pa,ovako,,ja bih ti preporucio,,da malo pogledas slovenijui nihove trgovine ,,monoge trgovine imaju poljo privredne mehanizacije imaju sada akciju i ako se ne varam negdje sam nasao uniforest 5 t,,75oo,,,novo,za tvoje potrebe je sasvim ok ,imaju konopce,,slicni su krpanu gotovo isti jer slovenske firme dosta suradjuju za razliku od nasih,,,u hr takvo isto dojde 11500,,,a carine nema ,,jedino moras si nabaviti auto prikolicu i dovesti,,,sto se tice karasa njegovo vitlo ne prolazi sigurnosne ateste jos nemaju strikove to u zemljama schengena se vise ne pravi jer je zabranjeno no u hrvatskoj moze,,naravno jer hrvati su zaostali i nize razine svijesti,,priznali mi ili ne volio bih da sam g karas konkurira slo,vitlima i cak bi predlozio patente ja ne kazem da je lose kvalitete,ali ne usvrsava se,unatoc silnim nasim inzinjerima sa licencama ,i svim mogucim agencijama,sluzbama za razvoj poduztnistva nikako ne ide napred ,sto ocrtava sposobnost ili nesposobnost i nepotrebnost toga istog,,samo promoviranje g,karasa ocitava stanje u hr.i opcenito u gospodarstvu,, i tko pogleda g karas jezaista junak i sve cestitke no najcudnije je kako nema carine da trgovci nisu prilagodili cijene primjerene u dr e zoni,,no vjerovatno balkanske okolnosti se ne zele mjenjati, ,nekom to pase a kom ne znase,,,