Kad voda zakupi dodaš octa. I onda dolijevaš hladnu vodu. Za stariju krmaču 3 dcl na 80 litara vode. Za ranjenika 2 dcl. Još odojke nisam tak da za njih neznam.kak šuriš duroka,
Komentiral sam odgovorPa čovjek je pital kak se ponašaju u tovu... ja sam napisal za tov
... nisu išli van nego su hranjeni u štali... Sve je bilo dobro dok nismo zaklali prvog, više masti nego mesa, užas, di god primiš za svinju cjedi se mekan špek i mast po rukama. ...Nakon tog kolinja rekel je da crne slavonske svinje više nikad nebudu ušle u njegvo dvorište, čak ni da ih neko badava djeli
Moja jedna krmaca stara 6 g123 dana kod mene nosila i sve bilo ok... a po knjigama piše od 110 do 120 dana
Eto vidiš,sve je to normalno,moje su znale 118,119,120,kako koja i uvijek sve dobro na kraju.SretnoUpravo je pocela izbacivat
Otkad im ne sječem zube niti dajem vitamine nakon prašenja nemam ni čađavosti...
[/QUO Vitamini nemaju veze s tim. Ja ne sjećem zube ali imam stalno problema sa čađavosti. Kad su mi imale po 7-8 kom nije bilo problema, ali 12-14 uvijek. Mislim da je nedostatak cinka u ishrani i što se grizu kod sisanja, i slama od ječma.
Ja sam prije 10 god imao jednu koja je kad se oprasila prasci su imali čadavost, dva legla.Maknuo sam krmacu dezinficirao sve i nikad vise se nije ponovilo.Rekao mi je tad veterinar da to krmaca ima u krvi.Meni je rekel veterinar da čađavost prenosi krmača i da nebi bilo loše izbacit tu krmaču iz uzgoja, al nekak mi to baš ne zvuči da bi to moglo biti istina.... jel zna ko više o tome? Nisam nikad imal čađavost među svinjama pa neznam