one štale otvorene el su to cremonesi štale :?:
nemam pojma ,sve stale u tom kraju su takve pa vjerojatno ima vise proizvodaca ,znam da je ova druga stala bila beton 250 000€ i tolko gornji dio sa skreperima ,takve stale je tu nudila firma gumex eko
takve sam ja gledao otvorene, pa mi svi trube da če se sve smrznit, od đubra neznam ni ja, valjd če vjetar otpuhat štalu ko kuču od dorothy u čarobnajku iz oza, želim tvoje mišljenje iz viđenog
bas smo pitali dal bi to kod nas funkcioniralo pa su rekli da bi ,kod njih isto tempekatura padne do -15 ,s kravama nije problem ,nego voda u izmuzistu ako je otvoreno ali nemora biti otvoremo kao kod njih ,kad smo bili u prvoj stali jako je puhao vjetar kroz nju i rekli su da to kravama ne smeta ,jer kad ona legne u boks to ne osjeti
naravno da funkcionira ,u toj regiji drugog sistema nema ,sve novogradnje na zapadu idu na ovakav sistem ,za resetke vise niko ne zeli ni cuti
jednu stvar bi te molio da opišeš u temi o sirku kako to vrše dosušivanje sirka jer je bilo upita za dosušivanje sirka u sušarama
znaci pokose ga ,ostaje tamo jedan dan da malo provene i onda ide takav zelen u bale (obavezno varijabilna balirka) pa u susaru ,susi se 8-10 sati ,ovim nacinom nema nikakvih gubitaka u krmi nastali mehanickim (okretanje) i utjecajem sunca
Da li možda znaš da li ima kod nas za kupit ovakav blok melase i vitamina??
nema zabranjem je uvoz zbog genecki modificiranih supstanci ,ima neso slicno ali manji blokovi njemacka JOSERA zastupnik firma marcon iz vz
Da li je kravama ovo jedini izbor vitamina ili im se još dodaje u hranu?
neznam ,smjesu kupuje gotovu pa neznam kaj ima unutra
Zašto veliš da je zanimljivo kaj ima drugi vlasnik 33 god?
pa neznam izgleda mi mlad za vodenje jednog takvog posla ,neznam koga jos iam kod kuce pa bezveze nagadam
Da li su mladi kod njih zainteresirani za nastavak obiteljskog posla?
i oni imaju problema s tim ,ovog starog s prve farme je sin ostavio ,sad mu pomaze necak ,neki roker ,veli da nije za to, kad mu puni miksericu odma je 200 litri manje
da li si možda pital zakaj nije izmuzište pregrađeno zidovima od štalskog dijela-zanimljivo s obzirom na prašinu i sve moguče mikroorganizme koji direktno dopiru do izmuzišta i sve opreme u njemu :?: :scratch
nisam ,to je jedna zabluda da prasina iz zraka moze utjecati na mikoorganizme ,ja isto steljim strojno za vrjeme muznje i prasina ulazi u izmuziste a nikad nije bilo problena s tim imam od 3000-5000 mikrorganizama ,to najvise ovisi o cistoci muznog sisitema i vimena
Kad je kod njih bilo rata da su i njihovi seljaci još uvjek u maskirnim hlacam /jakni ?
ovas stari je nekad bio u ratnoj mornarici na podmornici ima pun zid odlikovanja
..kaj ima neki posebni razlog zašto se kupaju u slami ili samo gazda voli da se njegovi strojevi osjecaju ugodno ?
to su sve detalji s kojima dolazi do ovakvih rezultata ,ima ih na stotine