• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tegljenje drveta iz sume

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
traktor je samo takav, svaka čast... svaka čast i na tovarima...te trupce tovarite preko lega ili?

što se tiče vitla, preporučio bih ti dvodobošno fiksno na traktoru, ako se ozbiljnije baviš šumarstvom...na preporuku jednog člana foruma sam se odlučio na takvo vitlo...još ga nisam složio ali sam isprobao raditi s njim i mogu reći da je puno efektniji od ovih vitla koji su na samim polugama traktora. ovaj ispod hurliman ima dobro vitlo, još da je dvodobošno, što mu daje prednost kod sitnije robe da više komada kačiš i samim time bolje iskoristiš potencijal traktora kakav je tvoj...

M

Miško 007

Guest
Uppppp dobre mašine...zbilja dobre!!! Ovaj SAME mi se svida! al evo ljudi gledao sam nesto i izuzetno mi se svidio IMT 5210...nekako mislim da bi mi odgovarao na vise podrucja a posebno za poljoprivredu...pa evo ako tko ima iskustva s takvim traktorima nek mi javi! Malo fali d pocnem intezivno trazit taj traktor!! Imam u planu prodat Mercedesov kamion 1617 pa za te nove uzet dobar traktor,...

To ti je ogroman traktor ...
210 konja ima i nekih 8 tona ...

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
jel se pomogneš šta u šumi s traktorom od 50ks?

ja sam danas obarao jedno veliko drvo i umjesto da padne sa strane pocelo je padati bas na mene (bio sam siguran da će past di sam mu šćiku napravio i ono kad se počelo lomit ja drzao pilu jos nisam odmah da se odmaknem i tada skuzim pa to će da padne na mene i to u roku odmah) al eto sreća da sam ga zapilio dosta visoko pa san stigao pobjeć ispod njega (vec je bilo na centimetre iznad mene dok sam gledao di će točno past da ne pobjegnem samo tako bezveze negdje pa padne baš na mene, al stvarno je bilo jako blizu, bila i cura tak isla i kaže nikad više da neide samnom, srce da joj je stalo, hehe)

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Pa nije to neki pretovar za medeka ak je tak ravno ko na slici.
Ja sam jučer bil presiljen napraviti ranije fajrund.
Malo se poluga popigala:oops::oops::oops:
Slika0336.jpg

Slika0335.jpg

8)

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Gural sam granje na hrpu i zapel u panj.Ko ga ostavil tak visokog :axe:
Problem je u tome kaj sam točno sa čoškom zapel i eto ti havarije.Nije neki problem to poravnat al je bilo gusto doči doma pošto je vitlo na toj strani visalo sve desetak cm od poda.

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
To ti je ogroman traktor ...
210 konja ima i nekih 8 tona ...

ma i meni se čini tja imt preogroman za šumu...

u vrh glave imaš neki traktor do 80 konja da se s njim i dobrim vitlom pouzdaš u svakoj situaciji u šumi...

ja slažem zetora 8045 crystala sa dvodobošnim vitlom....kad ga složim i isprobam moći ću nešto više reći...

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
tko se bavi isključivo izradom ogrijevnog drveta ne treba mu jači traktor od 90ks duplak naravno

M

Miško 007

Guest
ma i meni se čini tja imt preogroman za šumu...

u vrh glave imaš neki traktor do 80 konja da se s njim i dobrim vitlom pouzdaš u svakoj situaciji u šumi...

ja slažem zetora 8045 crystala sa dvodobošnim vitlom....kad ga složim i isprobam moći ću nešto više reći...

Ma da a i potrošnja goriva danas gorivo skupo.
Kad gledam moj traktor od 80 konja manje troši nego njihovi prdavci a ništa ne naprave u šumi .
Gorivo stalno putuje gore...:rolleyess:

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
Ma da a i potrošnja goriva danas gorivo skupo.
Kad gledam moj traktor od 80 konja manje troši nego njihovi prdavci a ništa ne naprave u šumi .
Gorivo stalno putuje gore...:rolleyess:

eh, sad neki su mi rekli da je i taj moj zetor veliki potrošač...ne mogu ništa reći dok ga ne isprobam... ako dnevno u šumi cugne 30 litara bit će super...

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
moj kolega je imao zetora cryistala neznam koliko je točno trošio da ne lupam cifre napamet znam da se stalno zalio na potrošnju, uglavnom više od lkate-a jer njega ima sad i kaže da se preporodio šta se tiče potrošnje.

M

Miško 007

Guest
eh, sad neki su mi rekli da je i taj moj zetor veliki potrošač...ne mogu ništa reći dok ga ne isprobam... ako dnevno u šumi cugne 30 litara bit će super...

Malo si rekao kolega cjel dan on može popit od 50 do 80 zetor .
Inače troši bio prazan ili pun...

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
ne mogu razumjeti da zetor crystal 80 ks može duplo više potrošiti od lkt-a 80 ks, ako se ti isti zetorovi motori ugrađuju u lkt 80???

daj pitaj tog svog kolegu što je sa zetora prešao na lkt-a u čemu je fora???

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
ne mogu razumjeti da zetor crystal 80 ks može duplo više potrošiti od lkt-a 80 ks, ako se ti isti zetorovi motori ugrađuju u lkt 80???

daj pitaj tog svog kolegu što je sa zetora prešao na lkt-a u čemu je fora???

E kaže da troši manje nezna ni on kako je to moguće al je tako.

-vuče skoro duplo više sa lkt-eom, puno je okretniji u šumi pošto je zglobni,spušta mu se i zadnja daska,turbo je, teži je od zetora, jednaki kotači prednji i zadnji kaže da ga opće nediže u zrak prednji kraj.

eto to mi je rekao danas ga baš pitao, kaže da nebi zetora više za ništa

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220

-vuče skoro duplo više sa lkt-eom, puno je okretniji u šumi pošto je zglobni,spušta mu se i zadnja daska,turbo je, teži je od zetora, jednaki kotači prednji i zadnji kaže da ga opće nediže u zrak prednji kraj.

e moj aco, tvoj kompić imao zetora od 5000 eura i sad ima lkt 81 turbaka od min 15000 eura. to se ne može uspoređivati. i naravno da je lkt okretniji jer je zglobni, a lkt turbak srkne 50 litara dnevno i to onak ladno... zetor vuče fino 2m3, a lkt turbak 4-5 i to da ne osjeti... radio sam sa tim turbakom, ne može se to uspoređivati.
ja idem na zetora jer mi treba za šumu, utovar pijeska, čišćenje snijega, malčiranje...

M

Miško 007

Guest

Pametan čovjek zetor je precijenjen traktor malo dodaš i imaš zapadni stroj s kojim se zećo ne može mjeriti...

Z

zetor4718

Guest
e moj aco, tvoj kompić imao zetora od 5000 eura i sad ima lkt 81 turbaka od min 15000 eura. to se ne može uspoređivati. i naravno da je lkt okretniji jer je zglobni, a lkt turbak srkne 50 litara dnevno i to onak ladno... zetor vuče fino 2m3, a lkt turbak 4-5 i to da ne osjeti... radio sam sa tim turbakom, ne može se to uspoređivati.
ja idem na zetora jer mi treba za šumu, utovar pijeska, čišćenje snijega, malčiranje...

skrne i zetor 50l da ga cijeli dan ložiš,samo znaj da lkt ima normu od 25-35 kubika dnevno...

Pametan čovjek zetor je precijenjen traktor malo dodaš i imaš zapadni stroj s kojim se zećo ne može mjeriti...

istina ima malo veću cijenu ali to je solidan traktor koji odradi dosta poslova bez problema,za mene je on zlatna sredina,nije vrhunski ali nije ni krš...

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
onaj tko ima zetora prenahvali ga, onaj tko ga nema i nije ga probao, maksimalno ga podcjenjuje...

činjenica je da za šumu i šumske poslove, vitlanja i šlajsanja treba robusno, jako magare koje je jeftino pri kupnji, jednostavno i jeftino za održavanje...tako je odluka pala između svih ostalih marki traktora...

Najnoviji postovi

Na vrh