...Priznaj ZJ da ti je nije bilo baš svejedno kod slikanja zadnje slike
Misliš na blokadu zupčanika?
Ha, meni je do svega stalo, no vjeroval sam iskusnom.
te sporohodne , zašto se one ne mogu koristiti u brzim?
da li nema smisla jer bi bile "blizu" sporih ili je neki drugi razlog
Koja je svera tih sporohodnih? .."obična prva i spori rikverc su ionak prespori za bilo kaj ..mani više fali neki "power" između svake brzine umjesto sporohodnih ?
I da brate , svatko tko ga može neka ga zaobilazi ..i to naširoko
Ima razloga da se
ne koriste puzajuće umjesto reduciranih:
- sami puzajući reduktor je preslab za neki veliki moment
- da se i smije koristiti, glavni prijenosnik bi trebal biti 5x jači, jer je toliko otprilike redukcija na njemu.
Slažem se da fali međubrzina svakoj brzini, za otprilike 20%. To sam i prije napisal.
Zakaj da ga zaobilazi? Kaj god tko mislil, no i bez prednjeg pogona je efikasniji od 539. A s prednjim pogonom pogotovo.
Vrlo je okretan (za starog dupljaka), motor je niske potrošnje itd...
Puknuti ovo se ni je radilo da se koristi nego iz zahvale kaj se koristilo i dokazalo da je moguče zaraditi i sa nježnim traktorom ako se pazi u radu čast vozačima !!
Možda, Željko, možda. No, i dalje se taj traktor koristi za ono kaj je cijeli svoj vijek pri nama radil. Samo manje nego prije.
S druge strane, bez obzira kaj je uloženo u njega puno novaca, mislim da taj traktor sad vrijedi više nego većina njegove braće na Njušklu, u upitnom stanju.
Nije se nikaj nikome dokazivalo, niti je to bil cilj.
Zapravo, dokazalo se da je to dobar traktor ak se pametno koristi. Ne ak se ne radi s njim, već ak se ne divlja. Uostalom, koliko ih u Sloveniji još uvijek radi?
Idealan nije, fali mu brzina i još puno toga (prema današnjima), no za manje gospodarstvo može dugo služiti.
Naš je to dokazal, a susjedov pogotovo (s debelo preko 12-tak t sati).