• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stočni sirak i Sudanska trava

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,894
Kakva su iskustva s preizimljavanjem sudanske trave? Jel prezimi ona kod nas ili da ju zaoram?

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,987
Oranje definitivno, malčiranje pa oranje i potom ječam, kod mene je bio najbolji prinos na toj površini.

kruno1601

Član
Tu od
8 Sij 2015
Poruka
91
Necu sad sijat, postrno iza ječma ide, koje sorte preporučujete?.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Vlad85

Novi član
Tu od
22 Ruj 2026
Poruka
2
Pozdrav , moze li sip ova samoutovarna sa 6 nozeva kupiti sirak sirov visine 1-2,2 metra okvirno ? naravno da ne prsne :), traktor 75-80 ks. Kosili bi i sirovo davali ovcama i kravama. Za silazu sta se pokazalo kao najbolji prinos, setva kukuruznom sejalicom sa plocama za sirak na 70 cm, ili da redovi budu na 40-50 cm da se seje zitnom sa zatvaranjem lula? Unapred hvala na odgovorima

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,499
Ja sam kupio sudansku travu sa Deutz-Fahr samourovarnom i uključena 32 noža, tako da mislim da će i SIP odraditi sirak bez problema. Ako ga budeš zgrabio u redove onda ide bez problema, ako ideš odmah iz kosilice, onda obrati pažnju da ga kupiš sa kontra strane, odnosno da strana sa metlicama prva dolazi na pikap. Ako budeš uzimao sa deblje strane gdje donji dio stabljike, nećeš ni pola pokupiti.

Vlad85

Novi član
Tu od
22 Ruj 2026
Poruka
2
Hvala na odgovoru , kupio bih sa reda odmah(hvala za savet kako da hvatam ), samoutovarna bi mi sluzila samo za to . A vidim da cena govori o kvalitetu, sip sa 6 nozeva je 1000-1500 e, a npr mengele 3000-3500 e :).

Najnoviji postovi

Na vrh