• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tecaj za herbicide i sl.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,535
Pa ovo drugo je bas naglaseno i nekoliko puta ponovljeno. I moguce je samo u potpuno jednakom pesticidu i jednakom pakiranju. Moram pogledat u skripti jel ima sto o tome. A sto se tice kupovine i eu naglaseno je da nema nikakvih prepreka. Ako oni lazu lazem i ja. Naj pametnije bi bilo da se izvuku citati iz pravilnika. Iako i njih svatko tumaci kako oce.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Eto vidiš - meni je objašnjeno onako kako sam napisala nekoliko postova iznad. I to od dvije osobe neovisno jedna od druge.
ne možeš tražiti izjednačenje cijene pesticida sa cijenom u nekoj zemlji članici, jer nema propisanih trgovačkih marži koje bi bile iste za cijelu uniju - dakle - to je nelogično.

Ajmo,ako netko zna nešto o ovome,da razjasnimo o čemu se radi.
 

branko64

Član
Tu od
2 Sij 2010
Poruka
209
Eeeeee dušice - nismo.
Jesmo za druge stvari - za ovo nismo.
Tako ti je to u životu.....

Informacija je iz prve ruke - ne rekla-kazala. Iz savjetodavne službe.

A sad tek vidim da si moj međimurec - nazovi Šubića ili Suzanu u savjetodavnoj. Meni je rekla Suzana,zapravo nama ,koji smo bili na polaganju herbicidnog koji je ona vodila. A znala sam ja to od prije jer sam pratila malo propise.

Da sjećam se malo ,možda smo bili u istoj grupi.Bilo je riječi o nekakvim zonama.Hrvatska je mislim u južnoj zoni sa Španjolskom iItalijom a Slovenija u sjevernoj sa Austrijom.Pa kao nije moguće prenositi sretstva iz zone u zonu.Ali to vjerovatno se odnosi distributere koji moraju tražiti dozvolu za veče količine.Vjerujem da se to ne odnosi na nas male smrtnike.U svakom slućaju treba se informirati.Drugo koliko sam ja razumio sredstva koja su registrirana u Hrvatskoj mogu se koristiti bez obzira gdje su kupljena jedino ne možeš koristiti ona koja nisu registrirana..
Inače ja sam hodal u Pučko ČK negdje od 7 01 do 10 01
Pozdrav
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
60% Hrvatske se nalazi u Panonskoj nizini, jedan dio je subalpski i tu je najintenzivnija poljoprivreda s dodatkom Istre, a i Lika i Gorski kotar sigurno ne spadaju pod mediteransku regiju. Glupost na kubik. U kojoj je zoni Mađarska?
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Sunce ti žarko,danas dođem u općinu a ono predavanje za tečaj za herbicide,a ništa sjednem da i ja koju pametnu čujem.Bole me leđa,koljena,želudac mi cvrči a ništa nisam čuo prvi dan što nisam znao do danas,ali za voljenu državu i njezin proračun nije problem dati tih 380kuna.Vidi se da nas ima seljaka u našu općinu ,107 prijavljenih za predavanje.Ima da nas kontroliraju na svakom koraku kao da imamo čip u guzici,svatko tko položi ulazi u FIS sustav ,gdje su već unesene pregledane prskalice i gdje se bude vidjela evidencija i onoga što budemo kupovali pojedinačno za prskanje,hemti podne nema više prskanja susjedi na crnjaka.
 

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,757
Nama je Zagrebačka županija subvencionirala a i općina tak da nas je koštalo 100 kn + 50 kn knjiga(skripta)
 

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Danas zove neki lik iz neke drzavne sluzbe,nisam se ja javio ali stari mi uvalio telefon..pita smo polozili tecaj za herbicide i jel smo napravili atest na prskalici..valjda popunjavaju evidenciju
 

cros

Član
Tu od
26 Velj 2012
Poruka
45
Izobrazba održiva upotreba pesticida

Pozdrav kolege, dali je netko odvas polagao edukaciju rukovanja sa pesticidima.
Molio bih da navedete iskustva na ispitu eventualno ako se netko prisijeća pitanja i koliko grupa je bilo...
Hvala unaprijed!
 

klint

Novi član
Tu od
29 Svi 2014
Poruka
26
Re: Izobrazba održiva upotreba pesticida

To ti je samo formalno,dođeš odsjediš i platiš.Ovo zadnje je naj bitnije,prolaznost je 100%.Cilj ovoga je bio da se uzmu pare a ne da se nešto naući.
 

zumbul

Član
Tu od
9 Velj 2015
Poruka
90
Re: Izobrazba održiva upotreba pesticida

Ma ovo polaganje meni više zvuči kao upozorenje za što sve možemo biti kažnjeni ako se ne budemo pridržavali nekih pravila pri uporabi s pesticidima .
 

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Da i ja napisem svoje dojmove oko tog tecaja. Obavio sam ga nedavno i iskreno svidja mi se nacin na koji je odradjen. Kod nas je predavao covjek koji radi navodno 35 godina na zastitnim sredstvima. Vidi se da je strucnjak i nije se drzao suhoparno samo skripte i slajdova, nego je dosta to povezivao sa svojim iskustvom i potkrepljivao pricama s kojima se on susretao tijekom tog perioda sa velikim poljoprivrednicima s kojima je suradjivao. Uglavnom, culo se ono sta se znalo i do sad, al dapace, nesto i novo i korisno. Kod nas je to kostalo 290kn za svakog polaznika, a 50kn je sufinancirala opcina.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,833
Jeli zna tko jeli treba baš nositelj gospodarstva polagati tečaj ili može to biti i član gospodarstava ?
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Po pravilima bi trebao biti onaj koji radi sa pesticidima.
I ako dođe neki idiot od inspektora u trenutku dok izlaziš iz dvorišta sa napunjenom prskalicom, a ispit je polagao tvoj sin ili otac, može ti oderati kaznu. Iako se svi nadamo da će biti dovoljno samo zadovoljiti formu, jer i ja sam išla na tečaj, a prskanje odrađuje muž.
Možda u takvom slučaju pomogne objašnjenje da je polagatelj odabrao, dozirao i ulijevao pesticide........
 
E

el pibe

Guest
Mislim da neće biti jako strogi oko toga.Makar treba biti na oprezu.Ja sam išao najviše zbog toga jer stupa novi zakon od 26.11.2015. i bez tog osposobljavanja neće se više moći kupovati SZB.Korisnici neće smjeti koristiti ni primjenjivati sredstva koja nisu registrirana u Hrvatskoj.Nešto je i govoreno da će se trebati voditi evidencija o nabavci i pravilnom skladištenju SZB koje treba čuvati 5 godina.
 

Lavander

Član
Tu od
9 Sij 2014
Poruka
32
Pozdrav:(hi):J
jel tko možda uslikao pitanja ?
ja ne budem na predavanja išla a tel. su mi rekli da oni koji idu na predavanja budu dobili pitanja...:icon_scratch:...
valjda su mislili da ću onda pristati iskeširati još 300kn i za predavanja...
 

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,211
Pitanja su bila za djecu vrtičke dobi,a na testu je svatko svakom pomagao,i nije se znalo tko je bio na predavanjima,a tko nije bio...
 

Lavander

Član
Tu od
9 Sij 2014
Poruka
32
hvala...čekam zadnji čas za polaganje ...mučim se sa skriptom...ispada da učim više nego na faksu:(whew):
jel puno opisnih pitanja ili sve na na zaokruživanje?
pretpostavljam da su svuda ista pitanja...
 

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,211
Ja sam već i zaboravio neke stvari,ako se ne varam,mislim da su sva pitanja bila na zaokruživanje,skripte su svi imali na stolu tokom pisanja ispita,pod kraj su čak i ispitivači dolazili do nas i pitali dal trebamo pomoč. A da ne govorim kako su se ljudi dovikivali s kraja na kraj sale. Uglavnom,teška sprdačina.
 

Najnoviji postovi

Na vrh