• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

predrag

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
138
Pa da, to mene i buni vi nemate dvolancani prenos a ja imam, a nova tajfun vitla samo preko 5.5 tona imaju taj prenos. Kad su vitla uvozena u Srbiju u agrosumadij su stavljane plocice, te je moguce da je greskom stavljena ta od 4 tona.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ne znam kakva su Tajfun vitla tak da ti ne mogu ništa reči o njima . A te pločice .... Možda jesu slučajno stavljene krivo, a možda i namjerno !!?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Kod mene je isto dvolančani prenos a 5 tona je
Propinje vladimirca čak i ako mu je dovoljno nisko izlaz tako da nemam potrebe za donjom koturačom , ali kada hidrauliku prebacim u fiksan položaj nema šanse da ga podigne jer se onda poluge ne pomijeraju , dok recimo 539 kojim smo vitlali to nemože i njega diže kao od šale

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Jednostavno. Vladimirec ima dvoradnu hidrauliku i može blokirati hod poluga u bilo kojem položaju.
Znači, podigne zadnji kraj traktora na daski vitla, i onda prebaci uzdužno težište traktora s centra zadnjih kotača, na dasku vitla, te mu time znatno "optereti" prednji kraj traktora. Zato nema propinjanja.
Kad je vitlo slobodno, se podiže prednji kraj traktora (treća točka ga vuče u zrak, a vitlo se nemože ukopati tak da podigne zadnji kraj traktora.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nije to problem niti tebi na Ursusu napraviti. Trebeš 1 ili 2 hidraulična cilindra...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Upravo kako je @ZJ objasnio , ako su poluge slobodne onda ga preko toplinka vuče prema nazad a daska ne dozvoljava polugama da idu nazad i diže prednji kraj
Znači baš sam isprobavao ovo u jednoj poziciji , ako je u plivajućoj podiže prednji kraj a kada prebacim u fiksnu nema šanse da ga digne

@predrag , moje vitlo sa redukcijom od 1:9 iskoristi skoro do kraja , kada zapinje trupac motoru je teško i nekako skoro u isto vrijeme nestaje snage u motoru a i lamela na vitlu već proklizava

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Sve si nešto mislim, kak bib bilo da se ukopam sa vitlom i potegnem onu ručicu koja blokira hidrauliku ??!
Moram to isprobati, samo ak se sjetim ?!!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Samo dvosmijerni klip može držati u toj poziciji , ako je jednosmijerni nebitno je dali je blokiran ili ne

predrag

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
138
Pa dobro je to onda, kod mene je prenos 1:8.89 sto je priblizno kao tvoje. Kolilo nafte potrosis za izvlacenje nekih 10_15 metara iz losojeg mesta?

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
@Predrag,
Druze,posto vidim da te muci koliko je tona tvoje vitlo,odnosno kolika je njegova vucna sila,to mozes da proveris tako sto ces da izmeris dimenzije tvoga vitla.Tajfun od 4t i od 5,5t nisu istih dimenzija.
evo ovde imas dimenzije za 4t http://tajfun.rs/article/egv-40-si.html
a ovde za 5,5t http://tajfun.rs/article/egv-55-a.html
Izmeri i uporedi i bice ti jasno.Mada ja mislim da je tvoje 5,5t jer ono ima prenos 8,89.

predrag

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
138
Aco moje vitlo odgovara tom vitlu od 5,5 tona, a kakva je to samozatezna diferencijalna kočnica? Mislim da i to ima.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pritisak u vodu koji je pod opterećenjem je tada daleko manji nego u radnom stanju

Nisam nikada vitlao stalno da bi mogao imati uvid u potrošnju , inače veoma malo vitlam tako da sam ga mislio i prodati ako naiđe mušterija

Na vrh