• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Šta kupim nejde to od mene tak lako. Nisam za šverc, a nebi bilo ni pošteno prema njemu da ga preprodam. Bolje onda nek on zaradi više. Da, nova duplo prešana sajla 12 ili 14 mm, 70 metara.
kupuj. kad se zasitiš javi :)
ja lagano gledam ta jača vitla, ide mi na živce ovaj moj krpan 4T....

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Koja bi bila ok vučna sila za deblja drva i šume na prilično neravnim terenima?
Lik iz susjednog sela je sa Krpanom od 4t 15-ak godina izvlacil drva a godišnje radi sigurno 300-400m. Vitlo je izgledalo ko da su ga raketirali. Sad ga je zamjenil sa novim Uniforestom 5,5t sa reduktorom.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Za Zetora naravno. Nisam još tak lud da ulazim među granje sa Fendtom. 😁 Nije baš praktičan za takve stvari…

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,729
Za Zetora naravno. Nisam još tak lud da ulazim među granje sa Fendtom. 😁 Nije baš praktičan za takve stvari…
A nije baš ni Zetor naročito prikladan sa svojom kabinom. Najrađe idem u šumu sa fergićem jer je puno niži i okretniji/brži:)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499
Njegov je kabrio...granje očistilo kabinu, pa ostal samo sigurnosni luk 🤣

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Tak sam ga kupio. Ima kardan 540/1000 pa je to valjda traktor za njemačko tržište. Za šumu je zakon. Težak, jak, prednja vuča, a nema kabinu pa mores s njim kud zelis..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Trebam stavljati čoker na sajlu, završetak sajle. Pošto nikad to niti sam stavljao niti to gledao zanima me jel to problem staviti ? Jel treba plesti sajlu ili se preša ili kako ?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,554
Da presa se završetak. Moz e se vezati čvor, al to nije to. Ako koristiš lanac postoji završetak koji ide na sajlu na koji se kupca lanac.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,502
Na takav završetak barem kod mene je sajla provučena oko ove kajle i ona ju zateže, nema nikakvog posebnog završetka.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,502
Ne, jedino ja zavarim kraj sajle i obradim malo da se ne pikam i ona ne razdvaja. Nema se ni kamo prešati kad ju kajla drži, sutra poslikam svoju na kojoj se vidi.

Na vrh