• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sve o grahu

• Temu pokrenuo Miodrag40
  • Datum prvog posta

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
Posij u travu malo dublje.....opali totalom poslije sjetve imati ćeš čistu njivu.
Uništit ćeš najbitnije korove do temelja .
Ovo je moja preporuka a ti odluči....

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Evo i @brle je potvrdil moj prijedlog. :)
Samo ako ti nije problem sijati po zakorovljenom.

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
Zvekneš ga totalom.... a ne stompom odmah nakon sjetve.
Trava će nestati za 20 dana i osloboditi grah koji će biti čist.
Ja imam čistu njivu pa idem stomp prije sjetve ili nakon sjetve.

Sremac1

Aktivni član
Tu od
13 Stu 2017
Poruka
305
Stomp-a vise nema za kupiti jer mu je istekla registracija. Jedino ako ga imate od lani.

Sremac1

Aktivni član
Tu od
13 Stu 2017
Poruka
305
Ne samo Stomp-a da nema vise nego i još nekoliko drugih dobro poznatih. Trebat će sada experimentirati sa nekim novim sredstvima.

I sretan Uskrs svima koji slave !

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ja sam pokušao sa mutom ali nisam uspio jer nemožem da suzim frezu da mi ne grabi redove.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Maşina koja nema sjedište volan i alnaser me ne zanima pa makar ručno kopao.
A pogotovo dvotaktna.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ZJ, i meni škodi puno toga...
to sam lani nabavio, i jedino kaj je okapal je bil taj grah...nisam baš sretan s njim, pogotovo kad pograbi po tragu od kotača traktora...
lani sam ga opteretio sa sinkom (on se vozil na haubi freze) i onda ide lijepo mirno...al mislim da lamela pati fest...
kaj misliš da nema dobro podmazivanje kad ovak stoji?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zalijeva zadnju stranu.
Dobro je kaj je u ravnici, ali zamisli da ide u breg.

Zato velim da nabavi produžetak. I Freza bude bolje išla, jer bude motičica na njoj pravilnije stajala.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
ZJ,
Ja bih predložil manje kotače. Odmicanjem freze bu riješil jedan problem (nagib) a povečal drugi (upravljivost) i trebal bu biti puno koncentriraniji kod frezanja. Skakavcem se može frezati na 1-2 cm od biljke, jer korigiraš putanju u mjestu, a ovakvom frezom na 5+ cm.
Tragovi od traktora su posebni problem. Možda bi pomoglo kad bi se prošlo po njima dok su još friški, odmah iza sjetve. Nisam to probal.

Najnoviji postovi

Na vrh