima mogu misliti kaj je bilo na velikim. “Al grad je bil čist.” 🙄

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
584
Ne volim ovakav HDZ, ali da je Bandić bio operativac, bio je, i kad je nešto rekao i obećao , to je bilo i napravljeno.
Ovi zeleni - po tebi pošteni - niti znaju, niti ti znaju šta reći, prava katastrofa.Krpaju stari vodovod kao prosjakov kaput, kupuju stare tramvaje i to je njihov domet. I da grad im je zmazan,a nisu ništa pošteniji od Bandića.
I na kraju, Bandić je bio iz SDP-ove štale.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Operativac? Pripuzov operativac… Nije me briga jel iz SDP-a ili HDZ-ove štale. Meni svejedno. Al kad netko hvali Bandića dojde mi muka, hvaliti lopove epskih razmjera… Hmmm… 🤔

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,904
Ne volim ovakav HDZ, ali da je Bandić bio operativac, bio je, i kad je nešto rekao i obećao , to je bilo i napravljeno.
Je, bio je al za svoju korist, i doveo Zagreb u stanje kakvo je danas

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
584
Tomašević je bio pošten aktivist, koji je srušio nepoštenog Bandića, i onda pošteno sklopio ugovor sa Pripuzom, kojeg je javno pljuvao, po tri puta većoj cijeni..... :hahah:
Taj
Tomašević je točno tri puta više pošteniji od Bandića.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Mislim da se mora jako truditi da bi dostigel Bandićeve miljarde € ukradene u 20-ak godina. Nisam nikakav veliki simpatizer Tomaševića ni njegovih agendi ali hvaljenje patloških lopova mi je degutantno. A i Bandića nije srušil Tomašević već mlada Prica…

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Teško je dugogodišnje "izvlačenje" para iz kase, nadomjestiti u kratkom roku.
Nisam simpatizer niti jednog političara jer zbog pojedinaca imaju svi su na lošem glasu.
Ima ona stara "sjaše Kurta da uzjaše Murta",tako je i sa vladajućima i opozicijom.
Meni je jednako loše sa jednima ili drugima,jer svi samo nešto pričaju,a slabo se ta priča pretvara u djela,reklo bi se "puno zuje,malo meda daju".

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Imam dodir sa ZG samo preko sina i snahe, koji žive tamo, ali usudio bi se komentirati.

Iza Bandića je ostala "u nasljeđe" vojska banditića i puno manje poštenih ljudi, zaposlenih po stručnim službama Grada. Banditići vode "svoju igru i kroje politiku" opstruiraju sve i gdje stignu.
Naravno da se "nova ekipa" i Tomašević teško snalaze.

Ujak, ujna i sestrična su cijeli život u ZG, Bandić ih je kupio za svake izbore za 100-200 kuna, to znam točno iz njihovih izjava.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh