Gnojidba...???
U mene onako, na nekim mjestima ok. a na nekim jako loše jedva da se popeo do koljena ???
Kolko tu ima dunuma, a i kako vidim da si sijao sve redove...???
Odoh vidjeti da i moj nije takav, mada sam jutros bio...
Stvarno jutro je bio fantastičan, a sad kad bih otišao listovi su ušiljeni ...mozda na taj način čuva vlagu.
Sijao sam ga pneumatskom sijačicom za kukuruz samo sam promjenio sjetvene ploče i na razmak 5-6 cm u redu. Dali si kad silirao sirak u mliječno- voštanoj zriobi (kao i kukuruz)? nisu sve sorte sirka iste ,a pokusi na agr. u Zagrebu su pokazali da Zerberus slabo regenerira-- pa ako netko ima iskustva sa tom sortom nek kaže koju korisnu informaciju! Evo par slika:
Uploaded with ImageShack.us
Di je ovaj moj imenjak
ništa ne javlja kak napreduje taj sirak, a mene baš zanima, pa ak čitaš nabaci koju sliku
Da li je neko od vas pokušao sijati sirak zrnaš...imam nekih 2-3 dunuma zemlje blizu kuće, pa nešto razmišljam da naručim sjeme pa ako dodje na vrijeme da tu posijem a ako ne onda da pokosim travu...
Koliko sam čitao o tome vidim da ima bolji urod od kukuruza u sušnim godinama, a takvih je godina sve više i više...
Zna li ko kolika je cijena i da li je ista agrotehnika kao i za krmni sirak
Cowboy i kolegi Bogecu je jednom vjetar i kiša povaljalo sirak ali reko je da se za par dana uspravio tako da valjda bude i tvoj
Cowboy,sirak je i malo prerasto kad se tako nagnuo,vidi se na ponekima da ima metlicu,tu budeš trebao brzinsko košenje i voženje doma
Jel ovo siliraš da hraniš stoku ili spremaš u silos?
Kod mene je još mlad za silažu, treba mu još bar 10-ak dana. Sijan je kasno. A ovaj što je sijan u 5 mjesecu već odavno siliram za krave i junad.
sirak sijem već više godina pa su krave već navikle na njega Krave ga jako dobro jedu a i junad. Naravno sve dok je mlad, znači dok metlice ne počnu dobijati smeđu boju.
Sijao sam NS Džin, norma je bila 25 Kg/ha, sijan je žitnom sijačicom i to 2+2 reda.
Cowboy, zašto nisi probao posijati NS Titan?
to je noviji hibrid krmnog sirka od Novosadskog semena pa bi trebao biti i nešto prinosniji