• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

D

djoomla

Guest
neznam za 12 i 16mm
10mm presana 23kn
U Sloveniji 70m 10mm 180eura

Pa ta cijena sto si naveo u Slo 180€ za 70 metara 10mm prešane je za 20-30 lipa skuplja nego kod mog lokalnog trgovca

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
swizach... nisam zval za to vitlo ! A kaj onda ? Mulja nekaj kad velis da je 5, a ne 7 tonsko ? I jel dobro to tak na klin ??
Tri soma kuna mi se ne cini puno za 5 tonsko, ali ak je stvarno OK !!!!?

B

bosniahos

Guest
Kad smo kod PŽ,dal je to ista ekipa u kojoj je i oni stariji ćovik koji po PŽ vozi oni stari zetor šestak sa vitlom.Viđa san ga u Arslanovci i okolini grada.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
swizach... nisam zval za to vitlo ! A kaj onda ? Mulja nekaj kad velis da je 5, a ne 7 tonsko ? I jel dobro to tak na klin ??
Tri soma kuna mi se ne cini puno za 5 tonsko, ali ak je stvarno OK !!!!?
ma ide dobro,to bracika oce malo nafalt vitlo :) gle jako i čvrsto je,a na klin a ide,isti ti klinac kokad ide direkt sa kardana jeld,dakle nece nikak da prokliže ili puca sajla ili kardan ili traktor,drugoga nema,stima da moš prekint radnju na vitlu ko sa klasicnom lamelom.
oticu do njega ovi dana,osta mi je duzan neki para...
i sada 3000kn,od toga je 1000kn materija a drugo je njegovo,teško je oko 270kg.

Kad smo kod PŽ,dal je to ista ekipa u kojoj je i oni stariji ćovik koji po PŽ vozi oni stari zetor šestak sa vitlom.Viđa san ga u Arslanovci i okolini grada.

nije,ovaj ima ursusa

Posljednje uređivanje od moderatora:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ovih dana se radila borova suma inace traktor je ltz60ab,a vitlo uniforest 40e

i ja privitlavam borovinu na ravno gdje ekipaža može pokupiti gadi mi se ta borovina

zuba

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
44
i ja privitlavam borovinu na ravno gdje ekipaža može pokupiti gadi mi se ta borovina

i meni ali zimsko vreme pa daj sta das da se ne sedi,na koju cenu vuces kod mene je 12 evra kubik rusenje izvlacenje,secenje na 2m i slaganje u figuru na metar i deset visine,uz to grane moraju biti slozene

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117
več dugo nisam bio aktivan na forumu ali evo me opet.naime u potrazi za novim šumskim vitlom jer staro više ne zadovoljava moje zahtjeve odlučio sam se za kupovinu rabljenog a poslje kasnije novog.kao mehaničar poljo i građevinske mehanizacije vitla mi nisu strani pojam a bogme niti šuma jer sam rodom iz Žumberka.ovo pišem jer se nadam da ću ovim postom pomoći nekome ko kupuje vitlo staro ili novo.čitajući,slušajući i vidjevši čovjek se izgubi u potrazi za vitlom jer svaka je bolja od druge ov< nema ovo ova nema ono.nabrojati ću par modela koje sam vidio i od prilike karakteristike, viđene sa moje strane

UNIFOREST eco50 1260eura stariji model 2012 bez donjeg škripca i kuke
UNIFOREST e50 1850eura novi model sa škripcom i kukom

KRPAN 4T za naše tržište 820eura zbog tog vitla je KRPAN na lošem glasu kod nas. u sloveniji ga trgovci prodaju sa podsmjeh na licu to je vitlo zastarjelog dizajna i tehnologije ali također zadovoljava potrebe nezhtjevnim korisnicima.kod nas na NJUŠKALU su cijene takvih vitla od cca 5000-6500kn dabogda vam ostale vječno na dvorištu.to vitlo nikako nemože biti konkurencija bilo kojem modelu uniforestu,tajfunu,krpanu niti je napravljeno da bude konkurencija.

KRPAN 4Tsi 1170 eura sa donjim škripcom i kukom novi model na špage
KRPAN 5Tsi 1505eura sa donjim škripcom i kukom novi model na špage
KRPAN 5Tsi 1260eura stari model 2012 bez kuke i škripca

TAJFUN 45er 1750eura novi model sa škripcom i kukom

Što me odbilo a što privuklo kod kojeg;

prva stvar ne mislim dati 1800eura za vitlo 5 tona tolko lud nisam
UNIFOREST 50eco odlično vitlo konstrukcijski riješeno po super cijeni ali me odbilo sajla 11 ali nije valjana,nema kuke niti škripca doplata je 122eura za škripac

KRPAN 4T za naše tržište koje sam najprije mislio kupiti rabljeno izgleda smiješno naspram svih ovih gore a netrebam niti smomenuti da je razlika cca300eura za model 4Tsi koji je napravljen 2025god naspram ovog spomenutog. kad čovjek vidi na jednom mjestu više vitli lakše odluči

Tajfun i Uniforest su masivnija vitla od Krpanovih vjerojatno i bolja ali i po cijeni skuplja nemože se uspoređivati stari modeli UNIJA i Tajfuna sa novim modelom krpana a isto tako i obrnuto.

KRPAN 5Tsi novi model na njega je pala odluka ima kuku, škripac, dvostruku mrežu i cijenu od 1505eura -5posto za gotovinu i 22posto dole ako se čovjek zna snaci. na njega je i pala odluka.Jedina mu je mana što nepostoji mogučnost stavljanja sajle 11gore mada nisam siguran više možda je to samo za model 4si

većinu od nas ova sva gore vitla zadovoljavaju po kvaliteti i snazi i u kombinaciji sa dobrim traktorom i normalnim strojarom, traktoristom rezultat se mora poznati

a za one koje to nezadovoljava postoji i paleta jačih vitala a također i znam za jednog UNIMOGA sa wernerovim vitlom 8t i pneumtskim aktiviranjem vitla....

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Hvala na svakom slovu yzf ico . . .
Ja sam u nabavci vitla ! Cak i o samogradnji razmisljam . . . Eto, trazim savjet i preporuku ! Vitlo trebam za vlastite potrebe, a kolicina vitlanja bi bila maximum maximuma 20m . . . Na zalost financije me ogranicavaju na 5 tisuca kn. . .

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117
098 9274 016 nazovi me me i odgovoriti cu ti. zaboravio sam gore napisati prvotno zašto sam odustao od kupovine rabljene vitle po ovoj računici: -rabljena vitla cca 600-800eura
-nova sajla cca 200 eura
-lamela ???
-ležajevi KVALITETNI koyo,ntn
-ruke
-utrošeno vrijeme i živci
-pasta za pranje ruku i flasteri, šala

mi smo tu na vec oko 1000 do 1200eura htjeli to ili ne a još uvijek imamo staro vitlo a recimo Krpan 4Tsi ispada 1200 eura bez popusta ganc novi.naravno ima i drugih
želim reći da su rabljena vitla preskupa to je recimo cijena za puno kvalitetnija zapadna vitla.
realna cijena rabljenih krpana tajfuna uniforesta je max 400eura u normalnom radnom stanju

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
KRPAN 5Tsi sa donjim škripcom i kukom novi model na špage

Baš gledam slike za kaj služe te špage?

zuba

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
44
jedan kanap sluzi za pokretanje vitla to jest kadpovuces kanap vitlo pocinje da vuce ,a drugi je za kocnicu kad povuces on deaktivira kocnicu

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
i kad ti se te špage upetljaju u kurcu si
govorim iz iskustva jer imam tako vitlo 3 godine

zuba

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
44
Ja kocnicu blokiram kanapom i nekoristim je uopste,i kod mene se kanapi neupetljavaju.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja sam svoju raspustio tako da uopće ne drži i bez brige sam
nedavno sam špagu naglo pustio uletila na kardan i pokidalo mi sve one klizače preko koji idu špage:frown:

zuba

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
44
na zalost to se desava,ja sam nabavio vazdusni cilindar za otvaranje vrata na autobusu pa da stavim njega da nateze lamelu jedino neznam koliko brzo ce da vraca,razmisljam i o hidraulicnom cilindru ,sta vi mislite o tome

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Po meni je bolja opcija zračni jer možeš lakše da manipulišeš sa silom povlačenja , i sigurno će se brže vraćati nego hidraulični

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
na zalost to se desava,ja sam nabavio vazdusni cilindar za otvaranje vrata na autobusu pa da stavim njega da nateze lamelu jedino neznam koliko brzo ce da vraca,razmisljam i o hidraulicnom cilindru ,sta vi mislite o tome
Vračanje je problem , idi odmah na hidrauliku .
Ja sam pucao na zrak -daljinsko upravljanje .
ali nakon testa s zrakom ostao sam na ručki .
Hidraula mi došla koplicirano i skupo za moje potrebe

zuba

Član
Tu od
31 Lis 2013
Poruka
44
Po meni je bolja opcija zračni jer možeš lakše da manipulišeš sa silom povlačenja , i sigurno će se brže vraćati nego hidraulični

Savo,koliko bara bi otprilike bilo potrebno pritiska u cilindar posto meni traktor pravi 6,6.5 bara.Razmisljao sam da stavim hidraulicni posto mi na traktor dvosmerna hidraulika.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
E sad koliko bi iblo potrebno pritiska to je relativna stvar (neznam) , uglavnom tih 6 bara što imaš vjerovatno je dovoljno jer uvijek možeš da se poigraš sa prečnikom i hodom cilindra u kombinaciji sa dužinom poluge koju on povlači

Ako već imaš dvosmijernu hidrauliku možda ti je lakše za uraditi ali opet moraš napraviti sistem da ne pretjeraš sa silom koju upotrebljavaš jer sigurno svaki ''razuman'' hidraulični cilindar je prejak za tu svrhu

Najnoviji postovi

Na vrh