• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Baš me zanima šta radi CEH UGOSTITELJA da se barem nisu pobunili protiv plačanja upada u fiskalizaciju (fina,softver,kasa) kod banke bar dobiješ POST-uređaj, jest da deru na provizijama al brate ovi ne da deru nego zavađaju narod.Baš me zanima dobitnici provjere računa zasad njih 14.000 i hoče li biti javna dodjela novčanih nagrada :rolleyess:
Što se tiče odvjetnika oni su država u državi :D

po meni je to u redu..vele kriza u državi a kafić na svakom ćošku i sve puno a sam sam doživio nebrojeno puta da nisam dobio račun..pa zašto bi oni bili pametni i zarađivali a mi ostali sve plaćali..reda treba biti u svakom segmentu drštva pa tako i u odvjetničkim uredima..

D&D

Član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
275
po meni je to u redu..vele kriza u državi a kafić na svakom ćošku i sve puno a sam sam doživio nebrojeno puta da nisam dobio račun..pa zašto bi oni bili pametni i zarađivali a mi ostali sve plaćali..reda treba biti u svakom segmentu drštva pa tako i u odvjetničkim uredima..

Vjerujem da većina ljudi JEST za to da se uvede rede.
Makar će malo zvučati blesavo: ali ako bi pomoglo,dugoročno za što bi se reklo opći boljitak...ja sam spreman sutra početi džabe raditi 3 mjeseca bil što za državu...ako treba kopati kanale,može...štemati,vući plug za konjom, zidati,žbukati,lijepiti pločice,visiti na krovu,voziti nekoga...što god...neću crknut od gladi.... i vjerujem da bi 90% ljudi u Hr pristalo i na ovakva ekstreman odricanja za opću korist no da to poslije urodi plodom.

Da se ne dogode neke stvari poput onoga da Rusi odustanu od građenja plinovoda preko Hr i idu preko MAđarske.
Koliko je samo na tome izgubljeno ?
Koliko bi ljudi iz Hr radilo na tome ? Zaradilo plaću ? Koliko bi samo pojeli za gablec/marendu ? Mislim da bi par milijuna kn ljudi pojedi samo u salami i kruhu za najgori gablec/marendu a gdje je još gorivo.
Država ispusti dobit od dopinosa,PDV-a i raznih trošarina ali i pomoć nezaposlenima od kojih barem nešto njih radilo na tom projektu.
Osim toga i kad taj posao bude gotov netko mora biti fizički kraj tog sustava i paziti na njega,održavati,servisirati ga itd.

Ne smijem konkretno pisati ali kako godinama radim za razne državne ustanove,ministarstva,urede itd ne mogune vidjeti neke stvari s kojima se slaže i 99% njihovih zaposlenika.
Šta reći na ovo: imam ugovor s jednim od njih za dosta veliko renoviranje,dobiveno na javnom nadmetanju. Tijekom radova normalno da svi gledaju i zanima ih što će biti i kako....i onda jednom dođe čovjek koji je u jednoj od njihovih ajmo to reći "izdovojenih" poodiona ili poslovnica (makar nije doslovno tako) i predmanom pita glavnu osobu za radove: šta je sa onim wc-om u objektu X ? Jel će biti šta od toga?
On dobije odgovor da nema novaca za to.
Veli on da u par godina nemogu namaknuti novce za to i pita me preed tom osbom koliko to košta...ja velim ... par tisuća kn. I opet mu kaže da NEMA novaca za to. Na što on s pravom kaže a od kud ima novaca za ovoliko skupih auta (u krugu barem 40 skupih auta).
Prije su imali kombije kakav ja imam i stvarno nema zamjerke, a nova tura je došla gotovo duplo skupljih... što je najgora stvar...i sami oni kažu da prethodni kombiji nisu imali nikakvih problema i da je čak bilo bolje voziti ove sa prednjom vučom nego ove nove sa zadnjom vučom.
To je samo jedna od stvar gdje pare odu. Da ne spominjem(o) koliko ode novaca za vanjske suradnike i razne savjetnike.
Ne može se te ljude koji su npr u javnoj upravi istjerati na ulicu (makar su općenito javnost trn u oku) jer i oni moraju živjeti i ako ništa drugo i oni kupuju povrće ili kruh koji je od Hr pšenice i koju je uzgojio tu netko od vas s foruma.
To što ovi koji direktno proizvode u svim proizvodnim sektorima od poljoprivrede do brodogradnje ne mogu nositi na leđima toliko veliki broj uredskih ljudi,to je drugi problem koji netko (pametan) treba riještiti ali ne na način da se te ljude otjera na biro ili u prislinu mirovinu.

To što se tiče lokala...većina vlasnika unajmila nešto, zadovljili minimalne uvjete,ne trebaju dodatne edukacije, nema ulaganja u strojeve,kiše,tuče,mraza, nitratne direktivne itd i kažu kako je npr kg lješnjaka (to navodim kao primjer jer mene to zanima) nenormalno skup.
Pa ajd ti čekaj 5 godina do ozbiljnog uroda. njemu kad ne ide,zatvori olkal i zdravo đaci. A kad digneš nasad i nabaviš mehanizaciju - šta ćeš onda ?
1 kg kave Lavazza košta 180,00 kn i iz njega se dobije barem 120 kava i to je cijena od 1,5 kn (makar većina kupuje jeftinije kave) a tu kavu proda za barem 5 kn a čak i više. koja je to marža ? I onda još prikaže 20% prometa i žali se na trošak fiskalne kase.

Napisa ja cijelu čitabu a još sam niti P od poljoprivrednika niti V od voćara a tu sam na forumu ....

Posljednje uređivanje:

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Kažu i nije ih sram da več godinama neki lokali prijavljuju dnevno 100 kn prometa :scratch
jel mi to možemo znat ko to radi ?
jel mi treba da idemo kontrolirat ?
Pune su ih kancelarije kad dođeš nešto obavit šaltaju te od nemila do nedraga po sobama a neidu u kontrole nego sad treba da mi umjesto njih kontroliramo sami sebe ,dečki lokala za iznajmit koliko god hočete,probajte otvorite kafić ili restić pa vidite jel to lak kruh . Reko sam nedaj Bože kruha gladan da stanem ponovo za šank .Nekažem da nema utaje i previše kod nekih al Ja nisam taj koji če prstom, upirat neka svak radi svoj posao, nebojte se sutra je i na nama red šta god radili i sčim se god bavili.
Da se mene pita svakom ko donese račune za bilo što da je kupio ili mu je izvršena neka usluga (odvjetnička,geodetska,doktorska,struja,voda plin...) u poreznu na kraju mjeseca vratio bi mu 5% od PDV-a
recimo prosječna plača 500 eura na godišnjoj razini 6000 naravno to čovjek nemože da ne potroši država bi mu vratila 1200 eura pa te ja pitam ko neče dat račun :weedman:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ovo stoji da se treba uvesti reda u državi ,stoji i to da se vara i varače se bez obzira na novi način izdavanja raćuna, gdje su pojedinci ili čak većina sa onim podlim smješkom kak če sad oni prijavljivati sve nema više varanja države ali nažalost opet se može varati.Koliko mi svaki ko pojedinci varamo državu to niko neče reći to je ništa a svaki od nas godišnje dosta na razne načine prevari državu pa krenimo prvo svaki od sebe da budemo pošteni onda možemo komentirati druge rekao je Isus ko je bez grijeha neka baci kamen ali od mase ljudi kamen nije baćen ...

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Ovo stoji da se treba uvesti reda u državi ,stoji i to da se vara i varače se bez obzira na novi način izdavanja raćuna, gdje su pojedinci ili čak većina sa onim podlim smješkom kak če sad oni prijavljivati sve nema više varanja države ali nažalost opet se može varati.Koliko mi svaki ko pojedinci varamo državu to niko neče reći to je ništa a svaki od nas godišnje dosta na razne načine prevari državu pa krenimo prvo svaki od sebe da budemo pošteni onda možemo komentirati druge rekao je Isus ko je bez grijeha neka baci kamen ali od mase ljudi kamen nije baćen ...

A što je sa prevarom građana?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
Nemoj činiti drugome ono što ne želiš da tebi bude učinjeno.

a kad se dogode pizdarije...:madmana:...kažu:" niste pazili"....

malo više morala i možda...možda bi stvar funkcionirala...
ovak smo vrlo blizu divljeg zapada, a kad padne noć onda je divlji zapad mala beba za ovo što se radi...
predlažem da svi počnemo nositi pištolje i odmah riješavamo stvari.

Pa ko živ, ko mrtav...8)

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ma bolje MP-5 ima više municije u okviru,ma kako kaže kolega trebalo bi krenuti od sebe čovijek sam ali kad nas večina ima toliko malo u odnosu na ove šta imaju puno da čovijek ne zna šta radi,jer evo samo najbizarniji primjer je sustav poticaja,kod mene osobno nebi ni najgori inspektor našao propust oko zemlje jer več godinama imam neke čestice za koje ne tražim poticaj jer sijem neke gluposti,nije to puno max 1 ral al takvi sam,nažuljo bih jedino zbog nitritne direktive al hebi ga ,da se ima para napravio bih ja veliko gnojište ,zasad je loše i premali sam da bih mogao nešto puno kemijati :rolfer::rolfer:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Mala škola demokracije - Sulejman Tabaković o poništenju privatizacije na Radio Libertumu

Ovo je obavezna audio literatura za sve građane RH. Saznajte kako se ukrala Hrvatska i kako to poništiti:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=hT5-6zF70jw&feature=player_detailpage[/YT]

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
1B8yX.jpg

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ha ha :) Samo tko je koliko poslušankod vladara da dobije veći kolač ;) A Darijus i Ajkula pazite što pišete da ne bi otišli u prdekanu zbog poticanja na terorizam :)

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Ovo je obavezna audio literatura za sve građane RH. Saznajte kako se ukrala Hrvatska i kako to poništiti:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=hT5-6zF70jw&feature=player_detailpage[/YT]

poslušao sam emisiju i sve je baš tako kako kažu ali šta sad?kako djelovati?udružiti se napraviti peticiju za raspisivanje prijevremenih izbora?kako djelovati?:?::?:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Zajedno za HR

poslušao sam emisiju i sve je baš tako kako kažu ali šta sad?kako djelovati?udružiti se napraviti peticiju za raspisivanje prijevremenih izbora?kako djelovati?:?::?:

Ima facebook grupa Zajedno za HR. Skupljaju se ljudi oko peticije za referendum da se sve poništi: http://www.facebook.com/groups/ZAJEDNOzaHR/?ref=ts&fref=ts

To je prioritetni cilj prije ulaza u EU, inače smo gotovi za puno godina.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Oooooooooooooooooooooooooooooooooo

Novogodišnji odmor u Dubajiu ministar financija Slavko Linić proveo je s dvojicom bliskih prijatelja iz Rijeke, Jozom Kalemom i Milanom Ćuzelom, objavio je dnevnik 21. stoljeće
Jozo Kalem je poznati poduzetnik i vlasnik kompanije Ri-Most, koja se mjesecima nalazi na listi poreznih dužnika zbog 7,7 milijuna kuna duga. Porezna uprava potražuje od Kalema 6,1 milijuna kuna neplaćenog poreza zbog neplaćenog poreza na promet nekretnina, 1,5 milijuna kuna PDV-a i 180.000 kuna poreza na dobit vezanih uz kamenolom u Tuonju, piše 21. stoljeće.

Kalem pak tvrdi da nikomu nije dužan, pa ni državi. Poziva se pritom na rješenje Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija od 6. rujna, koji je usvojio njegovu žalbu protiv rješenja riječke Porezne uprave o dugu za PDV od 1,5 milijuna kuna i vratio predmet na ponovni postupak. Rješenje je primio nekoliko dana prije odlaska u Dubai.
http://www.tportal.hr/biznis/gospod...ji-duguje-milijune-za-porez.html#.UPVgPfJt-xc

Sa kojim parama je platio Dubai Linić ono? :)) Tamo je najlakše otvoriti račun i prebaciti lovu. Kasnije dobijte karticu i podižete gotovinu gdje god želite u svijetu. Za taj trik sam čuo od jednog doktora davne devedeset i neke, biti će kraj 90-tih. Kasnije jedna prijateljica od doktora inače medicinska sestra po struci se zaposlila kao stjuardesa u Dubaiu. Baš se pitam zašto?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ma jooook, ma kakvi, nema šanse ;)

Frankfurtski profesor filozofije Axel Honneth smatra da veliki dio pučanstva s pravom sumnja da politička volja naroda uopće ima utjecaja na političke odluke.

'Prevladava osjećaj da politički čimbenici, vlada, parlament, i sami mogu djelovati samo u ograničenim okvirima, da je potpuno svejedno, što narod želi.'

Politički ciljevi najčešće ne mogu biti provedeni jer vlade brzo 'dođu do granica koje im postavlja financijski kapital', kaže Axel Honneth u razgovoru za DW.
Usklađivanje demokracije s tržištem?

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/237299/Vlada-li-novac-demokracijom.html#.UPZKKvJt-xc

'Nitko nije veći rob nego onaj tko se smatra slobodnim, a nije slobodan.' Taj citat Johanna Wolfganga von Goethea provokativno izražava kako brojni kritičari vide danas odnos između gospodarstva i demokracije u Europi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh