Vidi si ovaj riko utovarivac, puno jaci i kvalitetniji a cijena je tu negdje s HU 6.Sve ovisi koliko će kolegu koštati materijal, i sam imam istu dilemu ali ću ja ići gore s gramip utovarivačem. Isto sam bio skupljao materijal ali sam odustao jer nemam svoju obradu strojnu i ne vjerujem da bi me došlo jeftinije. Ako ide na samo jedan cilindar za dizanje i okretanje onda može proći jeftinije.
Materijal me kosta oko 80 evro centi kg sto nadjem ispod ruke, sto kupujem u gvozdjari sa racunom oko 1,2 evra kg. S obzirom da je u planu manja i laksa dizalica ne moze to mnogo da iskosta. Cilindri za stope i okretanje 50 evra komad. Najskuplja stavka je razvodnik. Klesta i rotator za pocetak ne bi ni stavljao. Veruj mi da bi i ja vrlo rado stavio neki gramip ili slican utovarivac, samo kad bi naso nesto povoljno i da mi nije mnogo daleko.Sve ovisi koliko će kolegu koštati materijal, i sam imam istu dilemu ali ću ja ići gore s gramip utovarivačem. Isto sam bio skupljao materijal ali sam odustao jer nemam svoju obradu strojnu i ne vjerujem da bi me došlo jeftinije. Ako ide na samo jedan cilindar za dizanje i okretanje onda može proći jeftinije.
Ooo, ima se i za električnog 🤣