abrkili
Aktivni član
- Tu od
- 26 Ožu 2007
- Poruka
- 2,932
U razgovoru sa članom brundalo skupa smo došli do zaključka da otvorimo temu o povezivanju proizvođača na kontinentu i na našoj obali...Naime,trenutna cijena kukuruza u Zadarskoj županiji je 1,60,a isti taj kukuruz su ''šverceri'' kupili na kontinentu za 60-ak lipa maksimalno.A naši seljaci jadni čekaju da se buržujske guzice dignu i smiluju se za par lipa.Mislim da tako više ne možemo poslovat,nego se trebamo osvijestiti i sami upravljat i određivat kuda će nam proizvedena roba završiti.Isto tako u Zadarskoj županiji kg žive vage janjeta do 20 kg je 38 kn,dok na kontinentu ''šverceri'' nude tek 26 kn po kg!!! Taj švercer dođe u Slavoniju,Podravinu,Prigorje,Liku i da ne nabrajam dalje,pokupi par šlepera janjadi i proda našim ugostiteljima za takve pare da ostatak godine može uživat u luksuznom hotelu.Na godinu samo ponovi priču,dok se u međuvremenu ''mi pošteni'',da ne kažem i priglupi znojimo orući zemlju,sijući kulture,moleći Boga da padne kiša,da ne pada led,da bi na kraju na tim ''poštenim'' leđima uživao švercer... Tu ubrajam dakako i megapolske tvrtke u našoj zemlji,kao i one individualne švercere.
pa ljudi moji,evo,razmislite o ovome i uključite se i sami u aktualizaciju ovog plana...
pa ljudi moji,evo,razmislite o ovome i uključite se i sami u aktualizaciju ovog plana...