• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

Mirsad

Član
Tu od
21 Ožu 2020
Poruka
92
Znam da nije jednostavno ali ja sam mislio da bi bilo jeftinije,ovo me izadje preskupo tako da od tog projekta ostaje samo da bude u cekanju,a u slucaju da pokusam napraviti ovdje cu napisati sta me zeza i to,U svakom slucaju Hvala svima na komentarima i prijedlozima
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Mirsad, naznam koja si okolina, ja u Banjaluci idem na otpade redovno i tamo je cijena kila- marka, ima i drugih. Što se tiče matrijala možda bi ti bilo dobro diferencijal od nekog kombija, sa kombinacijom još jednog para lančanika. Da ti to neko složi nije preteško a i cijana bi bila prihvatljiva. Takvo sam pravio kolegi za UAZA, jako 10 sajlu kida, koristio ga na đipijadama , sad ga koristi na traktoru od 28 konja, žao mi je nemam slika da vidiš, to bi ti bila dobra opcija.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Pogledao snimak pa eto moj komentar, uglavnom velika većina ovako radi sa ovim vitlima . Ravna daska je dobra za blato ali na makadamu i na šumskom šiblju i tamo gdje su žile nemože dobro da sidri. Ja kad pravim vitlove traktorske daska nije ravna već je napravim sa nekoliko zuba zbog boljeg sidrenja, tako da nemože dolazit do ove situacije.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Da u slobodno vrijeme pravim dosta priključaka za traktore, male prikolice, vitla, kosilice za voćnjake, tresače šljiva i svašta drugo.
 

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
S čime podmazati lanac na vitlu, da se čim manje prašine lovi na njega, je li ovakva mast u spreju ok?
U temi sam našao da se takvu mast preporučuje i za sajlu, zbog čega je potrebno podmazivati sajlu, nije li bolje da je na njoj jače trenje?
I ima li netko uputu za Krpan 4t na slovenskom, u ovome što sam dobio uz vitlo, čini se da je to neka minimizirana verzija slovenskih, jer ima dijelova na slovenskom koji opisuju neke stranice i slike kojih nema u ovim uputama koje sam dobio.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,387
Samo se zaj...te prek brzina za velike terete...
 

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
ZJ možeš malo pojasniti? Mislim friški sam vlasnik zetora i vitla pa se ne razumijem.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,387
Kardanska osovina ima jednostruku redukciju 2000:540, znači preko jednog para zupčanika otprilike 1:3,7.

Kad tjeraš kardan preko brzina, prijenos snage ide preko 3 para zupčanika (osim u 5. kad ide isto preko 1 para). Dakle, prije svega, imaš veće gubitke i nepotrebno habanje.
Osim toga, u prve tri brzine kardan može dati veći moment (jer je izlazna brzina manja od 540), radi veće redukcije prema motoru.
U 1. se brzini kardan vrti oko 200 o/min dok bi se inače vrtil oko 600 pri 2200 o/min motora.
Znači da ga i 1. brzini možete opteretiti kao da je naprijed motor od 150ks (recimo da 62xx daje oko 50ks na kardanu).
Može li to prijenos izdržati? Možda, ali onda nema nikakve rezerve.
U najmanju ruku, umjesto da ugasi motor, teret može slomiti kardan, izlazno vratilo...
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh