• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
Pa nije realni sektor akomulator koji radi u nedogled.
Pa tko moze za sve ljencine da smogne novaca.
Kolega mi prodao kamion jednom biseru koji ga prepisao na nekog penzica jer ce izgubit 7000

Socijale i tko tu lud javna biljeznica ostala bez teksta kamion placen 15 000€

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Uzmimo lovo - HTV2 20.15

Danas na HTV2 će biti emisija "Uzmimo lovu" http://mojtv.hr/film/17473/uzmimo-lovu.aspx

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=LZmeiW7v6zw&feature=player_embedded[/YT]

Kad god čujemo kako nam bankari i financijaši poručuju iz reklamnih spotova NEKA VAŠ NOVAC RADI ZA VAS, mi u biti pojma nemamo što i kako taj novac radi te kome uopće ide najveći dio zarade. Ovaj dokumentarac nam brutalno predočava cijelu priču o tokovima novca u današnjem svijetu te nas suočava s beskrupuloznošću banaka i financijskih meštara i pokazuje nam kako je globalizacija financija u stvari prikriveni financijski lanac-inženjering s kojim smo se mi u Hrvatskoj već suočili i stradali početkom 1990-ih. U ovom slučaju sve je puno prikrivenije i kompleksnije izvedeno, no rezultat je isti.
Preporučam da se pogleda!

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
film je nažalost surova stvarnost svakog radnika,seljaka i bilo kojeg stanovnika ove planete..sve se vrti oko zarade pojedinaca a običan čovjek vrijedi sve manje i manje...ja bi njih sve te milijardere ovako :axe:i ovako:madmana:i na kraju sa njima u :toimonster:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Uzmimo lovu ----

Uglavnom sve rečeno je istina. Malo su fulali da bi oporezivanje od 30% moglo Bog zna što promjeniti.

Na početku filma je bilo govora kako mio fondovi ulažu naše pare u tržišta u razvoju da bi zaradili. Međutim, to postoji iluzija da će to donijeti mirovine. Jer radnici rade u svojoj državi, a fondovi novce ulažu u tuđa gospodarstva. Pa ne može biti nego propast. Probajte vi svoju štednju ulagati u susjedov posao. Vaš će propasti i vi ćete ovisiti o susjedu. Na nivou države je to katastrofa. :(.

Također je bilo govor da ekonomisti znaju da je neoliberalna politika bez budućnosti i da će se dugoročno obiti o glavu našim potomcima.

A jako me je začudila privatizacija u javnom prijevozu austrijanaca. Amerikanci su uložili novce tramvaj i željeznice? Kako se to njima isplati, a ne i državi? Pitanje je na koji način ameri dolaze do novca. Ako oni dobivaju novac od FED-a po 0.5% kamata (manje od inflacije), onda je jasno da će ulagati u sve živo. :vragek:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
meni je interesantno kak su indijci privukli strane investitore, pa to je sasvim drugačiji pristup od ovog "našeg"....; stabilni porezni sustav (nema svaka tri mjeseca novih zakona), te oslobođenje od oporezivanja investitora....samo peri-deri po vlastitom narodu...
pred kraj se film malo razvodnio, nije bilo više tako šokantno kao u startu...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Meni je dobar dio filma bio hvalisanje hedge fondova što mogu uraditi sa parama! Fali mi u filmu malo Rusa, Venezuele, Irančana ekipe koja u roku par dana poskida sa specijalcima cijele vlade a ne ove hvalisavce. Također film daje poruku svim novim vladama što će ih snači ako se ne pridržavaju protokola! Otud sisijevci u našoj vladi, dovoljno je da nam se pogleda predsjednika :) I tako... ima tu svega...

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Zašto politička elita poseže za kozmetičkim obmanama

http://www.tportal.hr/komentari/kom...seze-za-kozmickim-obmanama.html#Comment,55984

Nije ekonomska kriza ono najgore što nam se zbiva. Najgore je što tu krizu politička elita još uvijek ne doživljava dovoljno teškom da bi posegla za suštinskim reformama. Ne doživljava je teškom jer, poznato je, vlast umanjuje sposobnost poimanja stvarnosti.

Drugim riječima nesposobni su da sagledaju situaciju i nađu rješenje.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Pa to se znalo u prvih 90 dana vlade. Kad dođe neko na vlast ono što napravi u prvih 90 dana napravio je za cijeli mandat. Dakle SDP i ostatli nisu napravili ništa niti će napraviti nešta. Naravno mislim na bolji život u Hrvatskoj. Za strance su puno toga napravili i još ć nam kožu oderati da bi nas prodali njima...

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Što se događa,gdje je Nostradurus,nije valjda dobio gripu ili je postao državni neprijatelj N1 pa ga tajna služba makla?
Hajde Nostro,evo snijega,što se čeka...

Z

zeleno zagorje

Guest
Što se događa,gdje je Nostradurus,nije valjda dobio gripu ili je postao državni neprijatelj N1 pa ga tajna služba makla?
Hajde Nostro,evo snijega,što se čeka...
to sam se jučer pitala i još prekjučer kad sam gledala radnike na vjestima što štrajkaju , ponovno, izglada da je tajna služba ili mrak nostradurusa udaljio od nas , žalosni smo javi se

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Na sreću sve je o.k. Palo je preko 40 cm snijega i moralo se prihvatiti lopate. A imao sam i posla. Mislim, vi ionako znate da mene uopće ne čudi što radnici rade bez plaće. Sve je to očekivano i neće prestati. Vlada radi posao i uništava nas.

Ima jedna grupa na facebooku - Zajedno Dinka Bartulovića http://www.facebook.com/groups/ZAJEDNOzaHR/?ref=ts&fref=ts pa možete vidjeti da nisam jedini koji ima drugačiji pristup rješenju. Prioritetni ciljevi su isti kao što i sam predlažem: Odustajanje od EU i emisija vlastitog novca bez duga. Ipak, izjave o visini plaće koje očekuju treba uzeti sa zadrškom. To je sigurno put prema izlazu iz krize.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Baš nešto kontam danas ako su ti planovi spasa eurozone i eura jako jako opasni. Švabe pošalju Grcima 100 mlijardi eura pomoći, Španjolcima 40 milijardi, dijele tako šakom i kapom. Kažu Grcima, Grci vi niste zidari ali imate povrće i voće, vi ćete nama dati 1 quote za 1 euro. Quote je 10 kg lubenice, 10 litara mlijeka, 10 kg paprike itd. Tako ćete imati vlastitu zaposlenost i održivi proračun. Španjolcima kažu vaše tvrtke su među njavećim građevincima u Europi vi ćete za uzvrat izfinancirati milijun kvadrata stambenih. I što se dešava u Europi i bližoj okolini. Oštampani novac potuće rad. Koliko će koštati rajčica u EU ako im Grci isporuče 10 kg za 1 e?? Grci imaju računa jer imaju subvenvciju od nekoliko desetaka milijardi pozajmice. O tome je onaj jadni afrikanac i pričao da EU ukine subvenicije za pamuk od par milijardi da i ti jadnici zarade nešto. Njihov prihod 120 miljuna eura, subvencije EU 2-3 milijardi. Proizvođačima 100 milijuna trgovcima 2 milijarde. Gdje to vodi pitam Vas? Novac nije bitan, nego je bitno koliko ljudi vjeruje u njega i što je u stanju učiniti za njega. Trenutno je potražnja za novcem izuzetno velika a tada nastupa kriza... Političari će reči po sporazumu tom i tom mi moramo odobriti EU robu na našem tržištu , nema veze iako je dumperška cijena mi to moramo. Doduše njima dobro pune proračun na uvezenu robu brzo i lagano.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh