mm1992
Novi član
- Tu od
- 25 Ruj 2024
- Poruka
- 4
Pozdrav svima, novi sam na ovom forumu i iz Bosne sam. U planu sam da kupim parcelu koja je trenutno zarasla, šuma. Po parceli se nalazi drvo koje, da kažem, tanko i visoko nekih 10m-20m. Planiram da sve to posječem i iskrčim i izravnam podlogu, blagi je nagib u pitanju. Kada sve pripremim napravit ću manji objekat i napraviti voćnjak. Parcela se nalazi na nadmorskoj visini 720m, čitav dan je u suncu, možda manji dio zbog obližnje šume bude u hladu ali većinom je osunčana.
Do sad što sam vidio kod komšija i okolnih kuća, najviše uspjevaju jabuke koji oni zovu lederice ima tu i oraha. Zamolio bih vas da mi pomognete sa vašim iskustvom i savjetima za sljedeće stvari:
- šta trebam uraditi nakon krčenja parcela
- da li je potrebno posijati neku travu, djetelinu nakon što sam iskrčio i uzorao plac (jer to želim da uradim nakon čišćenja placa)
- šta mi vi preporučujete na toj nadmorskoj visni, ja bih najviše volio jabuke, jer voim sok od jabuka
Nadam se da ćete me razumijeti šta sam htio, novi sam u svemu ovom pa bih volio da podjelite iskustva sa mnom
Do sad što sam vidio kod komšija i okolnih kuća, najviše uspjevaju jabuke koji oni zovu lederice ima tu i oraha. Zamolio bih vas da mi pomognete sa vašim iskustvom i savjetima za sljedeće stvari:
- šta trebam uraditi nakon krčenja parcela
- da li je potrebno posijati neku travu, djetelinu nakon što sam iskrčio i uzorao plac (jer to želim da uradim nakon čišćenja placa)
- šta mi vi preporučujete na toj nadmorskoj visni, ja bih najviše volio jabuke, jer voim sok od jabuka
Nadam se da ćete me razumijeti šta sam htio, novi sam u svemu ovom pa bih volio da podjelite iskustva sa mnom