@Nostradurus pored svih naših današnjih političara, crkvenih velikodostojanstvenika i lokalnih Teci i Cinobera, nekak si mislim da su ove tvoje muke, ovdje, gotovo pa bezvrijedne. Ne buš naš svijet preokrenul naopačke, tak kak bi ti štel.
Od kud vam ideja da želim mjenjati svijet?
Svaka promjena počinje prvo s konstatacijom problema. A onda se možda dogodi promjena. Bavim se samo detekcijom problema, a rješenje nije na meni. Oduvijek je rješenje na ljudima. I znam da
ljudi ne žele promjene i što sam matematički dokazao da se vladajućoj klasi i zagovornicima postojećeg sistema kratkoročno financijski ne isplati. Dugoročno je to propast.
Evo i zašto:
- Postojeći sistem vodi k koncentraciji vlasništva (Thomas Piketty)
- Postojeći sistem melje srednju klasu i pretvara ih u mali broj bogatih i 95% većinu siromašnih
- Koncentrirano bogatstvo u rukama male manjine će pokrenuti reduciju broja nepotrebnih ljudi
Znam da velika većina misli da će preživjeti taj razvoj događaja, ali to je iluzija. Osobito u poljoprivredi. Svatko tko ima velike kredite u poljoprivredi ima velike šanse da s vremenom propadne i dođe u situaciju da mora prodati farmu. Ostale će uništiti regulativa. Farme će preuzeti korporacije ili ćete raditi kao najamnici. Financijski kapital ima dovoljno novaca da vas sve kupi. Samo je pitanje vremena. Svi ćemo moći samo gledati što se događa. I sve vam to govorim sad unaprijed. I naravno, ne želim ništa mjenjati jer to morate učiniti sami.
Nitko vas ne može spasiti nego vaše znanje i vi sami svojim djelovanjem. Ako ne želite učiti, to je vaša stvar. Samo ne možete reći da niste znali što se sprema i da niste znali zbog čega. Ako netko još uvijek ne zna, neka pita i nek si negdje zapiše što je naučio.
Obrazovanje u školi služi vladajućoj klasi za njene interese. Nikakvo obrazovanje u školi vam neće otvoriti oči. Morate biti vrhunski stručnjak s jako dobrom plaćom, a tada vas više neće brinuti sudbina običnih ljudi. Sistem je dobar za "poslušne" stručnjake. Primjer je zadnja plandemija i naš rekordni broj mrtvih na milijun stanovnika. Da ne zaboravimo: sve je bilo u rukama "stručnjaka".
Kakva je situacija u USA najbolje opisuje ovaj kratki video:
. Kod nas nije ništa bolje.