• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

šumske dizalice i ostala pomogala koja koristite pri utovaru

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Sve ja to znam, smilan. Koristio sam razna pomagala u sumi. Gledao i kombinirao razne dizalice . Zadnje utovarivače, pa ove gramip.... itd...
Ali neka kolega radi kako njemu odgovara...

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Sve ovisi koliko će kolegu koštati materijal, i sam imam istu dilemu ali ću ja ići gore s gramip utovarivačem. Isto sam bio skupljao materijal ali sam odustao jer nemam svoju obradu strojnu i ne vjerujem da bi me došlo jeftinije. Ako ide na samo jedan cilindar za dizanje i okretanje onda može proći jeftinije.
Vidi si ovaj riko utovarivac, puno jaci i kvalitetniji a cijena je tu negdje s HU 6.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Sve ovisi koliko će kolegu koštati materijal, i sam imam istu dilemu ali ću ja ići gore s gramip utovarivačem. Isto sam bio skupljao materijal ali sam odustao jer nemam svoju obradu strojnu i ne vjerujem da bi me došlo jeftinije. Ako ide na samo jedan cilindar za dizanje i okretanje onda može proći jeftinije.
Materijal me kosta oko 80 evro centi kg sto nadjem ispod ruke, sto kupujem u gvozdjari sa racunom oko 1,2 evra kg. S obzirom da je u planu manja i laksa dizalica ne moze to mnogo da iskosta. Cilindri za stope i okretanje 50 evra komad. Najskuplja stavka je razvodnik. Klesta i rotator za pocetak ne bi ni stavljao. Veruj mi da bi i ja vrlo rado stavio neki gramip ili slican utovarivac, samo kad bi naso nesto povoljno i da mi nije mnogo daleko.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ja bi možda ga onda rađe složio s običnim stopama, bilo bi jeftinije u startu. Kod mene je problem da nemam gdje kupiti na kile pa me dođe skupo skupo idem u dućan.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
I ja sam razmišljal da upotrijebim Gramip HU6 sa hidrauličkim stabilzatorima jer ga imam a više se ne koristi skoro ništ. Al mislim da mi bi to bilo preslabo. Ako nemre dići barem 1m3 nemam neke velike koristi…

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Stvarno zanimljiva stvarcica.
U medjuvremenu sam uradio par skica. Nisu bas u srazmeri, a i sam vec vidim da bi neke stvari ipak bilo bolje odraditi drugacije, ali od neceg mora da se krene. To mi je da kazemo polazna tacka kako sam zamislio tu dizalicu, a detalji su svakako podlozni izmeni. IMG_20221006_213152_1.jpg IMG_20221006_211533_1.jpg IMG_20221006_213403_1.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Dizalica jeste blentava što se tiče snage ali nije bilo težeg trupca od tone sigurno.
Ovo je kolegin rotator , a ja sam kupio onaj od 3t jer mi se ovaj činio majušan , nažalost sam bio u pravu.

Ovome je danas zavarena uška i ojačan taj komplet dio.
A i ona kliješta najmanja od rosija , ni to nije za bilo kakve ozbiljnije radove.
Može za utovar metrica i ništa više od toga.
Za ozbiljnije stvari treba nešto sa PRO predznakom.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa zamn, zato sam i uzeo onaj veći bez trunke dileme.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Čak i kad drva dođu nadomak šporeta opet treba trista čuda .
Pošto mi drva stoje podaleko od kotlovnice onda mi nekako ovako najlakše prinijeti.
Dizalicom donesem do viljuškara pa onda sa njim do kotlovnice

IMG_20230128_130855_927.jpg IMG_20230128_132622_404.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh