• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tegljenje drveta iz sume

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
onaj tko ima zetora prenahvali ga, onaj tko ga nema i nije ga probao, maksimalno ga podcjenjuje...

činjenica je da za šumu i šumske poslove, vitlanja i šlajsanja treba robusno, jako magare koje je jeftino pri kupnji, jednostavno i jeftino za održavanje...tako je odluka pala između svih ostalih marki traktora...

A jel se ti možda prezivaš Hodak,,,,,
činjenica je da svak svoga konja hvali,,, ni ja nemam lijepa iskustva sa zetorom,,, nije da te odgovaram od zetora,,, samoo kažem da je stvarno veliki potrošač naspram mzt-a iste kategorije.

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
A jel se ti možda prezivaš Hodak,,,,,
činjenica je da svak svoga konja hvali,,, ni ja nemam lijepa iskustva sa zetorom,,, nije da te odgovaram od zetora,,, samoo kažem da je stvarno veliki potrošač naspram mzt-a iste kategorije.

ne prezivam se hodak, iako je to prezime često u saborskom...

kolega ima istog takvog zetora i kaže, obzirom je traktor jak i radi na manjim okretajima u šumi kod vitlanja i šlajsa cugne do 30 litara dnevno, dok je u transportu i poljoprivredi veći potrošač jer ga pržiš na većim obrtajima....

M

Miško 007

Guest
skrne i zetor 50l da ga cijeli dan ložiš,samo znaj da lkt ima normu od 25-35 kubika dnevno...

istina ima malo veću cijenu ali to je solidan traktor koji odradi dosta poslova bez problema,za mene je on zlatna sredina,nije vrhunski ali nije ni krš...

A jbg kad gledaš malo dodaš uzmeš zapadni traktor polovan malo su skuplji od zetora...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma negdije smo spomenuli top 3 traktora za šumu i zetor je na 3-4. mijestu iza fiata, steyr-a mtz-a i torpeda a gledajuči sve faktore od potrošnje pa do mehanike i kabine, po meni nije za drugo nego za u brazdu još pogotovo ako ima kabinu

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
ma negdije smo spomenuli top 3 traktora za šumu i zetor je na 3-4. mijestu iza fiata, steyr-a mtz-a i torpeda a gledajuči sve faktore od potrošnje pa do mehanike i kabine, po meni nije za drugo nego za u brazdu još pogotovo ako ima kabinu

znat ću više reći oko zetora kad počenm s njim ozbiljnije raditi kroz desetak dana...

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
e idemo sad iz moje pesrpektive gledat
Fiat dobar ali ako se nešto pokvari zovi mehaničara i svrbi te džep jer je prazan, a Zetora i baba zna popravit.
Steyr preskup da bi išao u šumu, a ako nađeš jeftinog možeš odmah s njim u garažu.
Torpedo opet problem dostupnost dijelova i nekako mi je dugačak za šumu i nije baš okretan,ali VELIKI plus mu je mala potrošnja.
MTZ dušu dao i za šumu i za polje,popravci jednostavni djelova svugdje, nije veliki potrošač, ali smrt za vozača jer nisu baš udobni

Za koji god se traktor ljudi odlučili neće pogriješiti, a Zetor je isto dobar, a ovi stariji kao 8045 su i izdržljiviji od novih, a mislim da im i cijene nisu napuhane toliko.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
sad bi i ja trebo svoga lamba dizati u nebesa ali neću
sve ovisi za koje je traktor radove u šumi vitlanje,cjepanje,kirija,transport svaki ima svoje prednosti
Sa svojim sam i više nego zadovoljan solidan potrošać,robusam,težak,strašno jak hidraulik,brz u transportu

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma svakom čemo mi traktoru nači zamijerku to bez daljnjeg ali mora spomenuti da sam se sasvim ugodno iznenadio sa mtz-om 82- pregledan i iako je vanjski dojam kabine kao krletka ali u njoj je sasvim dosta mijesta za sve potrebno a i ne bih ga baš okarakteriziro kao ne udoban traktor, ali ne mogu da ne spomenem hittnera 55- e to je ne udobno i prava krletka

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ja da sam bio pametan, raspitao bih se bolje u okolici Karlovca jel ima djelova i ko servisira MTZ traktore...
jer koga sam god pitao, kupi ili IMT ili Zetor, djelova ima i na kiosku, dobri traktori, lako se popravljaju...

a to malo kaj mi treba traktor je košnja i više šuma za vlastite potrebe, 40 do 50 metara godišnje...

i htio kupit rusa, i našao na oglasniku na oko dobrih primjeraka, al se bojao uzet zbog djelova...

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
e idemo sad iz moje pesrpektive gledat
Fiat dobar ali ako se nešto pokvari zovi mehaničara i svrbi te džep jer je prazan, a Zetora i baba zna popravit.
Steyr preskup da bi išao u šumu, a ako nađeš jeftinog možeš odmah s njim u garažu.
Torpedo opet problem dostupnost dijelova i nekako mi je dugačak za šumu i nije baš okretan,ali VELIKI plus mu je mala potrošnja.
MTZ dušu dao i za šumu i za polje,popravci jednostavni djelova svugdje, nije veliki potrošač, ali smrt za vozača jer nisu baš udobni

Za koji god se traktor ljudi odlučili neće pogriješiti, a Zetor je isto dobar, a ovi stariji kao 8045 su i izdržljiviji od novih, a mislim da im i cijene nisu napuhane toliko.

upravo sam i ja tako razmišljao kad je odluka pala na zetora 8045, sad sam ga uzeo i slažem ga...
što se tiče cijene, za 5000 eura uistinu nemaš šta uzeti, sve više dati za traktor i derat ga po šumi nema smisla...ovaj zetor je jeftin, a i jednostavan za održavanje...a to je presudno za šumu jer stalno nešto u šumi ode to je neizbježno...jedina mana bi mu bila potrošnja malo više srkne ali nije to neizdrživo, jer dosta je jak i sve u šumi vitla i šlajsa pri malim obrtajima...veći je potrošač u transportu...

torpedo 7506

Član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
135
ja mislim da je torpedo jako dobar za šumi ja sam imao torpeda 9006 a sad imam 7506 i mogu vam rec da je 9006 bil jako dobar, mogao je 1m drva vise vuc za razliku od 7506 ni u potrosnji nije bila tako velika razlika al je trosio vise jer je 6 cilindra ali mu je velika mana sto je sve preslabo za tu mašinu ja sam prvi dan u sumi svinul ruke od hidraulike neznam ni sta je sve mjenjal mehanicar i varil kad je bio na popravku i rekao mie da ga odmah prodam i da se rjesim toga tak sam i napravio sad sam kupio landini 9880 on je izvrstan traktor ali ima i neke nedostatke npr ima senzor hidraulike i ja kad napnem lanc za koji su zakvacena drva vise nomogu dic vitlo nego nalo rikverc i tek onda mogu dic vitlo i da ako neko zna ako ima neko utege prednje za prodat nek mi javi bio bi mu zahvalan

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
ja mislim da je torpedo jako dobar za šumi ja sam imao torpeda 9006 a sad imam 7506 i mogu vam rec da je 9006 bil jako dobar, mogao je 1m drva vise vuc za razliku od 7506 ni u potrosnji nije bila tako velika razlika al je trosio vise jer je 6 cilindra ali mu je velika mana sto je sve preslabo za tu mašinu ja sam prvi dan u sumi svinul ruke od hidraulike neznam ni sta je sve mjenjal mehanicar i varil kad je bio na popravku i rekao mie da ga odmah prodam i da se rjesim toga tak sam i napravio sad sam kupio landini 9880 on je izvrstan traktor ali ima i neke nedostatke npr ima senzor hidraulike i ja kad napnem lanc za koji su zakvacena drva vise nomogu dic vitlo nego nalo rikverc i tek onda mogu dic vitlo i da ako neko zna ako ima neko utege prednje za prodat nek mi javi bio bi mu zahvalan

koliko ti je trošio u šumi u vitlanju i šlajsu 9006, a koliko 7506? recimo na dnevnoj bazi kroz 8-10 sati rada...

torpedo 7506

Član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
135
koliko ti je trošio u šumi u vitlanju i šlajsu 9006, a koliko 7506? recimo na dnevnoj bazi kroz 8-10 sati rada...
ja sam to racunal kad sam isel znaci jednu furo narusil i izvukel te odšlajsal s 9006 negdje oko 5,5 a s 75 negdje oko 4,5 on je zbilja mali motrošac za njegovu snagu

torpedo 7506

Član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
135
5metara drva s tim da i nije svigdje tolka ovisi kod nas je na nekim mjestima 2l jer kad porusim odma je put i sama nizbrdica tak da radi na lergasu a kad je takva oko 5,5l onda ili vuce uzbrijeg ili zakvacim malo vise pa se moram mucit ali mislim i da sam malo pretjerao realno bi bilo negdje oko 4,5l a za 7506 4l

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
očekivao sam odgovor, izračunata prosječna potrošnja u šumi tijekom vitlanja i šlajsanja za cca 8 sati rada tijekom jednog radnog dana, a prosjek uzet na bazi desetak takvih dana...

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
pa tko to još računa ja sam pokušo računati i boli me glava bolje da neznam koliko za gorivo potrošim godišnje

Najnoviji postovi

Na vrh