Re: stočni sirak i sudanska trava
ERO kod nas je omjer takav da na 100 bala ti si uzmeš 20 , a tih 20 prodaš po 500kn to je 10000kn znači pokrito baliranje po 100kn, a što se tiče folije nek si čovjek kupi sam pa si povrati pdv a tebi je ulaganje po bali manje, ali ok to je omjer koji se kod nas upotrebljava, ti češ vidjet koji tebi paše,a pogotovo ak imaš krave, kod nas ima frajera koji baliraju i uzimaju bale hrane doma svoje krave a svoje krme skoro pa nemaju, eto i tak se dade radit.
kod nas se mjenja i za kukuruze, telce , svinje, silažu kukuruza u polju, bitno da se trži, a bolje i to neg da su ljudi dužni a npr svinju nemogu prodat da podmire dug.
CABAGE ti smanji dozu radazina t 50 i mislim da nebu bilo frke,a ima i druga mogučnost i isto dobra, GUSTA SJETVA , posij sve redove na sijačici i to gusto, stavi umjetnog malo više od uobičajenog, isforsiraj prihranu sa kanom kad krene i u tom slučaju če sudanska trava uvjek bit jača od korova i bude ga zatušila.u tom slučaju nema špricanja, a znam da ti imaš umjetnog dovoljno i dobro opskrbljeno tlo.
da sudanska trava je susu i ja ju imam na pokusnom polju u usporedbi sa sirkom grazer n.
eto ak ima za kupit treba i SELJAČEKU reć jer i on hoče sijat
neče bit balama na nasipu uz savu ništ, voda ne bi smjela uči u balu, a sad ak bala odpliva u drugi grad to je več mali problemčić za prevoz doma, znači ko je u sisku neg prigleda el idu bale po savi