• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489

ibjonda

Član
Tu od
4 Ožu 2017
Poruka
45
Dali ste dobili obavijest o isteku certifikata za MP OPG karticu?

"Molimo pravovremeno zatražite novu karticu kako ne bi došlo do prekida u mogućnosti elektroničke identifikacije i/ili potpisivanja."

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Primio sam nekoliko poruka o isteku na e-mail. Mjesec dana prije isteka iskaznice zvao sam u agenciju i zatražio izradu nove. Djelatnica mi je rekla da nema šanse jer radi na upisu poticaja i neka nazovem krajem svibnja. Zvao sam kako je rekla, a njen odgovor je bio da nije napravila ni sebi novu iskaznicu pa kako će onda meni i neka si za svaki slučaj kupim plavu naftu jer ne zna kad bude nova iskaznica. Do danas još ništa od iskaznice. Zvao sam i u Zg da pitam kako je to moguće. Dobio odgovor da mi oni ne mogu pomoći i neka zovem u podružnicu. Da poludiš.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Kad postoji problem s isplativosti rada, ljudima padaju na um poduzetničke ideje. Osobito ako postoji potražnja. Ipak, neke države su dozvolile proizvodnju, a mi ne želimo?

Kako pišu, utvrđena je osnovana sumnja da je isti od travnja 2020. do 13. lipnja 2023. na adresi prebivališta na području općine Bizovac zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje te neovlašteno uzgojio neutvrđenu veću količinu biljaka konoplje tipa droge marihuana.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Ovak, prvo se moramo dogovoriti kaj je uopće država. I kak je to krenulo. Imali smo hrpu nekih feudalaca sa svojim "feudima" i onu su se udružili u "državu" s kojim ciljem? Da održe svoj interes ili da ga još poboljšaju. Prema tome moja definicija države je da je to ozakonjena volja vladajuće klase s ciljem eksploatacije prostornih i ljudskih resursa za svoju korist.

Ako koristimo tu definiciju, tada je ono što ste vi primjetili sasvim očekivano jer je to maksimizacija koristi uz minimalni trošak. To što to možda nema budućnost je druga stvar.

Ima naravno i dodatak na tu definiciju države. Korupcija je nezakoniti oblik provođenja volje vladajuće klase s istim ciljem kao i zakoniti oblik. To se čini nepovezano, ali vladajuća klasa ima sredstva i načina da rješi svaki pojavu u društvu koja joj ne ide u korist. Što znači da nedjelovanje potvrđuje moju definiciju korupcije.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Nadam se da niste pali na Appleovu foru i dobru zaradu od 4,15%. Stvari su se zakomplicirale.

Nakon što je privukao više od milijardu dolara vrijednih depozita u prva četiri dana od lansiranja, Apple je očigledno ograničio isplate i transfere. Jedan čovjek po imenu Nathan Thacker, koji živi izvan Atlante, rekao je za Wall Street Journal da je neprestano pokušavao, ali nije uspio da prebaci 1.700 dolara sa svog Apple računa na svoj račun JPMorgan Chase.

Thacker je više puta pokušao kontaktirati Goldman Sachs u vezi s tim problemom, ali mu je rečeno da pričeka nekoliko dana da se stvari razjasne. Tek kada je The Wall Street Journal intervenirao u Thackerovo ime, on je konačno mogao pristupiti vlastitom novcu na zahtjev.

Iz nekog razloga mi je nestao link na članak stranice L...o.com. Vjerujem da administratori znaju što je problem.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Iz nekog razloga mi je nestao link na članak stranice L...o.com. Vjerujem da administratori znaju što je problem.
Nema poveznice u povijesti, već samo citat članka nakon uređivanja.
Napiši poveznicu, pa ju dodam u tvoju poruku ;)

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Svaka ozbiljna promjena u državi proizlazi od ekonomskog programa koji naravno ne bi smio biti tajna.
Zbilja nemam ništa protiv raznih inicijativa, ali me ozbiljno brine nedostatak dobrog ekonomskog programa.
U ovom videu poznati euro parlamentarac priča o pomjeni vlasti i kako to izvesti. Međutim o programu nema niti jednog slova. Gdje je ekonomski program oko kojeg će se okupiti zajednička koalicija? To je mala sitnica koja razlikuje moguću promjenu u državi od prodaje magle.

Postoji nekoliko odrednica ekonomskog programa koji dovode do promjena na bolje:

Kod:
1. Mjere borbe protiv političke korupcije tj. za sprečavanje štete javnom interesu

2. Mjere za prekidanje dužničkog ropstva novcu kao dugu.

3. Izričito bezuvjetno napuštanje EU (jer je unutar EU nemoguće autonomno sprovesti točku 2)

4. Smanjivanje socijalne nejednakosti ravnomjernijom raspodjelom plodova

Pri tome je potrebno provesti sve točke, a ne samo dio njih.

rada://www.youtube.com/watch?v=FLjOwBGuvVA

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Još da definiramo "pravi smjer"! :unsure:
A to je obično onaj koji plaća vojsku!
I...... "Al kofa je bušna o majstore moj"
(guglaj tu pjesmu i slušaj riječi)

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Jedino rješenje je promjena sistema,jer ovaj neoliberalni kapitalizam , i nazovi demokracija,(odnosno zloupotreba vlasti) neće završiti na dobro.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Kaj predlažeš, na koji da se prešaltamo?
Ono što znam da čim imamo novac u razmjeni da rješenja za sve nema bez obzira na sistem. Čuo sam puno priča o vanzemaljskim otmicama i svjedočenjima, ali niti jedna naprednija civilizacija nije koristila novac. Zato se uvijek pitam, da li ćemo mi ikad postati napredniji, ako nastavimo koristiti novac.

Novac je pola problema, a druga polovica je ljudski oportunizam koji je destruktivan na naš napredak. Oportunizam nije nešto što ste mislili. To je nešto puno opasnije.

Članak na engleskom koji akademski raspravlja o oportunizmu: A formal account of opportunism based on the situation calculus - AI & SOCIETY. Izdvajam prevedeno:
Prije svega, postignut je konsenzus da se oportunističko ponašanje izvodi motivirano osobnim interesom (Das i Rahman 2010). Priznajemo da je potraga za vlastitim interesom prirodno svojstvo ljudskih bića, ali oportunizam je više od toga: Pojedinci s oportunističkim ponašanjem ne mare za negativne učinke na druge.
Drugo, relevantna asimetrija znanja daje priliku pojedincima da budu oportunisti. Oportunistički pojedinci mogu prekršiti ugovore ili norme odnosa koristeći relevantno znanje koje drugi nemaju. Za oportunističke pojedince važno je koristiti prijevaru, prijevaru ili nevjeru za skrivanje motiva osobnog interesa. Stoga će pojedinci s relevantnijim znanjem imati više potencijala da budu oportunisti.
Treće, oportunistički pojedinci ignoriraju načela. Razlog za korištenje "ignoriranja" ovdje je razlikovanje oportunizma od slučajnog nanošenja štete drugima. Oportunističko ponašanje provodi se namjerno bez ikakve naknade žrtvama. Načela mogu biti vrijednosti drugih, ugovorna pravila ili relacijske norme koje se koriste za balansiranje različitih interesa i s kojima se već složila većina pojedinaca.
Četvrto, iako eksplicitno ne deklariramo rezultat oportunističkog ponašanja u našoj proširenoj definiciji, takvo društveno ponašanje mora rezultirati dobitkom na račun drugih. Svako ponašanje iz vlastitog interesa koje ne utječe na druge pojedince ne bi se trebalo smatrati oportunizmom.

Oportunizam nigdje ne spominjem kao problem, nego jednu od njegovih manifestacija: korupciju.
Ova znanstvena definicija oportunizma će biti mnogima veliko iznenađenje. Oportunizam se ne može riješiti. Samo se može potiskivati, ali nikad iskorjeniti.
Iz gornje definicije oportunizma ćete prepoznati mnogo toga u našem društvu i shvatiti da je cijelo vrijeme naš najveći neprijatelj oportunizam.
Međutim to je takva tema o kojoj se uopće ne želi pričati. Ima otvorena tema na forum.hr . Pokušao sam pokrenuti razgovor i čim sam napisao gornju definiciju nastao je muk. :) Eto toliko je tabu tema.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@Nostradurus pored svih naših današnjih političara, crkvenih velikodostojanstvenika i lokalnih Teci i Cinobera, nekak si mislim da su ove tvoje muke, ovdje, gotovo pa bezvrijedne. Ne buš naš svijet preokrenul naopačke, tak kak bi ti štel.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
@Nostradurus pored svih naših današnjih političara, crkvenih velikodostojanstvenika i lokalnih Teci i Cinobera, nekak si mislim da su ove tvoje muke, ovdje, gotovo pa bezvrijedne. Ne buš naš svijet preokrenul naopačke, tak kak bi ti štel.

Od kud vam ideja da želim mjenjati svijet? Svaka promjena počinje prvo s konstatacijom problema. A onda se možda dogodi promjena. Bavim se samo detekcijom problema, a rješenje nije na meni. Oduvijek je rješenje na ljudima. I znam da ljudi ne žele promjene i što sam matematički dokazao da se vladajućoj klasi i zagovornicima postojećeg sistema kratkoročno financijski ne isplati. Dugoročno je to propast.

Evo i zašto:
  • Postojeći sistem vodi k koncentraciji vlasništva (Thomas Piketty)
  • Postojeći sistem melje srednju klasu i pretvara ih u mali broj bogatih i 95% većinu siromašnih
  • Koncentrirano bogatstvo u rukama male manjine će pokrenuti reduciju broja nepotrebnih ljudi
Znam da velika većina misli da će preživjeti taj razvoj događaja, ali to je iluzija. Osobito u poljoprivredi. Svatko tko ima velike kredite u poljoprivredi ima velike šanse da s vremenom propadne i dođe u situaciju da mora prodati farmu. Ostale će uništiti regulativa. Farme će preuzeti korporacije ili ćete raditi kao najamnici. Financijski kapital ima dovoljno novaca da vas sve kupi. Samo je pitanje vremena. Svi ćemo moći samo gledati što se događa. I sve vam to govorim sad unaprijed. I naravno, ne želim ništa mjenjati jer to morate učiniti sami. Nitko vas ne može spasiti nego vaše znanje i vi sami svojim djelovanjem. Ako ne želite učiti, to je vaša stvar. Samo ne možete reći da niste znali što se sprema i da niste znali zbog čega. Ako netko još uvijek ne zna, neka pita i nek si negdje zapiše što je naučio.
Obrazovanje u školi služi vladajućoj klasi za njene interese. Nikakvo obrazovanje u školi vam neće otvoriti oči. Morate biti vrhunski stručnjak s jako dobrom plaćom, a tada vas više neće brinuti sudbina običnih ljudi. Sistem je dobar za "poslušne" stručnjake. Primjer je zadnja plandemija i naš rekordni broj mrtvih na milijun stanovnika. Da ne zaboravimo: sve je bilo u rukama "stručnjaka".

Kakva je situacija u USA najbolje opisuje ovaj kratki video:
. Kod nas nije ništa bolje.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh