kao sto ivan kaze i ja sam razmisljao o sadnji na 50 zbog trava ali zbog bakterioza, puzeva necu ic na to, 1m je tocno razmak izmedju kotaca u fergusona...on gazi oba ta reda od 3 sta su mu izmedju kotaca
Zakaj se zamarate sa širinom redova ? Ja sam prošle godine sijao trešnjevac i to prvi put u životu. Razmak red od reda 75 cm i 8 cm razmak zrno od zrna. Potrošio sam negdje oko 30-35 kg sjemena. Redovi su bili zatvoreni u potpunosti uz dobru prihranu, naravno. Prinos je bio 3040 kg, jedini problem je što je bilo oko 30% pokvarenog s obzirom na kišu koliko je padala !:icon_super:
Mineralna gnojiva ne koristim zadnjih pet godina. Sve prihranjujem folijarno i to fosfor 54%, kalij 40%, bor 21%, kalcij-nitrat, slavol ,emalgerol, drin, zelena galica i pepeo liješnjakove ljuske.
Štovana kolegice, budući je kolega Krešo škrt na riječima,Da li se navedena sredstva mogu nabaviti i kod nas?? obzirom da ste mi dosta blizu, a nikad nisam vidla navedene proizvode na policama trgovina...doduše, rijetko tko i drži takvu vrstu sredstava, nailazila sam na nešto u lupresu i Cometu, ali izbor jr zanemarivo mali....
većinu specifičnih sredstava ima a i može se naručiti u Velikom Bukovcu u trgovini Polje vl. obitelji Jantol.