• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Može.
No ne mogu baš svi, za to moraju postojati određeni preduvjeti. I čim dalje od HR politike...
Ne mislite valjda da su svi koji su nešto zaradili i danas nešto imaju obični HR lopovi. Tko tako misli jako se vara. Mnogi naši sugrađani daleko više vrijede na svjetskom tržištu nego doma, daleko više znaju za njih vani, nego ovdje, doma, dokazano.

Možda je sad ovo kriva tema, vratimo se poljo temama...
Sve to stoji, ali postoji i stara narodna izreka da je poštenje najkraći put do siromaštva.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Evo, nekretnine u RH Kao što sam napisao, Skandinavcima je to veoma povoljno. Njemcima, Austrijancima... Još jedna stvar me zabolila danas. Ide zakon u EU parlamentu da će se davat jednake plaće muškarcima, ženama i transrodnim te ne definiranim osobama. Plaća će po zakonu morat bit javna. Nikako nemam ništa protiv da sposobna žena ima duplo više od mene ako to zaslužuje. Ako zna, ako ima veliku odgovornost. Dapače, plaća mora bit srazmjerna poslu i odgovornosti. A ovo čudo, da će svi imat jednako prema spolu je gnjusno. Plaću moraš zaslužit. I moraš bit plaćen sve što si zaradio. Krvavu im majku spominjem. Zakon o zabrani proizvodnje automobila sa unutarnjim sagorijevanjem u EU je prošao. Ima iznimka za eko gorivo. EU će proizvodit elektro automobile. Tko će ih kupit, tko će od temelja nadogradit elektroenergetsku mrežu, odkuda će dovodit baterije, kako će se one punit zimi ili ljeti kad stojiš u koloni, a dere klima... Pitanja milijun, odgovora niti jednog. 2035. je tu. U EU se proizvodi jako puno automobila svih klasa. Ovo je doslovno samouništenje. Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Rusija, nitko, nitko ovo neće uvest, samo Europa i ljevičarski uhljebi. Sramota, svaka uvreda je premala i potpuni gubitak vremena na takve ljude. Ološ odvojen od stvarnosti.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ukratko, Američki dolar je usko vezan s naftom i isključivo samo nafta ga drži na životu i u snazi.
Saudijci su se (ili će ubrzo) pridružili BRICS zemljama kao što su Kinezi, Rusi, Brazilci, Indijci i Afrikanci (vjerujem da će ubrzo i Iran) prelaze na Yuan sistem, tako da će uskoro 50ak posto svjetskog BDPa u nafti preći na drugu valutu, na što Ameri ne mogu lupati sankcije i lagano kreće gubitak kontrole nad naftnim monopolom petro dolarom i kreće inflacija za njih, a moćnici su najopasniji kada gube, znamo da Ameri u poslijednje vrijeme testiraju svoje granice do same razine pucanja, a mislim da bi ovo moglo krenuti u smjeru "lagane penetracije" za Amere i novog Wall Streeta, sad samo preostaje vidjeti kuda sve ovo vodi.

Samo, ima tu i dobra stvar, a to svi koji su makar malo upućeni u svijet kriptovaluta znaju, makar će se moći solidno zaraditi u slučaju hiperinflacije u SADu 😁

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Evo, nekretnine u RH Kao što sam napisao, Skandinavcima je to veoma povoljno. Njemcima, Austrijancima... Još jedna stvar me zabolila danas. Ide zakon u EU parlamentu da će se davat jednake plaće muškarcima, ženama i transrodnim te ne definiranim osobama. Plaća će po zakonu morat bit javna. Nikako nemam ništa protiv da sposobna žena ima duplo više od mene ako to zaslužuje. Ako zna, ako ima veliku odgovornost. Dapače, plaća mora bit srazmjerna poslu i odgovornosti. A ovo čudo, da će svi imat jednako prema spolu je gnjusno. Plaću moraš zaslužit. I moraš bit plaćen sve što si zaradio. Krvavu im majku spominjem. Zakon o zabrani proizvodnje automobila sa unutarnjim sagorijevanjem u EU je prošao. Ima iznimka za eko gorivo. EU će proizvodit elektro automobile. Tko će ih kupit, tko će od temelja nadogradit elektroenergetsku mrežu, odkuda će dovodit baterije, kako će se one punit zimi ili ljeti kad stojiš u koloni, a dere klima... Pitanja milijun, odgovora niti jednog. 2035. je tu. U EU se proizvodi jako puno automobila svih klasa. Ovo je doslovno samouništenje. Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija, Rusija, nitko, nitko ovo neće uvest, samo Europa i ljevičarski uhljebi. Sramota, svaka uvreda je premala i potpuni gubitak vremena na takve ljude. Ološ odvojen od stvarnosti.
Ne sekiraj se, nitko tebi ne može nametnuti da ti voziš elekteogovance ako ne želiš, mogu oni mahat sa zakonima i sranjima koliko hoće, do toga neće doći, je*eš zakon, ta makar mi znamo da ni izjave ovjerene kod javnog bilježnika ništa ne vrijede.

Te njihove priče su 1000% neodržive i nitko normalan se neće odreći svog prava na svog dizelaša ili benzinca prije 2035, a onda će doći do preokreta u par godina gdje će ljudi zapravo vidjeti kakavi su idioti i ubrzo će se sve vratiti na staro.

Sveukupno, cijela EUropa proizvede možda 15 - 20% globalnog zagađenja, AKO i toliko, to neće napraviti apsolutno nikakave promjene, ovo je samo nastavak Covid-19 Agende da se vidi koliko se ljude kao skupinu može voditi s mrkvom na štapu i za sada je to vrlo lako, tko god je normalan, već će se osigurati na ovaj ili onaj način, samo znam da dok sam živ, nebum se odrekao svojih skalamerija i čađavih auta, a oni nek' si stavljaju sve što je na baterije, gdje god hoće 🤭😂

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
CVAJKO!
Od kuda ti: " ...samo Europa i ljevičarski uhljebi...."?
Mislim da o ovo vrijeme postoje samo lovaši, a tu su i lijevi i desni i gornji i donji!
AirBox!
Sutra ćeš se odreći takvih svojih autića kad dignu cijene goriva za njih!

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
CVAJKO!
Od kuda ti: " ...samo Europa i ljevičarski uhljebi...."?
Mislim da o ovo vrijeme postoje samo lovaši, a tu su i lijevi i desni i gornji i donji!
AirBox!
Sutra ćeš se odreći takvih svojih autića kad dignu cijene goriva za njih!
Hmm, makar dizelaši mogu voziti na svašta 😁
Ali neću ih se odreći, ne boj se, možda samo napraviti pauzu dok se situacija ne smiri jer ne bojim se ja da će oni lupati sankcije i sranja, hoće, to je jasno kao dan.
Ti se slobodno odreci svojih i daj ih u staro željezo, popusti pod pritiskom cijena i sankcija, ja neću, jer je to NEODRŽIVO!

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ajd se sredi! Nema lijevih ili desnih, samo postoje oni koji će ti maznuti lovu!
U potpunosti se slazem, no stojim kod svog zgrazanja prema izjednacenju primanja na istoj poziciji samo prema spolu. Uopce nije bitan spol nego rad, znanje i ucinkovitost. Takoder, kad smo kod uzimanja love, svi sad vide 900 milijuna eura koje ce drzava platit hepu. Nitko nije bacio jednostavnu racunicu koliko su mjere odrzale radna mjesta, male obrtnike, manju inflaciju jer svi zaboravljaju da bi si svaki trgovac zaracunao marzu na postotak poskupljenja radi vecih inputa. Drugim rijecima, ovih 900 milijuna je jeftinije i manje bolno od slobodne regulacije trzista. Neke stvari se nikad ne smiju privatizirat i moraju pod svaku cijenu ostat dio strateskog interesa.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
U potpunosti se slazem, no stojim kod svog zgrazanja prema izjednacenju primanja na istoj poziciji samo prema spolu. Uopce nije bitan spol nego rad, znanje i ucinkovitost.............
Tako je! Jedino ne znam kako se riješiti uhljeba! :unsure: 🤭

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Ukratko, Američki dolar je usko vezan s naftom i isključivo samo nafta ga drži na životu i u snazi.
Saudijci su se (ili će ubrzo) pridružili BRICS zemljama kao što su Kinezi, Rusi, Brazilci, Indijci i Afrikanci (vjerujem da će ubrzo i Iran) prelaze na Yuan sistem, tako da će uskoro 50ak posto svjetskog BDPa u nafti preći na drugu valutu, na što Ameri ne mogu lupati sankcije i lagano kreće gubitak kontrole nad naftnim monopolom petro dolarom i kreće inflacija za njih, a moćnici su najopasniji kada gube, znamo da Ameri u poslijednje vrijeme testiraju svoje granice do same razine pucanja, a mislim da bi ovo moglo krenuti u smjeru "lagane penetracije" za Amere i novog Wall Streeta, sad samo preostaje vidjeti kuda sve ovo vodi.

Samo, ima tu i dobra stvar, a to svi koji su makar malo upućeni u svijet kriptovaluta znaju, makar će se moći solidno zaraditi u slučaju hiperinflacije u SADu 😁
ne se brini za amere, sjeti se samo kak su prošle Libija, Sirija, Egipat, Irak...to je obrazac kak budu i Saudijce, i sve druge naftonosne državice koje se budu jogunile uredili...rat zbog nafte...sreća pa smo mi svoju dali Mađarima, tak da nas nitko ne gleda...
Sanader je bio vizionar, u budućnosti kad se otkrije zašto je dao našu naftu Mađarima, bit će slavljen kao nacionalni junak!...junačina...:poop:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
U potpunosti se slazem, no stojim kod svog zgrazanja prema izjednacenju primanja na istoj poziciji samo prema spolu. Uopce nije bitan spol nego rad, znanje i ucinkovitost. Takoder, kad smo kod uzimanja love, svi sad vide 900 milijuna eura koje ce drzava platit hepu. Nitko nije bacio jednostavnu racunicu koliko su mjere odrzale radna mjesta, male obrtnike, manju inflaciju jer svi zaboravljaju da bi si svaki trgovac zaracunao marzu na postotak poskupljenja radi vecih inputa. Drugim rijecima, ovih 900 milijuna je jeftinije i manje bolno od slobodne regulacije trzista. Neke stvari se nikad ne smiju privatizirat i moraju pod svaku cijenu ostat dio strateskog interesa.
Trgovci su svejedno podigli cjene. Mjere su digle inflaciju. Nastampan novac koji nije zaraden nevalja. Trosi se na sto i netreba, visak novaca veca potraznja vodi inflaciji. Sjetite se samo korone brasna germe i wc papira.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A koga vraga ste počeli generirati i sijati strah sve oko sebe 🤔😖? Da li je ovo poljoprovredni forum? Je. Ovdje debela večina mora znati, kako preživjeti i opstati.
Vraga spominjete Arape, oni za sad imaju previše dolara/eura od nafte, pa ulažu u preseljenje domicilnog naroda u Evropu, da si oslobode teren za nove bušotine za naftom.
Amerikance ne zanima nitko, samo zarada.
Spominjete tobože atraktivne nekretnine u HR koje sad kupuju stranci. Pa ako su Vaše, nemojte ih prodati, nemojte biti lakomi za naštampanom bezvrijednom lovom.
I da, u pravu smo svi mi koji znamo da Evropa nije spremna za totalni prijelaz na električne automobile. Da ih i proizvedu, nemamo ih gdje niti čime efikasno puniti strujom.
Idemo se sad malo opustiti, pred nama je još jedan lijep, vjetrovit, proljetni dan.
🥂🤗

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Uhhh, prilika za zaradu.
Šteta kaj sam malo star... :hahah:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.