• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tecaj za herbicide i sl.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Moraš,moraš - sve treba znati.
Ali ne brini,nebudeš opal. Na prvo pitanje budeš devedeset post sigurno točno odgovoril - Ime i prezime.
Hmmm....jedino ak prepišeš od susjeda.....:icon_scratch:
 

kopri

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
26
Juce bio prvi dan na tecaju! Na tecaj moraju svi koji zele kupovati pesticide. Na tecaj ne moraju ici samo oni koji su zavrsili agronomski fakultet ali moraju na ispit!
 

du86ro

Novi član
Tu od
12 Velj 2015
Poruka
1
Pa kada mozemo uciti ako je odmah ispit?
Dal mi moze netko napisat ispitna pitanja (kojih se sjeca)?
 

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Ma nemaš šta učiti, kod nas je bilo 26 pitanja sve na zaokruživanje, 25 bi znao da nisam bio na predavanju
 

jurica0301

Član
Tu od
4 Kol 2012
Poruka
149
Ja neznam ko donosi te glupe zakone i propise. Sestra mi radi u poljoprivrednoj apoteci i mora ići na tečaj i na ispit da bi mogla prodavati pesticide, herbicide...(tečaj i ispit organizira firma) Ali taj tečaj i ispit joj ne vrijede za kupovanje pesticida i sl. nego treba ići i na ovaj ispit ko i ostali poljoprivrednici.
 

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,757
Jel kod koga držalo predavanja Zagrebačko učilište?
 
Posljednje uređivanje:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,658
G. Švetak..pa i vrapci to već znaju..ak se nepridržavaš slova zakona...jedna kontrola i ode poticaj u k..., što znači... naljepnica o ispravnosti na šprici, potvrda da si položio za pesticide ispit...evidencija trošenih pesticida..i potvrda o predatoj ambalaži..da ne nabrajam..plava nafta u traktoru s iskaznicom uz sebe....
 

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,438
A kad će se iskaznice izdavati, ili je možda već tko ju dobio od onih koji su među prvima položili?
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ček malo - prije konca šestog mjeseca ne.
A onda budu vidjeli kada će.Tako su meni rekli.

E trebaš znati još jednu stvar - to što ćeš imati iskaznicu ne znači da ćeš pesticide moći legalno kupiti van granica Hr.Ako te vlove da si kupio, a lovi carinska, kazna je od 20 tisuća kn pa prema nebu.Ako želiš kupiti,moraš podnjeti ministarstvu zahtjev koji je taksiran sa nekom tisućicom kuna,i u roku od mjesec dana dobiješ jednokratnu dozvolu koja ti vrijedi dva mjeseca.I to samo za aktivnu tvar koje nema u Hr u prodaji, a tebi ona treba jer sa drugime ne možeš suzbiti štetnika sa kojim imaš problema.
 
Posljednje uređivanje:

branko64

Član
Tu od
2 Sij 2010
Poruka
209
Gospođo draga odkud Vam ova informacija -nikad čuo,zar nismo jedna država i to EU
pozdrav
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Eeeeee dušice - nismo.
Jesmo za druge stvari - za ovo nismo.
Tako ti je to u životu.....

Informacija je iz prve ruke - ne rekla-kazala. Iz savjetodavne službe.

A sad tek vidim da si moj međimurec - nazovi Šubića ili Suzanu u savjetodavnoj. Meni je rekla Suzana,zapravo nama ,koji smo bili na polaganju herbicidnog koji je ona vodila. A znala sam ja to od prije jer sam pratila malo propise.
 
Posljednje uređivanje:

Elwe

Novi član
Tu od
21 Velj 2015
Poruka
1
"Pohađanje izobrazbe nije obvezujuće. Obvezno je samo polaganje ispita kojim se dokazuje posjedovanje razine znanja i vještina za sigurno rukovanje i primjenu pesticida. Propisani su samo najniži uvjeti koje treba ispunjavati obveznik izobrazbe da bi pristupio izobrazbi i polaganju ispita te obveza polaganja ispita."

iz Priručnika, str. 23

mi smo išli kao druga grupa, nitko nam to nije napomenuo, već nam svima zaračunali 380kn, dva dana po 2-3 sata, treći dan kratko ponavljanje, i odmah ispit - 25 pitanja, uglavnom a) b) c) odgovori (malo pripaziti, ima zamki), a rješavalo se na principu, "kume, šta je šesto? - C! - to sam i mislio..." :eek::
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,535
Predavanje nikom nije obavezno. Samo ispit.
Kupovina u eu nije uvoz niti podljeze ikakvim dodatnim placanjem. I svatko moze zatrazit od ministarstva izjednacavanje cijene u hr naspram eu ukoliko se radi o dva indenticna pesticida. Tako je receno.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kupovina u eu nije uvoz niti podljeze ikakvim dodatnim placanjem. I svatko moze zatrazit od ministarstva izjednacavanje cijene u hr naspram eu ukoliko se radi o dva indenticna pesticida. .



Hajde razradi malo ovo objašnjenje.
 

Najnoviji postovi

Na vrh