• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tanjuranje

RAZZOR

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
114
Dajte mi recite kakva iskustva imate sa X tanjuračama? Ja imam oltovu 5m sve nove diskove nazubljene je dobila i neće u zemlju li ga neće. koristim ju samo za pripremu. Dok Imam rabewerk 3 metra V. i ta se zakapa do rame. To samo kod mene ili?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Po oltovim katalozima sire tanjurace imaju manji pritisak po disku od uzih sto se tice istih modela. Evo vidi 2 stranice prije dravu 36, nerjetko mi zagusi sto ne moze progutat zemlju koliko se duboko zabije. Vidi tezinu jedne i druge pa podjeli sa brojem diskova pa vidi. Mislim da x ili v izvedba nemaju puno veze s dubinom rada. Kod nas ima dosta srpskih v tanjuraca pa se ne mogu mjerit s oltovim x sto se tice dubine rada.

RAZZOR

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
114
Pitam zato sto je razlike smjesno velika. Olt X 5m vucem 3 puta lakse i to brzinu ili dvije brze od Rabewerk V 3m 155 konja traktor sa oltovom se igra a sa rabom se pati.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Probao sam tanjurati strnjak od tritikala, ali ima dosta slame gore i tvrdo je pa tanjurača nije ništa radila, uzeo sam plug i poorao.

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Pošto nemam puno ko ostali onda više ni nejdem tanjurat strništa. Upavo iz tog razloga,jer je nikakav posao i moram uzimat po pol tanjurače da bi bar nešto napravio. Imam na plugu kotač i nariktam na 10 cm i po gasu. Po vremenu čini mi se da ni ne izgubim puno, a naftu isto tako. Onda u 9 mj. kad se zazeleni od drača i zemlja je lakša za obradu zatrpam sa tanjuračama i u 10 mj. ispeljam gnoj i zaorem jesensku brazdu i to je to. Tak mi je nekak najlakše.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
ja sam nabavio mali dvobrazni okretač za strnjake. čak sam i kukuružnjak uspio zaorat i posijat heljdu po njemu. ako ću, a mislim da hoću, u budućnosti po strnjacima sijati heljdu ili nešto za zelenu gnojidbu, ne isplati se tanjurat uopće.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Malo sam i ja tanjurao,nešto sam i poslije podrivanja
DSC_0822.jpg

DSC_0821.jpg

DSC_0820.jpg

DSC_0819.jpg

DSC_0818.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kad je oprimalno da se poatanjura njiva koja nije korištena ove godine kako ne bi bilo problema kod jesenjskog oranja?
Ako je pokošeno po brazdama prije cca tri tjrdna , jel to treba tanjurati ili ne?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A čuj, sve ti ovisi koliko je bila bujna ta masa koju si pokosil. No kak stalno padaju kiše to se osuši i istrune, no ak ti se hoće drocati zatanjuraj to, bude se još ljepše izoralo.
Ak nije več potjerala nova trava previše, slobodno ostavi još dva-tri tjedna pa onda tanjuraj, al opet sve ti zavisi gda planiraš orati zimsku brazdu.

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
526
Jedan iz prašenja strništa, iako se baš nepraši. :(wasntme):

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=NF84nryB8AE[/YT]

Posljednje uređivanje:

dugan

Član
Tu od
3 Kol 2013
Poruka
266
Danas smo probali tanjurat za pšenicu, al jednostavno je bilo premokro tak da se bude nastavilo za ljepšega dana.
Evo par slika :

Najnoviji postovi

Na vrh