Re: stočni sirak i sudanska trava
agrarac kaže:
bogec,gdje nabavljaš sjeme?ja već nekoliko godina sijem sudansku travu za zeleno i sjenažu koja dobro reagira na stajski gnoj.
sjeme sirka se može dobiti samo u jednoj trgovini u državi a to je dikacomerce u grubišnom polju, i samo tamo :!:
procedura je slijedeća, nema ga u slobodnoj prodaji, to se uvozi iz amerike, i prema tome naručuje se u zimi i rezervira određena količina , ako ste novi kupac dio morate platit prije dospjeća , ako ste redoviti kupac ko ja i da su sigurni u vas onda platite kad dođe sirak :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
to je inače hibrid, zove se GRAZER N, od dekalba je tj tvrtka monsanto.
sjeme dođe oko 40 kn plus minus po kg, a treba vam za gušći sklop za sirak po rali iliti jutru oko 30kg, ALI VJERUJTE ISPLATI SE, koja ja to masa i kvaliteta da je to čudo jedno,krave ga apsolutno nikad ne ostave, ko da su drogirane sa tim samo daj još i još :!:
ta kultura vam može ušparat hrpetinu hrane druge koju ste spremili npr u roto bale npr travu.
pitam vas ja kakva je mliječnost kad im ja dam sirak po volji da jedu, sjenažu križanca po volji, grašak i pšenicu po volji, silažu kukuruza po volji, i samo malo brašna, sve pred njima, pa nije ni čudo da krava dade 50 litara dnevno bez kerefeka iz vreče, osim vitamina.
agrarac koju sortu sudanske trave koristiš :?:
da inače sirak i sudanska trava jako dobro reagiraju i na stajnjak i na mineralna gnojiva, što ima više hranjiva to je veči prinos, jer sirak i sudanska trava obožavaju i traže gnojidbu.ja sam več navezo oko 30 prikolica gnoja na parcelu gdje če ić sirak
agrarac daj još malo o sudanskoj :!: