Evo ovako je to kod mene, sad sam stavio 10 mm sajlu, dvostruko prešanu, malo je zafrkancija u odnosu na običnu ali se da staviti bez problema.
Majstori su došli na loš glasEvo karasa u remontu.
View attachment 40288 View attachment 40289 View attachment 40290
Ko prvo pitanje jel se bude ova sajla dala iskoristiti pošto je sjebana. Nedavno kupljena duplo prešana 12 mm. Znam sigurno da je bilo u tvornici na remontu. Nebi htio nikog pljuvati, možda i griješim, ali ako je već bilo tamo i dobro naplatili onda su mogli od 6 ležaja promjeniti 4 koja imaju lufta. Jedino se vidi da je lamela ponovo zanitana.
Gde si skontao da je luft, u ležaju na kuglana, ili na osovini ili vanjski prsten ležaja i kućište. Svi ti vitlovi koji imaju lamele imaju pomeranje doboš po osovini odnosno ležaja se pomeraju po osovini, da bi to bilo izvodljivo osovini se pravi sa zazorom i takva iz fabrike kad izađe ima luft, koji se u radu širi.Evo karasa u remontu.
Ko prvo pitanje jel se bude ova sajla dala iskoristiti pošto je sjebana. Nedavno kupljena duplo prešana 12 mm. Znam sigurno da je bilo u tvornici na remontu. Nebi htio nikog pljuvati, možda i griješim, ali ako je već bilo tamo i dobro naplatili onda su mogli od 6 ležaja promjeniti 4 koja imaju lufta. Jedino se vidi da je lamela ponovo zanitana.