Probljem je input - output, on sada teško da ima smisla za osnovnog proizvođača.
Proizvodnja u EU po svim standardima višestruko prelazi vrijednost inputa one Ukrajinske ili Ruske, k tomu, nema specijalne regulacije, nego samo trpaj i ok i škart robu pod isto...
Zato je pritisak, a ne radi nezz ni ja čega. Ti si "primoran" proizvesti top proizvod po najvišem standardu, i onda tvoj proizvod spada u isti rang s pšenom koje ne mora biti prskano, ili može biti prskano pitaj boga čim, možda je obogaćeno i osiromašenim uranom, koga boli ku*ac, samo DAJ!
Ljudi - farmeri maju kredite. Ako ostvariš nulu s nulom, a sve ide prema tome, tko će vraćati ratu? Ode traktor, zemlja, farma itd. na bubanj, a ti gaće na štap i auf Wiedersehen.
Kažu ljudi, sam si je kriv, šta je dizao kredit. Da, sam si je kriv jer ga je digao na 25 - 50 godina da digne farmu u mirnodobsko vrijeme i dok je tržište bilo ok s manjim oscilacijama, sada ništa nije normalno i ljudi su u neizvjesnosti, a u takvim situacijama bešika i pantlike popuštaju.
Kod nas će biti kako bude, svi redom izje*ani bez kune (ojra) u džepu, ali Poljaci i ekipa će se izboriti za svoje, njima je ipak farmer i država na prvom mjestu, kao i većim gospodarstvima, poglavito Francuskoj čije su dvije sise poljoprivreda i stočarstvo, a kod nas je bit samo što više ugrabit i zatajiti do pemzije.