Baš me zanima šta radi CEH UGOSTITELJA da se barem nisu pobunili protiv plačanja upada u fiskalizaciju (fina,softver,kasa) kod banke bar dobiješ POST-uređaj, jest da deru na provizijama al brate ovi ne da deru nego zavađaju narod.Baš me zanima dobitnici provjere računa zasad njih 14.000 i hoče li biti javna dodjela novčanih nagrada :rolleyess:
Što se tiče odvjetnika oni su država u državi
Smanjili su im porez...ito bitno...zar to ugostiteljima nije dovoljno da prikazuju više ?
Iznenadio sam se kad sam saznao da je još prije 5-6 godina Srbija uvela neke stvari. Smanjili su porez na dobit na 10%.
Poznanik koji je inače rođen u Zg i cijelo vrijeme živio u Zg otišao na visokoupravljačko mjesto u jednu poznatu Srbijansku firmu.
Veli on: ponudu koju sam dobio nisam mogao odbiti: od povlastica do mjesečne love+ razne "naknadne" financijske i ostale nagrade.
Kaže da od kad su smanjili porez na 10% kazne su toliko povećali da je to bilo nevjerovatno,ali i da nisu normalnom poduzetniku nebi padalo na pamet da mulja kako bi platio manje poreza na dobit.
U to vrijeme kod nas je porez na dobit bio 35% a davanja na plaće mislim preko 30% veća nego kod njih.
Ići muljati da umjesto 10% platiš npr 5% od iznosa stvarne dobiti,to je stvarno suludo.
Veli kako su u jedan od njihovih pogona u Srbiji došle uporedo razne inspekcije praćene policijom. U tom pogonu radi preko 100 ljudi.
Nema bježanja....sve prekontrolirali...i nađu jednog radnika koji nije bio klasično prijavljen (valjda je imao nešto kao ugovor o radu ili ili šta ja znam) i zbog njega su dobili kaznu da im je prisjeo. Kaže ovaj da se radilo o liku koji je vrhunski stručnjak za proizvodnju te dolazi povremeno i jako im je bitan ali iz nekog razloga ga nisu mogli prijaviti u klasičan radni odnos.
Osim kazne koju je dobila tvrtka, pol uprave dobilo kaznu.
Kad je to pričao mi se skoro smijali...a ipak smatramo Srbiju,Bosnu i još neke bivše republike iz bivše Juge zaostalijima od Hr.
Ja još niti u jednom lokalu nisam vidio da su cijene smanjili...pa mislim da za razliku koliko je manji porez isplati im se prikazati sve i zdravo đaci.
Kukaju da im je ta blagajna skupa a 90% lokala ima plazmu.