• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
slušal malo linića u temi dana, samo mi jedna riječ zvoni u glavi..."ZADUŽIVANJE"

svojedobno je kenjal po šukiju da je jedino kaj zna zaduživati, a gle sad...
jel zbilja ti naši "financijaši" idu svi u istu školu ili koji je to vrag?

a kaj se tiče ove emisije na drugom, nije li to već pomalo čudno da nas tako obrazuju?
osim promašenog termina, kad zbrojim to u svojoj glavi s recimo zadnjim zokijevim biserom da ne treba baš slušat s&p, naziremo li zaokret u politici?
pripremaju li nas na ulicu? nerede? rat?

wtf?

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Priprema se kazališna predstava sa MMF-om. Mi moramo ...., mi ne možemo ...., mi nemamo drugog rješenja, itd.

P

pauk

Guest
Nije mi jasno zašto se mi a opčenito neko u svijetu opterečuje sa našim rejtingom

Sto se ovih u svijetu tice, ne opterecuju se uopce. Te agencije su samo alat, dio mehanizma kako do kraja porobiti naciju.

Da se razumijemo, nismo mi tu bez putra na glavi. Sad kada smo pri kraju svi jasno vidimo kakav je to bio plan:

1. stvori preduvjete za kolonizranje Hrvatske

a) otkupi banke
b) stvori jaku valutu koja ce omogucavati jeftiniji uvoz
c) osiguraj da tvoje kreditiranje bude sigurno putem tecaja koji se nece mijenjati a krediti ce biti vezani uz klauzulu

2. dijeli sakom i kapom kredite, uvedi ljude, poduzeca u duznicko ropstvo

3. potkupljuj politicare kako bi ucvrstio svoj polozaj u drzavi, kako bi jeftino dosao do vrijednih tvrtka; ponudi i mrkvu - uci cete u EU i bit ce vam bolje, ali samo ako nas slusate (haha)

4. unisti svu proizvodnju u zemlji tako da ju ucinis nekonkurentnom.
5.cekaj da se Ponzijeva shema urusi - drugim rijecima cekaj da sjeme zla koje si posijao naraste
6. kad situacija postane neizdrziva, pocni povlaciti profit iz hrvatske (banke!), pocni pritiskati i traziti svoje - "reforme su nuznost!" *. Zemlja je vec na koljenima i ne moze nista uciniti tj promijeniti. Novaca nema, proizvodnje nema, izvoza nema....

7. dovrsi pljacku naroda tako da uvedes porez na nekretnine (jedino sto je ostalo u vlasnistvu Hrvata) te da privatiziras nacionalno bogatstvo zemlje (voda, struja, sume..)

8. IMAMO KOLONIJU HRVATSKU

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
upalo mi u uho kad je bio Vujčić (HNB) u Dnevniku, lijepo je objasnio zakaj nas nemre spasit emisija novca...osim ako bi bili tak sposobni da odštancamo eure ili dolare u kojima smo se zadužili...:idea:...
znači, ako smo digli eure moramo vratit eure, a kunama možemo obrisati...:toimonster:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Nisam slušao Vujčića. Međutim, emisija kuna bez duga rješava samo unutrašnju potrebu za novcem. Vanjski dug se mora otplatiti preko suficita u trgovanju. Međutim, mi uništavamo svoju proizvodnju i time režemo mogućnost otplate duga. Pri tome još ulazimo u rasprodaju poduzeća.

Tko podnosi ekavicu može da posluša Nenada Katića u emisiji Talasanje iz Srbije. Najzanimljivije je od 30 minute. Spominje emisiju novca za javne radove u potrebne projekte obnove infastrukture. http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2012/12/13/14417982/ppricu1712.mp3 . Tj. ulaganje novca treba biti u sve što nam treba, a ne u nepotrebno.

Od 40. minute priča o privatizaciji poduzeća za održavanje puteva tj. o korupciji u zakonima (poznato?). Uglavnom sve rečeno se može prenijeti i na RH. A sve je rekao točno.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Za zapušteno zemljište prijetit će kazna do pola milijuna kuna

http://www.poslovni.hr/hrvatska/za-...rijetit-ce-kazna-do-pola-milijuna-kuna-224971

Vlasnici i posjednici po novom zakonu bit će dužni poljoprivredno zemljište obrađivati i štititi od oštećenja, u protivnom čeka ih sankcija, a najveća kazna je pola milijuna kuna.

Oko ovoga će još biti govora i ustavnih tužbi. Jer ne vidim zašto se mora obrađivati polje, a tvornica može mirne duše zatvoriti. Majmunska posla koja će nekoga skupo stajati. :))

M

MOCO

Guest
obrađivat znači i ostavit da miruje, ali pazit da ne postane šiprag ili krš

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
obrađivat znači i ostavit da miruje, ali pazit da ne postane šiprag ili krš

Kad padnu prve kazne, vidjeti ćemo o čemu se radi. Jer ako je zakon preširoko definiran, može biti iskorišten da se nekome nanese financijska šteta ili natjera na rasprodaju djedovine. Ovisno o potrebi.:idea:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Da je jedan zakon takav. Večina zakona u RH su kreirana u svrhu prodaje djedovine i zatvaranje radnih mjesta i po novim statistikama izumiranjem nacije. Od smrti Tuđmana i vladavine Rohatinskog 150.000 nas je manje. Također koliko Bajić i neki sudci moraju biti prozirni da čovjeka koji je ratni profiter, koji je muljao i krao na sve strane, koji je bio šef svih šefova ne revidiraju zakone koje su doneseni u njegovo vrijeme? Bajići i nekim sucima treba uručiti putovnicu SADa i poslati ih natrag u SAD. To su vrhunski špijuni ali vrhunski.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Tajni večernji sastanak Milanovića, Tedeschija, Todorića, Vlahovića i Vujčića

http://danas.net.hr/hrvatska/tajni-...vice-todorica-ante-vlahovica-i-borisa-vujcica

"Premijer Zoran Milanović sastao se prošlog tjedna s grupom najmoćnijih i najutjecajnijih hrvatskih poduzetnika. Za stolom su s Milanovićem bili Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, Ante Vlahović, većinski vlasnik rovinjske Adris grupe, te Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe", piše tjednik Globus.

Znamo da je Zoki kada je dobio izbore izjavio "neću vas iznevjeriti". Sad znamo na koga je mislio.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Naravno premijer ima na umu...

Sine, veli, ko igra za raju i zanemaruje taktiku
Završit će karijeru u nižerazrednom "Vratniku"

Nije lud da radi za narod i interese države.

No ima i nastavak...

I fakat kad murija ufati Zorana
I ovaj propjeva poslije dva šamara
I reče o gospodi sve što zna
Zaboravio je bio sve zajedničke klubove na jahtama
Zaboravio je bio sve zajedničke klubove na skijanjima
Zaboravio je bio kako sam njega
I onog malog Bajića
Dva put spasio od belaja kod Amera...

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Vujčić navija za zaduživanje u dolarima

http://www.banka.hr/hrvatska/vujcic...trzistu-ostvarila-bi-povijesno-najnizi-prinos

Lako je tuđim ..... po koprivama mlatiti. Znamo zašto Vujčić navija za zaduživanje u inozemstvu. Time HNB dobiva devize kojima održava ovaj tečaj kune. :)). Prozirnoooo.
Istina je da će se u jednom momentu pojaviti problem sa zaduživanjem i tada će se zagovarati MMF. A što nakon toga. Što će ostati od tog ..... nakon toliko mlaćenja po koprivama?
574740_263601350423751_61540055_n.jpg

Posljednje uređivanje:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Robin Hood ipak postoji?

http://danas.net.hr/hrvatska/mirando-mrsic-o-stanju-na-trzistu-rada-i-planovima-za-2013

0046007.48.jpg

"2013. će vjerojatno biti jedna od najgorih godina od rata naovamo, jer dolaze nam na naplatu stvari koje nismo napravili", kazao je Mrsić. Ipak, vjeruje da Hrvatska može otplatiti dugove jer uspijeva financirati kamate.

Podebljano je vrhunac podcjenjivanja građana. Pa i najveća budala zna uzimati kredit za otplatu kredita.

Zatim najava bisernih mjera:
Mjere zapošljavanja koje je predstavio su nastavak onih koje se provode u danjih godinu dana i trajat će do 1. srpnja 2013., kada će se one provoditi u drugačijem obliku, što se veže za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Među mjerama za koje će se do tada izdvajati više nego do sada usmjerene su prema poticanju zapošljavanja mladih, osoba s invaliditetom, starijih od 50 godina, romske manjine, dugotrajno nezaposlenih i slično.

Mladima bez radnog iskustva i starijima od 50 godina bit će financirano 50 posto godišnjeg troška bruto plaće ukoliko rade za male i srednje poslodavce, a 30 posto kad su u pitanju veliki. Financirat će se i okrupnjavanje, odnosno udruživanje trgovačkih društava u zadruge, a država će pokrivati pola plaće upravitelja zadruge ili 75 posto ako se radi o zadruzi koja zapošljava osobe s invaliditetom.

Tim će pak ljudima biti plaćani doprinosi i stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa će im biti plaćeno 1.600 kuna mjesečno.

Jel moram reći da najava ovih mjera ne samo da ne drži vodu u teoriji, nego i u praksi? Mi nemamo financijsku konstrukciju koja bi ovo održala. A ponajmanje ne vidim nikakav smisao ovih mjera. Možda samo da se lova ulupa u održanje ovog stanja i da ništa ne riješimo.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Članak o grupi zajedno za HR

http://dnevno.hr/vijesti/hrvatska/7...manja-sve-imovine-hrvatskog-stanovnistva.html

'Zajedno' je pokret otpora elitama s ciljem postavljanja strategije razvoja Republike Hrvatske, jer strategija je rješenje koje postavlja opće dobro iznad interesa klanova i elita. Zajedno je i ekonomski tim koji narodu nudi ključ u ruke i rješenja za budućnost. Tri naša ekonomska tima bave se sistemom i putem kojim Hrvatska treba krenuti. Ne zaboravimo da su mnogi prije više od dva desetljeća govorili da je: 'Hrvatska bogata zemlja jer ima puno resursa na malo stanovništva, te da će, kada se odvojimo od SFRJ i prestanemo slati novac u Beograd, postati zemlja blagostanja i visokog životnog standarda. I što se u međuvremenu dogodilo? Privatizacijska pljačka i blokada Hrvatske narodne banke, zbog čega se danas svako dijete u Hrvatskoj rađa s 18.000 eura duga. 'Zajedno' upozorava da elita nije imala mandat naroda za privatizaciju, za blokadu HNB-a, za početak pregovora s EU, niti za ulazak u EU, niti je imala mandat da RH postane članica NATO saveza. Za sve to 'elita' nema mandat jer nije provela valjane referendume.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Kako je krokodil propustio priliku da nauči letjeti?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...tajala-pred-tako-teskom-godinom-kao-2013.html

- Bez obzira na trenutačno tešku, u prvom redu financijsku i ekonomsku situaciju, Hrvatska nikada nije stajala pred tako velikom godinom prilika kao što je to 2013. godina - navodi se u izjavi Vesne Pusić.
Dobar primjer dobre prilike je da bacimo krokodila iz letećeg aviona na recimo 5000 metara iznad zemlje. Eto krokodilu prilike da nauči letjeti. A sam si je kriv što nije uspio.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh