• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
173
Je je,sad sam baš iz svinjca ali sad i mljeko jače curi kad se povuče za vime

Posljednje uređivanje od moderatora:

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
173
Evo jutros oprasila cijela 4 komada,bila veterinarka pregledala da nije koje zaglavljeno i dala injekcije,poslje svakog praseta je izbacila i posteljicu tako da mi se čini da je to to

Posljednje uređivanje od moderatora:

husqvarna365

Dobro znana faca
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
1,005
Kolege imam problem sa krmacom
Jede Izmet
Pravim hranu po recepturi
Dali se ko susrecao sa tim
Šta raditi

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
319
Odojak cca 50-ak kila na zadnjoj strani desnog buta od repa pa dolje prema koljenu ima kao nešto natečeno, izgleda kao jaje u bicka starijeg veličine kako prase raste i to se povećava, vidi se da škopljen, bio veterinar kaže da izgleda kao neki žulj ili infekcija, podljev. Prase normalno jede, veselo normalno se ponaša, ne smeta mu kad se to dira, jedino mi veterinar nije rekao kako to riješiti, ako je infekcija i zagnojilo se od štrojenja moglo bi biti problema, na drugoj strani isto bilo ali manje i kao da se povuklo. ako netko imao takav slučaj ili nešto zna, molim da se javi.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,776
Sada dok ga još možeš lako pridržati trebalo bi nekom debljom iglom ili vrhom tankog noža ili skalpela piknuti u sredinu toga i vidjeti što je. Možda se kod štrojenja zagnojilo i napravila cista koja se povećava kako on raste. Mjesto uboda prije očistiti alkoholom a nakon uboda pošpricati antibiotskim sprejem ili posuti praškom.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
973
Ja mislim da je to upala i skuplja se gnoj koji bude s vremenom probil van. Samo prati da ne dobije temperaturu

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
319
Hvala dečki, istog sam i ja mišljenja, samo sam trebao još nečije mišljenje jer veterinar je pogledao, popipao i otišao bez ikakvog savjeta kako to maknuti. Prase je još ok, normalno jede i ponaša se, sad ću ja njemu to malo otvoriti da vidimo oće li što iscuriti! Hvala još jednom.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,187
A kakve je boje? Ko i okolno tkivo ili kao podljev neki? Kak vele kolege vjerojatno ostalo nešto od škopljenja, i riješiti to dok ga još možeš držati.
Sad ste me sjetili, imal sam slučaj da sam imal pajceka hermafrodita. Bila je prasica al joj je raslo jaje, s desne strane samo. Veterinar to odstranil i samo smo špricali sa dezinfekcijskim sprejem, bez šivanja i ičega. Veli mora iznutra zarasti...tak je i bilo

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,776
Rana od centimetra širine i isto toliko dubine ne može mu nanijeti nikakvu štetu a puno ćeš doznati.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,933
Ako je rana od štrojenja pa mu je pukla opna onda su iza kože crijeva i to ako pikneš bude samo većeg problema. Znam kak to ide iz iskustva. Od tada takve otekline rješava sa cink vitaminskom kremom. Ako se na vrijeme počne mazati i ako je čir ili nešta slično to precuri u roku par dana ali treba mazati 2-3 puta dnevno.

Najnoviji postovi

Na vrh