• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
a ako nije uspio znamo što se dogodilo, onda i ova 2013. je vjerojatno ista za Hrvatsku ? nemoj nas tak jako splašiti

Bolje očekivati katastrofu pa da se dogodi pozitiva nego obratno. Mi smo fakat u situaciji krokodila. Tjera nas se da učinimo nemoguće i to se proglašava nevjerojatnom mogućnošću. A vjerojatnost toga je skoro pa nula. Pokazala je Slovenija na svom primjeru kako to završava. Evo sad prodaju i Mercator. A u EU su ušli takoreći bez dugova. Dakle, prilika je samo za 2% ljudi. Ostali, zna se kud, koji.

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bolje očekivati katastrofu pa da se dogodi pozitiva nego obratno. Mi smo fakat u situaciji krokodila. Tjera nas se da učinimo nemoguće i to se proglašava nevjerojatnom mogućnošću. A vjerojatnost toga je skoro pa nula. Pokazala je Slovenija na svom primjeru kako to završava. Evo sad prodaju i Mercator. A u EU su ušli takoreći bez dugova. Dakle, prilika je samo za 2% ljudi. Ostali, zna se kud, koji.

Možda kad mi uđemo svi izađu :lol::lol::lol:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Stara kurva se mora raspasti,nemaju oni sreče sa nama odavnina,što se prije raspadne prije bude došlo do stabilizacije,mi nismo trebali nikud ići prema EU,trebali smo ostati neutralni od svih saveza i kompanija gdje smo mi uvijek j...na strana,po meni osobno opet mora doći do rata da se istrjebe štetočine zavučene u razne političko masonske stranke bez trunke ljudskosti,cijelu vlastelu and company istresti do zadnjeg novčića:rolfer::rolfer::rolfer:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Loši ekonomisti se množe kao žohari?!

http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/vujcic-lose-ekonomske-ideje-su-poput-zohara/

"To su efikasnost tržišta roba, efikasnost tržišta rada, zaštita ulagača i pribavljanje građevinskih dozvola. "
Kojom lakoćom guverner HNB-a izbaci svoju teoriju što ne valja u RH. Ako sam dobro shvatio, kada budemo proizvodili jeftinu robu, radili za kikiriki, sve prodali i predali strancima, tada će nam biti odlično. Kad ovo čujem, pitam se zašto je RH uopće vodila rat za oslobođenje? Sa kojom svrhom? Da bi bili sluge u svojoj državi?

Lijepu nam je ulogu g. Vujčić namjenio. Vjerojatno se o tome dogovarao kada se sastajao sa čelnicima najjačih korporacija u RH. Mene bi to bilo stramota izjaviti na takvoj poziciji. Hrvatska narodna banka, kako do gordo zvuči. Samo se čini da je od već dugo HNB u stvari Hrvatska neoliberalna banka. Dosta toga je rekao Zvonimir Baletić: http://www.jutarnji.hr/zvonimir-bal...3--propada-zbog-fiksnog-tecaja-kune-/1036852/ . I tu je spomenuo monetarnu politiku na prvom mjestu. Jednostavno S R A M O T A je što teško neznanje vlada ekonomijom i da to čujemo od ljudi koji su na poziciji da trebaju odlučivati. Ovo neće završiti dobro. A za samo par godina ćemo završiti u bankrotu baš zbog pogrešne monetarne politike. Baš me zanima koliko dugo ćemo imati neznalice u HNB-u? Dok i sam HNB ne prodamo pod dug, zar ne?

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
nisu oni neznalice,oni samo rade za sebe(čitaj-bankare) jer svijetom vladaju bankari a svi ostali,mislim na političare,ovise o njima,a nekakva demokracija,izbori i te šeme su samo privid da nešto odlučujemo

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Traži se dobri donator koji ima viška jedan komplet dobrog štuca i optike i da vidiš kako se štakori riješe,poželjno RT -20 ili može ruski Dragunov:rolfer::rolfer::rolfer::lol::lol::lol:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Samo bogati će moći reći sve što misle!

http://www.h-alter.org/vijesti/mediji/kontrola-interneta

U novom Kaznenom zakonu računala su dobila posebno poglavlje, a uvredljivi komentari na internetskim stranicama novčano će se kažnjavati. Zakon na snagu stupa prvi dan nove godine. "Ova konkretna izmjena ne odnosi se samo na anonimne forumaše, nego na sve forumaše koji krše kazneni zakon u bilo kojem drugom obliku", objasnio je mr.sc. Palavra Damir, stalni sudski vještak za informatiku.

Uvredljivi komentari i širenje mržnje na portalima, forumima ili društvenim mrežama kažnjavat će se ovisno o primanjima. "To je lijepo. Malo reda bi se trebalo uvesti. Ipak bi neka kultura trebala postojati", kažu građani.

Računala će od nove godine u kaznenom zakonu imati i posebno poglavlje po kojem će se odlaskom u zatvor kažnjavati čak i pokušaj hakiranja. "Kroz praksu se pokazalo da to u Hrvatskoj predstavlja određeni problem", kaže Palavra.

Svjedoci smo bili krađe registra branitelja prije nego što je zakonom omogućeno otkrivanje takvih podataka. Kako bi se oslobodili zatvorski kapaciteti, novčane kazne naplaćivat će se i ovrhom. "Ljudi nemaju za osnovne životne potrebe, a kamo li još da plaćaju nekakve kazne koje nisu glupe već su priglupe", komentirao je jedan građanin.

Tko si je do sada do oduška i istovario drvlje i kamenje na razne faktore u društvu od sutra će morati biti bogataš da bi si to priuštio.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ma mogu oni kažnjavati koliko hoče ,vračam se ja u omiljenu seriju moje mladosti ,POVRATAK OTPISANIH a baš mi za nekih 4mjeseca izlazi uvjetna za oružje i kreče se ponovno u ozbiljnije prikupljanje dobrovoljnih sredstava i ona stara NNNI,prelazim na mod ilegala i počinje borba za opstanak kako najvjerojatnije izgleda,jer ova kapitalistička žgadija nema namjeru samo tako smanjiti žderački apetiti:finga::finga::finga:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Sve se čini da nas mini star Grčić obmanjuje!

http://liderpress.hr/biznis-i-polit...avio-gospodarski-preokret-i-nove-investicije/

Mislim da će i nekoliko Svizaca biti zaduženo da zamata i dijeli Milka čokoladu presretnom narodu. .....
Začuđuje takav optimizam nakon svih tih godina pogrešne politike doslovce istih ljudi na vlasti. .... Ma ne, ne može biti istina što Grčić govori. Dosadašnja praksa i uspjesi slovenaca nam pokazuju kako ćemo završiti ovu i slijedeće godine. .... To su bili zaključci prema toku događanja. A sad slijedeće: Svatko može naći podatke o dugu njemačke i kamati koju plaćaju na dug te koliko imaju suficita u vanjskotrgovinskoj bilanci. I sa tim rezultatima Njemačka je poprilično u komi, a teoretski mogu otplaćivati kamate na dug. A sad uvrstite naš dug i naše kamate te naš gubitak u trgovanju sa inozemstvom. Prema tome, Njemačka ne bi mogla otplaćivati naš dug po našim kamatama čak i da zadrži proporcionalni suficit u trgovanju.
To drugim riječima znači da Branko Grčić obmanjuje javnost i širi neistine jer sam može provjeriti ove iste podatke. Zbog razloga da Njemačka ne može plaćati visoke kamate, nijemci nikad neće pristati na zajedničke euro obveznice. Ali zbog suficita u trgovanju može izdržati fiskalni pakt. To naravno ne vrijedi za svih 16 potpisnica.
Pozivam sve da se pridruže grupi Zajedno za RH: facebook.com/groups/ZAJEDNOzaHR/
Razlog: Sve prioritetne mjere za izlaz RH iz krize su u njihovom planu! A to uključuje i odustajanje od EU

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
He he vidite ovaj redosljed :)
'Izdavanje obveznica u ovom je trenutku osjetljivo. U ovoj godini moramo pokazati da ćemo provesti neke ključne reforme. Stoga je u 2013. bolje ići s kombinacijom klasičnog bankarskog kredita i narodnih obveznica', rekao je za Jutarnji izvor iz Vlade.

Država od 'narodnih obveznica' namjerava prikupiti pet milijardi kuna, a građanima bi bile ponuđene krajem prvog ili u drugom tromjesečju. Ulagačima bi obveznice trebale nositi kamatnu stopu od oko pet posto.

http://www.tportal.hr/biznis/gospod...ci-kredit-od-milijardu-eura.html#.UOV3VKxt-EU

I onda ovo... :)
Prva odluka Vlade u 2013. usrećila je ravnatelje i zamjenike ravnatelja nekih Vladinih agencija i tijela poput Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Njima će se usvajanjem novog zakona povećati plaća sa 12 ili 13 tisuća kuna na 15 ili 16 tisuća kuna.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvat...e-u-2013-je-povecanje-placa.html#.UOV28axt-EU

He he ovo ima samo u HR.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Slušam danas na vijestima da se porezna gadno okomila na ove neprijavljene obveznike fiskalizacije,ponajviše na ugostitelje,ali zanimljivo je kako su odvjetnici podnjeli tužbu na sud da se njima odgodi ta primjena,ništa onda i mi moramo tražiti neka svoja prava na sudu ,samo tko bude nas zastupao kad smo slabi sa novcem

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Slušam danas na vijestima da se porezna gadno okomila na ove neprijavljene obveznike fiskalizacije,ponajviše na ugostitelje,ali zanimljivo je kako su odvjetnici podnjeli tužbu na sud da se njima odgodi ta primjena,ništa onda i mi moramo tražiti neka svoja prava na sudu ,samo tko bude nas zastupao kad smo slabi sa novcem

Baš me zanima šta radi CEH UGOSTITELJA da se barem nisu pobunili protiv plačanja upada u fiskalizaciju (fina,softver,kasa) kod banke bar dobiješ POST-uređaj, jest da deru na provizijama al brate ovi ne da deru nego zavađaju narod.Baš me zanima dobitnici provjere računa zasad njih 14.000 i hoče li biti javna dodjela novčanih nagrada :rolleyess:
Što se tiče odvjetnika oni su država u državi :D

D&D

Član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
275
Baš me zanima šta radi CEH UGOSTITELJA da se barem nisu pobunili protiv plačanja upada u fiskalizaciju (fina,softver,kasa) kod banke bar dobiješ POST-uređaj, jest da deru na provizijama al brate ovi ne da deru nego zavađaju narod.Baš me zanima dobitnici provjere računa zasad njih 14.000 i hoče li biti javna dodjela novčanih nagrada :rolleyess:
Što se tiče odvjetnika oni su država u državi :D

Smanjili su im porez...ito bitno...zar to ugostiteljima nije dovoljno da prikazuju više ?
Iznenadio sam se kad sam saznao da je još prije 5-6 godina Srbija uvela neke stvari. Smanjili su porez na dobit na 10%.
Poznanik koji je inače rođen u Zg i cijelo vrijeme živio u Zg otišao na visokoupravljačko mjesto u jednu poznatu Srbijansku firmu.
Veli on: ponudu koju sam dobio nisam mogao odbiti: od povlastica do mjesečne love+ razne "naknadne" financijske i ostale nagrade.
Kaže da od kad su smanjili porez na 10% kazne su toliko povećali da je to bilo nevjerovatno,ali i da nisu normalnom poduzetniku nebi padalo na pamet da mulja kako bi platio manje poreza na dobit.
U to vrijeme kod nas je porez na dobit bio 35% a davanja na plaće mislim preko 30% veća nego kod njih.
Ići muljati da umjesto 10% platiš npr 5% od iznosa stvarne dobiti,to je stvarno suludo.
Veli kako su u jedan od njihovih pogona u Srbiji došle uporedo razne inspekcije praćene policijom. U tom pogonu radi preko 100 ljudi.
Nema bježanja....sve prekontrolirali...i nađu jednog radnika koji nije bio klasično prijavljen (valjda je imao nešto kao ugovor o radu ili ili šta ja znam) i zbog njega su dobili kaznu da im je prisjeo. Kaže ovaj da se radilo o liku koji je vrhunski stručnjak za proizvodnju te dolazi povremeno i jako im je bitan ali iz nekog razloga ga nisu mogli prijaviti u klasičan radni odnos.
Osim kazne koju je dobila tvrtka, pol uprave dobilo kaznu.
Kad je to pričao mi se skoro smijali...a ipak smatramo Srbiju,Bosnu i još neke bivše republike iz bivše Juge zaostalijima od Hr.

Ja još niti u jednom lokalu nisam vidio da su cijene smanjili...pa mislim da za razliku koliko je manji porez isplati im se prikazati sve i zdravo đaci.
Kukaju da im je ta blagajna skupa a 90% lokala ima plazmu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh