Zato nam i je tak u drzavi, nisi prava 'Rvatina ako ne za*ebes sustav... cinjenica je da je sav taj cirkus oko osposobljavanja poljoprivrednika za sigurno rukovanje pesticidima komedija teska, odpocetka je slozeno da je bitno platiti, onda ces i poloziti. Vjerojatno neki visokopozicionirani cinovnik u ministarstvu ima privatnu skolu, pa zasto ne zaradit pokoju kunu.
I sam sam na ispitu pomagao ljudima oko sebe, sve mahom stariji ljudi, iz sela, koje znam 20 i nesto godina, pa ajde, da ne budem dubre, rijesil im pol ispita, u 10 min u 4 razlicite grupe, a bio 3 dana na predavanjima i jedanput procitao tih 40 str skripte. I covjek nauci puno, pogotovo na predavanju koje nam drzao covjek s 40 godisnjim iskustvom u stranim kompanijama za proizvodnju pesticida. Ali, ljudi tamo dosli samo da odsjede sto moraju, prepisu sto mogu i dobe papir... a na izlazu is sale poslije ispita cujes pitanja tipa: *ebate *og, kaj je to radna zabrana, odkud su to pitanje spuknuli?!
Ispricavam se na duzem postu i subjektivnom iznosenju vlastitih stavova, ali, da sam ja ministar poljoprivrede, taj ispit bi se polagal svake godine, za simbolicnu naknadu da se plati ispitivac, i da dobis stambilj u knjizicu da znas rukovati s zastitnim sredstvima. Nesto tipa tehnicki za auto, samo za punu manju cijenu.