• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Čim mi vlast "želi dobro", ne vjerujem...i kidam čim dalje...
Uosstalom, poznam i jednog takvog gospodina iz Pridrage ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ma nemoj? A kojeg sugrađana?
U pridragi znam dosta ljudi.

Nije nedjelo misliti svojom glavom i oduprijeti se zlu.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ma moj!

Zajebajem se, bio ti Pikavac ili ne, meni tako svejedno. Ovaj post gore je bio sprdnja, vidim da je igla i dalje vruća tema...

• Haha
Reactions: ZJ

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Kak se ukraincima isplati izvoziti žito po tim cijenama? Valjda im je problem izvoz preko Crnog mora pa se rješavaju zaliha.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Kad smo kod pekarskih proizvoda, ukrajinsko zito rusi cijenu na svjetskoj burzi i sad je to problem, sad farmeri ne mogu izdrzat pritisak, sad je plac i EU daje potpore za izdrzavanje. Kad je cijena rasla i kilogram je kostao astronomski, bio je rat u Ukrajini, zita nema, cijena mora gore, inflacija... Kapitalizam. Al cek, kako su potpore drzave u kapitalizmu? Naravno generaliziram, farmerima najmanje ide, trgovci su stoka, ali kad je kupcu bolje, onda su odmah pobune i to se ne isplati.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Probljem je input - output, on sada teško da ima smisla za osnovnog proizvođača.
Proizvodnja u EU po svim standardima višestruko prelazi vrijednost inputa one Ukrajinske ili Ruske, k tomu, nema specijalne regulacije, nego samo trpaj i ok i škart robu pod isto...
Zato je pritisak, a ne radi nezz ni ja čega. Ti si "primoran" proizvesti top proizvod po najvišem standardu, i onda tvoj proizvod spada u isti rang s pšenom koje ne mora biti prskano, ili može biti prskano pitaj boga čim, možda je obogaćeno i osiromašenim uranom, koga boli ku*ac, samo DAJ!

Ljudi - farmeri maju kredite. Ako ostvariš nulu s nulom, a sve ide prema tome, tko će vraćati ratu? Ode traktor, zemlja, farma itd. na bubanj, a ti gaće na štap i auf Wiedersehen.

Kažu ljudi, sam si je kriv, šta je dizao kredit. Da, sam si je kriv jer ga je digao na 25 - 50 godina da digne farmu u mirnodobsko vrijeme i dok je tržište bilo ok s manjim oscilacijama, sada ništa nije normalno i ljudi su u neizvjesnosti, a u takvim situacijama bešika i pantlike popuštaju.
Kod nas će biti kako bude, svi redom izje*ani bez kune (ojra) u džepu, ali Poljaci i ekipa će se izboriti za svoje, njima je ipak farmer i država na prvom mjestu, kao i većim gospodarstvima, poglavito Francuskoj čije su dvije sise poljoprivreda i stočarstvo, a kod nas je bit samo što više ugrabit i zatajiti do pemzije.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Plan bogate "elite" se polako ostvaruje...
Definiraj imati sve?
Definiraj ne imati ništa?
Definiraj biti sretan?

Ili ne prepisuj takve bedastiče i ne kvari "zrdave" svojim frustacijama..da ne velim ono drugo

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@AirBoX je prilično spretno i kvalitetno nešto od problema opisao. HR je mala, malo ljudi, mi smo mješavina u kojoj ima svega od bogataša do šake jada. Naši su "farmeri" za svjetske pojmove još nedorasli i zeleni, a Vladajuči su nesposobni, sve to nas drži na pozicijama na kojima jesmo prema svijetu. Ne bumo propali, bumo opstali pa makar vužgali pamet vu zadnji tren. Tak nekak. 🥂

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Definiraj imati sve?
Definiraj ne imati ništa?
Definiraj biti sretan?

Ili ne prepisuj takve bedastiče i ne kvari "zrdave" svojim frustacijama..da ne velim ono drugo
Velečasni Ti i Tvoja crkva mi idete.....

Plus: "...a Vladajuči su nesposobni,...."!
Od kud ti to? :hahah:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Velečasni Ti i Tvoja crkva mi idete.....

Plus: "...a Vladajuči su nesposobni,...."!
Od kud ti to? :hahah:
crkva nam propada..želimo si osigurati za lagodan zivot ispunjen ....i orgijama ..za to nam treba novac do kojeg budemo došli hipotekarnim kreditima na te nekretnine..i milodarom od grešnih duša

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh